четвртак, 18. новембар 2021.

Kavčanin Igor Dodik dva puta izbjegao "Overdose"; Spasio ga je Vlado Crta Đajić koji, zahvaljujući toj činjenici, ima “uspješnu” karijeru u Sekti; Dukiću dojavljeno za hapšenje; Cvijetić uhapšen na vratima


Piše: Slobodan Vasković


1.

Igor Dodik, jedan od vođa NarkoKartela u Republici Srpskoj, bliskog Kavačkom klanu i šef Narko”Generala” Siniše Kostreševića, voli da proba “robu” kojom trguje.


Dva puta je pretjerao sa “probanjem” robe pa je, za dlaku, izbjegao Overdose.


Oba puta ga je spasio Vlado Crta Đajić i to je tajna njegovog političkog i menadžerskog “uspjeha”.


2.

Zahvaljujući toj činjenici, Vlado Crta Đajić je i dalje generalni direktor UKC RS Banjaluka, iako je počinio niz teških zločina protiv zdravlja stanovništva.


Iz istih razloga je Crta Đajić na čelu Gradskog odbora Crvene Sekte Banjaluka, čiji rejting je skinuo do mjere da se može "obrijati" njim. 


Teško stimulisani Dodik, Višković i Crta Đajić

3.

Igor Dodik je raskrinkan da je koristio “Skaj” aplikaciju putem koje je komunicirao sa ostalim visokopozicioniranim pripadnicima Kartela. Istraga protiv njega je u toku.


4.

Ranije sam pominjao da je Kostreševićev kum Rade Diljević osoba iz sjene koja upravlja svim nelegalnim poslovima firme “Prointer”, koja je u vlasništvu porodice Dodik.


Rade Diljević
Diljević je direktni kontakt igora Dodika i Siniše Kostreševića sa Dejanom Ilićem Tigrom, jednim od Kumova Zvorničkog NarkoKlana i vođa Kavčana u Republici Srpskoj. Diljević je zadužen za poslove pranja novca.

Dejan Ilić Tigar

5.

Dejan Ilić Tigar je suvlasnik “Prointera”. Donedavno je to bio i Siniša Mijatović, koji zajedno sa Ilićem i Stevanovićem, čini vrh Zvorničkog NarkoKlana.


Vlasnička struktura "Prointera"

6.

Vlado Crta Đajić je, takođe, teški ovisnik, ali i diler i pripadnik Kavčana u Republici Srpskoj. 

Crta Đajić, ubica Svjetlanović i Nebojša Svjetlanović, 
visoki funkcioner MUP-a RS

7.

Potvrđuje to i njegova fotografija sa Srđanom Svjetlanovićem, ubicom koji je učestvovao u likvidaciji radnika firme Security Guard Montenegro Ljubiše Mrdaka, tokom pljačke 400.000 evra u Nikšiću, 20.10.2021. godine.


8.

Svjetlanović je šef Banjačukog ganga Kavčana, o čemu sam detaljno pisao u tekstu “Spasavanje Kavčanina Svjetlanovića: Vlado Crta Đajić, Kostrešević, Ećim i Parezanović čine sve da spasu Ubicu Srđana Svjetlanovića od hapšenja; Pucači Kavačkog klana obučeni za likvidacije u Banjaluci".


Ubica Srđan Svjetlanović

Svjetlanović je jedan od “pucača” Kavačkog klana; Nije jedini, jer je najmanje pet profesionalnih ubica obučeno u Banjaluci. Obučavao ih je jedan pripadnik MUP RS, čije ime ne navodim, jer je krajem prošle godine izgubio život.


9.

Svjetlanoviću je dojavljeno da se sakrije nakon što su pripadnici policije Crne Gore donijeli dokaze o njegovom učešću u likvidaciji u Nikšiću, tako da je u bjekstvu, zajedno sa Nemanjom Miljkovićem i Davidom Banjcem, takođe, “pucačima” Kavačkog klana, kako onog iz Crne Gore, tako i njegovog ogranka u Republici Srpskoj.

Svjetlanović se, prema prvim informacijama krio na širem području Banjaluke, ali je, kako se iz podzemlja tvrdi, uspio da napusti teritoriju BiH i ode u Beograd. Tamo je, izvan svake razumne sumnje, pod zaštitom Marka Parezanovića, visokog funkcionera Agencije, i Ećima.


10.

Nema nikakve dileme da mu je u tome, osim Crte, pomogao Igor Peulić, jedan od najbližih saradnika Ljubana Ećima, koji je i njegova direktna veza sa Kostreševićem i Igorom Dodikom.


Peulić je blizak prijatelj i Gorice Pekare Dodik. 


11.

Očito je da Ećim preko Peulića kontroliše članove porodice Milorada Dodika koji je na vrhu NarkoPiramide u Republici Srpskoj.


12.

Preko Peulića Ećim kontroliše i Vladu Crtu Đajića.

Peulić i Crta Đajić

13.

Ećima štiti Marko Parezanović, visoki funkcioner Agencije, koji zajedno sa njim upravlja dijelom Klana u Srbiji i štiti sve članove Klana, sa obje strane Drine, teško zloupotrebljavajući funkciju na kojoj se nalazi. 

Marko Parezanović

Detaljno sam to pojasnio u tekstu “Parezanović je međunarodna Hrkalovićka: Direktan je saučesnik u likvidacijama Slaviše Krunića, Strahinje Stojanovića i Siniše Milića”.


14.

Klan Igora Dodika, Kostreševića, Ilića -Tigra, Ećima i Parezanovića teško je uzdrman hapšenjem brojnih lica prethodnih dana.

Milovanović i Vatreš

Među uhapšenim su i suspendovani inspektor Mladen Milovanović koji je, po nalogu Kostreševića, održavao bliske kontakte sa Škaljarcem Milošem Božovićem.


Milovanović je već svjedočio da je po Kostreševićevom nalogu, zajedno sa Predragom Vatrešom, bio u komunikaciji sa Božovićem.

dio izjave Milovanovića

Uhapšeni su, između ostalih, i Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića, u vrijeme dok je Mektić bio ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, kao i Saša Rađević, veoma opasana osoba iz podzemlja.


Rađević je dao alibi profesionalnom ubici Milivoju Lovrenoviću “Čarugi” nakon što je likvidirao Milana Vujčića Vujketa, 10.10.2015. godine, ispred kafea “Kasper” iz vatrenog oružja.

Siniša Kostrešević

Istragu o toj likvidaciji opstruisao je Kostrešević, kao i istragu o egzekuciji Senada Kobilića kojeg je, takođe, ubio "Čaruga".


Bojan Cvijetić

15.

I Cvijetić i Rađević su bliski Ećimu; Cvijetić i Rađević se sumnjiče za uvoz velikih količina kokaina iz Južne Amerike.

Petar Dukić

Za Petra Dukića se prvo tvrdilo da je uhapšen u istoj akciji, ali je uspio da pobjegne (oko pola četiri ujutro, 16.11. o.g.), što znači da mu je dojavljeno da će uslijediti akcija. Kod Dukića je pronađeno preko 300 kilograma skanka, a već je hapšen zajedno sa Milovanovićem i Škaljarcem Milošem Božovićem, koji je kod njega stanovao.


16.

Interesantno je da Cvijetić nije uhapšen dok je spavao, već je bio potpuno obučen za izlazak; I on je saznao za akciju i pokušao pobjeći, ali je zatečen na samim vratima kuće. (nastaviće se)