недеља, 5. новембар 2023.

Jedna sasvim drugarska solarna elektrana


Piše: Slobodan Vasković


Branimir Šehovac, načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo, napravio je, kraj kuće u Vojkovićima, solarnu elektranu.


Od plate, naravno, a elektrana ima višestruku namjenu - kad Šehovac “ozebe” da malo na njoj ogrije svoje prljave, kriminalne ruke, potom služi za privatne potrebe, a što preostane kupi Elektroprivreda RS.

"ozebli" Šehovac

Šehovac je zaštitnik brojnih narko grupa koje djeluju na području Istočnog Sarajeva; Među njegovim štićenicima je i Alekandar Mičić, dvostruki ubica u pokušaju, narkodiler i perač narkonovca, a tu je i Nenad Nešić, šef zločinačke organizacije, čije “poslove”, takođe, pokriva.Jednostavnije rečeno, nema čije kriminalne poslove Šehovac ne pokriva, pa je solarna elektrana samo dio kriminalom zarađenog milionskog bogatstva.


Ranije sam već pisao da posjeduje sedam apartmana na Jahorini, što se zna i najmanje desetak, što se ne zna.


Sve to objavio sam u tekstu “Jedna sasvim drugarska priča”, 22.11.022., a zanimljivo je da njegov drugar Siniša Perković, direktor KPZ Vojkovići, ima “sigurnu vezu” u Tužilaštvu BiH preko koje nelegalno dolazi do informacija iz Skaj istraga koje, naravno, prodaje, svojim narkodrugarima.


Jedna sasvim Drugarska Priča (22.11.2022.)


Piše: Slobodan Vasković


Evo jedne sasvim Drugarske Priče.


Krenuću od Siniše Perkovića, direktora KPZ “Vojkovići” koji je nekad bio konobar u sarajevskoj “Skenderiji”.


Ali, imao je ambiciju, pa je postao direktor.


Još kao konobar je štedio, pa uštedio za 9 apartmana u kompleksu od 19 koji se zovu “Drugarska priča” i nalaze na Jahorini. 


Perković

Za ostalih deset apartmana uštedio je kao direktor.


Svako zaposlenje naplaćuje između 10 i 15 hiljada KM, a ponešto baci i Staši Košarcu, kao psu.


Njegov odličan drugar, uz to i rod, je Branimir Šehovac, načelnik Policijske NarkoUprave Istočno Sarajevo.


Šehovac

On, kao pravi apartmanski drugar ima šest, u “Obućina barama”: U objektima  “Gorštak 1” i “Gorštak 2” posjeduje po tri apartmana, koja se vode na njegovog brata Vladimira Šehovca, dok u objketu “Jelena” čiji je vlasnik narkodiler Aleksandar Mičić ima još jedan.Sve u svemu, Šehovac ima sedam apartmana za koje se zna, a još najmanje desetak koje ću tek otkriti.


Zaista je dirljiva ta rodbinsko Drugarska priča Šehovca i Perkovića: Ponekad zajedno žešće popiju, pa povuku i crtu i onda odu da prebijaju one koji im smetaju. Baš drugarski.


Treći drugar je Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje RS koji je stvorio Šehovca. Ni on nije bez apartmana.


Vujičić

U objektima “Goršak 1”, “Gorštak 2” I Gorštak 3” posjeduje četiri apartmana.


U objektu “Gorštak 1” ima apartman od 64 m2, prvi sprat; U “Gorštak 2” posjeduje dva apartmana od po 35m2, prvi sprat; U objektu “Gorštak 3” ima apartman od 75m2, 4 sprat. Ovo je samo početak ove tople Drugarske priče koju ću nastaviti nrednih dana. Jednostavno, pomenuta trojka, listom Sektaši, su toliki drugari (nema veze što su rodbinski vezani) da zaslužuju nekoliko tekstova, a ne samo jedan.