четвртак, 16. новембар 2023.

“Politički Paradžemati” i “Crvene Linije”


Piše: Slobodan Vasković


Toliko je “crvenih linija” verbalno povučeno od raznih političkih “paradžemata” u posljednjih desetak dana da je BiH potpuno “u crvenom”.


Najopasniji “politički paradžemat” je i dalje onaj Milorada Dodika u kojem se, kao “religija” upražnjava Kult isprazne ličnosti - njegove.


Za to vrijeme, centralna figura Kulta, uz sasluženje kleptokratske elite, čini sve da pokuša zaštiti njegovu firmu; A firma nije mala - pola BiH koja se zove Republike Srpska.


Dodik svakodnevno izbacuje po nekoliko “ponjava” šupljih izjava u kojima prijeti, vrijeđa, bljuje i, vrlo "neobično", malo manje pljuje, kako bi prikrio stvarno stanje stvari - da mu je firma pred finansijskim slomom.


Naravno, Dodik&Co nisu pred finansijskim slomom - poodavno su oni iznijeli ogromne količine bogatstva otetog od naroda na “sigurne destinacije”, ali malo im je, jer nema “Gladnijih Očiju” od njihovih.


Ostalo je još ponešto da se otme. A i dalje se otima, ne prestaje.


Pripadnici Kulta, Obožavaoci Isprazne Ličnosti, uništitelja sopstvenog naroda, mole se za njegovo "zdravlje" - da se nađe neko sa Zapada, može i sa istoka, odakle bilo, kome će trebati toksične usluge Isprazne Ličnosti u zamjenu za nastavak satiranja naroda, iscrtavanje još debljih “crvenih linija”, koje služe kao zavjesa za pljačku, otimačinu, nesmetan rad narkokartela i ostalih zločinačkih gangova, koji su se raširili po BiH kao gljive, što i nije čudo nakon tolikog broja “crvenih linija”.


Navodna bitka oko toga šta je Kristijan Šmit po profesiji, promijenila je tok - sada je to već predstava u kojoj je Šmit magla, a “bitka” oko njegovog stvarnog posla, samo igrokaz koji se igra 24/7 kako bi se iza dimne zavjese otimalo što se oteti može.


Međutim, dolazi 22.11., dan kada počinje suđenje Ispraznoj Ličnosti po optužnici zbog neizvršenja odluka visokog predstavnika.


“Politički Paradžemati” tada će pokazati svoje istinsko lice- posebno onaj Dodikov.


Pokazaće ga i Šmit i svi ostali sudionici tragedije u kontinuitetu, koja se zove “BiH u crvenom”.  


Johan Satler nema šta pokazati; On je odavno izgubio obraz, potom oba, kao i ostale dijelove kože sa lobanje. Ta Lobanja jedna je od monstruoznih eksponata na izložbi “Crvenih Linija”, koje već počinju da se razlijevaju.


O tome niko ne vodi računa. A i što bi; Narod je ionako paučina za uklanjanje, progone i izgone.