уторак, 7. новембар 2023.

Laketa je pao prije Šmita


Piše: Slobodan Vasković


Žarko Laketa, direktor Službe za poslove sa strancima BiH, brzo je pao kao "pokošen", nakon što sam jutros objavio da je zbog odbijanja da se s Nenadom Nešićem pojavi na presu i očituje o tome da je Kristijan Šmit “migrant”, izložen brojnim napadima koji dolaze iz vrha Režima RS.


Naveo sam i da će ti napadi dobiti na intenzitetu ukoliko direktor Službe za poslove sa strancima ne potvrdi Nešićev zahtjev da Šmita proglasi “ilegalnim migrantom”.


Očito je, nakon što sam to objavio, na Laketu izvršen frontalni udar, pa je baš požurio da se i on javnosti predstavi kao član “Vrhovnog tijela za tumačenje Dejtona iz Bakinaca”.


Tako je Laketa, (nakon što ga je pritisnuo Staša Košarac, čija je desna ruka, a Košarca Milorad Dodik, koji ga tretira kao roba), objavio da “Kristijan Šmit nije imenovan adekvatnom rezolucijom UN i samim tim nije visoki predstavnik”.


Laketa je još saopštio da je Šmit “granični prelaz prešao kao poslanik, odnosno kao diplomata Njemačke, a ne kao diplomata UN”.


“Svojim neovlaštenim aktivnostima dovodi do urušavanja Ustavnog poretka Bosne i Hercegovine. Pošto svi smatraju da se mogu ponašati mimo Zakona, svaki predstavnik Republike Srpske u institucijama Bosne i Hercegovine će po Zakonu štiti interese Republike Srpske i predsjednika Milorada Dodika” rekao je Laketa i poručio da “neće dozvoliti klasičnu zamjenu teza”.


Laketa je još rekao - “Dozvolili smo da građanin Njemačke misli da je donio Zakon”.


Interesantan je Laketin istup, jer nije saopštio da li je Šmit legalno ili ilegalno u BiH; Nije se očitovao o tome da li je iz statusa diplomate prešao u status ilegalnog migranta i da li će zahtijevati njegovo hapšenje.


Kako god, Laketa je pao prije Šmita.


Tragikomično je saopštenje Lakete, kao i djelovanje Režima koji potvrđuje da na svaku riječ koja im ne odgovara ili, pak, ukazuje na eventualne nesporazume među Kakistokratama, reaguju prenervozno i prebrzo.


Tako dalje upadaju u rupu koju sami sebi kopaju.


Šta li će tek biti kada otpočne nastavak Lazara koji je “Čudom Progledao”, a ima još najmanje četiri epizode. (nastaviće se)