среда, 3. новембар 2021.

Banjalučko naselje "Kavač": Vile Narko”Generala” Kostreševića i njegovog Narkokuma Diljevića (FOTO)


Piše: Slobodan Vasković


Narko”General” sa “Skaj” aplikacije Siniša Kostrešević izgradio je ogromnu kuću novcem od prodaje narkotika.

Narko"General"


Preciznije, u finansiranju izgradnje njegove vile u Banjaluci, u značajnoj mjeri je učestvovao Saša Begović, vlasnik firme “X express”, zadužen za distribuciju narkotika.


Saša Begović

Drugi finansijer, mnogo značajniji, je Dejan Ilić Tigar, mozak Ogranka Kavačkog Klana koji djeluje u Republici Srpskoj. Ilić Tigar je u izvrsnim odnosima sa Kostreševićem, a već sam pisao da mu je poklonio i automobil “Pasat 7”, ali i nabavio preskupi crveni mermer za vilu iz rudnika u Šekovićima.

Dejan Ilić Tigar

Kostrešević je “General” Kavačkog Klana u Republici Srpskoj, tako su ga oslovljavali preko aplikacije “Skaj”, putem koje su komunicirali, zadužen za policijsku zaštitu transporta opijata, pripadnika kartela i brojne druge teške zločinačke radnje.

Vilu do njega (duplex) ima njegov kum Rade Diljević, takođe pripadnik ogranka Kavačkog klana.

Rade Diljević
Diljević je direktna veza između Kostreševića i Ilića, ali i jedna od ključnih osoba “Prointera”, Krovne kriminalne firme Milorada Dodika.


Diljević djeluje iz duboke sjene, a donosi najvažnije odluke u “Prointeru”, posebno one o načinima izvlačenja novca iz institucija RS, Javnih preduzeća, ali i o ubacivanju prljavog novca zarađenog prodajom narkotika koju vrši Ogranak Kavačkog Klana u Republici Srpskoj. (nastaviće se)