среда, 10. новембар 2021.

Parezanovićevi, Ećimovi i Kostreševićevi Kavčani u MUP RS: Imena visokih policijskih funkcionera koji rade za Kartel, a koje dosad nisam naveo

Piše: Slobodan Vasković


1.

Marko Parezanović i Ljuban Ećim godinama se tajno sastaju po štek-stanovima u Beogradu gdje dogovaraju poslove koje treba da uradi njihova Zločinačka organizacija, čiji je veliki dio u Republici Srpskoj, kao i koga reketirati, ucjenjivati, zastrašivati, fizički polomiti..., da bi se dokopali novca.

Ubica i Zločinac Ljuban Ećim

2.

Ećim je ključni izvršilac dogovora, vodi niz kriminalnih akcija, a Parezanović ga štiti tako što ga predstavlja kao svog “izvora” iz krim miljea. 


Međutim, Parezanović itekako brine o Ećimu, jer pripadnici Agencije čuvaju njegov stan i njega - sve o trošku države i bez njenog znanja.


3.

Parezanović je u potpunosti zloupotrijebio visoku poziciju u Agenciji za stvaranje lične Zločinačke organizacije velikih razmjera zajedno sa Ećimom, ali i za njegovu zaštitu.


Ećim posjeduje cijeli sprat zgrade, na slici ispod, a sve vrijeme ga čuvaju operativci bliski Parezanoviću, bez znanja vrha Agencije, tako da Parezanović budžetski novac troši na zaštitu Ubice i Zločinca Ećima.

Zgrada u kojoj Ećim posjeduje cijeli sprat

4.

Do koje mjere je išla bahatost Parezanovića i Ećima svjedoči bizaran podatak - nerijetko su naređivali vlasnicima malih hotela da isprazne potpuno objekat, a oni bi, potom, dovodili svoje žrtve u te objekte i prisiljavali ih da rade po njihovom diktatu. U suprotnom, ukoliko bi došlo do odbijanja, slijedila bi strašna osveta.

Zločinac i zaštitnik NarkoKartela i ubica
Marko Parezanović

5.

Međutim, svemu dođe kraj pa i monstruoznom djelovanju narečenog dvojca, a obojica su, trenutno, u ogromnom strahu, jer su svjesni da im se organizacija, koju su pažljivo gradili proteklih godina, posebno u Republici Srpskoj, nepovratno urušava.


6.

Njihovi ključni ljudi su raskrinkani, a na organima gonjenja BiH je da učine svoje, kao što će institucije Srbije uraditi svoj dio posla.


7.

Komandant Parezanovićeve i Ećimove vojske u Republici Srpskoj, onog dijela koji se bavi narkobiznisom, odnosno njegovom zaštitom, kako bi narkotici, ogromne količine, nesmetano cirklulisali preko granica je, kako sam to već objavio, Siniša Kostrešević, kojeg su kriminalci sa kojima je komunicirao putem Skaj aplikacije, oslovljavali sa “General”.

Narko"General" Siniša Kostrešević

8.

Nastavljam da objavljujem imena pripadnika “Zmijskog Narkognijezda” unutar MUP RS, kojima je direktno komandovao “General” po instrukcijama koje je dobijao od Parezanovića, Ećima i “Mozga” kartela koji se nalazi u Zvorniku i čine ga Dejan Ilić Tigar, Siniša Mijatović i Zoran Stevanović.  

9.

Uz ranije pobrojane članove Kostreševićevog NarkoŠtaba kojeg čine visoki policijski funkcioneri Dragan Simić, Ilija Plavša, Predrag Vatreš, Siniša Bereta, ima još nekoliko vrlo značajnih pripadnika tog “neformalnog tijela”.


Uzgred, tek da se zna da je Beretina supruga, prethodni mjesec, nekih desetak dana išla na dva posla i u MUP RS i u Onovnu školu u Čelincu, gdje ju je uposlio direktor te obrazovne ustanove Siniša Begović, brat prevoznika droge Kavčana Saše Begovića. Na dva mjesta posao za stalno - to samo mogu Kavčani u RS.

Milovanović i Vatreš

10.

Da podsjetim, Mladen Milovanović, koji je odležao mjesec dana u pritvoru, potom suspendovan zbog svojih veza sa Škaljarcem Milošem Božovićem, sa kojim je komunicirao i čuvao ga po nalogu Kostreševića, nakon što je potvrdio da je radio sve po nalogu direktora Policije i Narko”Generala” je precrtan.


11.

Najznačajniji Kostreševićev saradnik je Predrag Kudrić, načelnik jedinice za opšti kriminal, koji “pokriva” poslove zaštite velikih tovara narkotika. Bio je potpuno upoznat sa komunikacijom Milovanovića sa Škaljarcem.


Dio svjedočenja Milovanovića o tome da su za sastanke sa Škaljarcem znali Kostrešević i Kudrić


12.

Uz Kudrića, tu je i Dragan Savić, visoki funkcioner MUP RS, koji je Kostreševićeva direktna veza sa Bijeljinskim ogrankom Kavčana i Željkom Radovanovićem Krečom.


Savić Kreči prenosi Kostreševićeve naloge direktno, a posebno to čini u posljednje vrijeme, otkako je Kostrešević raskrinkan. Krečo je vioko u hijerahiji Parzanovićevog i Ećimovog Zločinačkog kartela, a pripadnik je i paraobavještajne službe Milorada Dodika, koju vodi Ećim.


Krečo


13.

Savić je kum Bobana Kusturića, NarkoPilota, koji velike količine opijata prevozi helikipterima Vlade RS.

Kusturić

Savić je inspetor, zaposlen u Upravi krim policije u Kudrićevoj Jedinici za opšti kriminalitet.


14.

Miroslav Kostrešević, analitičar u UKP MUP RS i rođak Siniše Kostreševića, zadužen je da na mrežama provjerava ko piše negativne komentare o Kostreševiću; Potom se te osobe pronalaze i zastrašuju. 

Miroslav Kostrešević

15.

Izuzetno blizak Kostreševićev saradnik koji štiti NarkoKlan je Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik. Trenutno je angažovan na obezbjeđivanju otimanja zemljišta na kojem kartel namjerava da gradi vrlo značajan objekat, o čemu ću detaljnije pisati narednih dana.

Aleksandar Vasiljević

Vrlo visoko u Kavačkom Kartelu kotira i drugi Kostreševićev načelnik -Branimir Šehovac, načelnik Policijske Uprave Istočno Sarajevo. (nastaviće se)