петак, 26. новембар 2021.

Kostreševića NarkoMreža unutar MUP RS; Narko”General” pokušavao “izmiriti” Kavčane i Škaljarce; Dodatak: Nova Fotografija Edina Gačanina zvanog Tito, jednog od najvećih svjetskih NarkoDilera i šefa kartela “Tito i Dino” koji je, nedavno, imao tajne dogovore sa visokim funkcionerima OSA i Federalne policije


Piše: Slobodan Vasković


1.

Kombinacija prljavo stečenog novca i institucionalne moći veoma je opasna ako njom vladaju intelektualno nedorasle osobe.


Odnosi se to na Sinišu Kostreševića, Narko”Generala” i direktora Policije RS koji je funkciju teško zloupotrijebio, na najmonstruzniji način, i stavio se u službi, primarno, “Kavačkog klana.


Kostrešević je, sporadično, sarađivao i sa “Škaljarcima”, ali to je bila prljava zarada za “džeparac”; Kavački klan je njegova baza.


Toliko je umislio da je moćan i nedodriljiv da se vidio na čelu objedinjenih Kavčana i Škaljaraca, koji su u višegodišnjem krvavom ratu, a koji je odnio desetine života. 


U nekoliko navrata pokušao je organizovati sastanke visokopozicioniranih članova oba Kartela, kako bi ih ubijedio da se objedine, ali svaki od tih sastanaka je propao. Rat Kavčana i Škaljaraca je nastavljen.


2.

Kostrešević nije shvatio vrlo prostu stvar - da je on tek pion, istina moćan zbog funkcije direktora Policije koju obavlja, i da ga stvarni šefovi Klana, čija je namjera da ovladaju NarkoPoslovima u Regionu, Marko Parezanović, visoki funkcioner Agencije i Ubica Ljuban Ećim, koriste za svoje interse.


3.

Ni jednom ni drugom nije padalo na pamet da Kostrešević bude išta više od pukog izvršioca, osobe koja organizuje pratnju velikih tovara narkotika, i štiti narkodilere, a uklonili bi ga kada dođe vrijeme za to zbog toga što je opasan svjedok.


4.

Osim dvojice navedenih, najopasniji, najopakiji i najubilačkiji član Kavačkog Klana iz Republike Srpske je Dejan Ilić Tigar, suvlasnik zločinačke firme “Prointer” (i brojnih drugih), preko kojih pere novac.


Upravo je Ilić -Tigar, zajedno sa Sinišom Mijatovićem i Zoranom Stevanovićem organizovao Zvornički Kartel, koji se kasnije širi na cijelu teritoriju RS i dobar dio BiH.


5.

Kostrešević, kojem je Ilić, zajedno sa narkoprevoznikom Sašom Begovićem, napravio kuću, kupio automobil, kupio stan u Budvi (novac su dali i Stevanović i Mijatović), unutar MUP RS organizovao je cijelu mrežu koja je na usluzi klanu.


6.

Već sam naveo da su pripadnici njegove narkomreže njegovi savjetnici Dragan Simić, Ilija Plavša, potom šef Jedinice za organizovani kriminal Siniša Bereta, visoki funkcioner MUP RS Predrag Vatreš, Predrag Kudrić, načelnik jedinice za opšti kriminal, koji “pokriva” poslove zaštite velikih tovara narkotika. Bio je potpuno upoznat sa komunikacijom Mladena Milovanovića sa Škaljarcem Miloše, Božovićem. Milovanović je svjedočio protiv Kostreševića pa je precrtan.


7.

Uz Kudrića, tu je i Dragan Savić, visoki funkcioner MUP RS, koji je Kostreševićeva direktna veza sa bijeljinskim ogrankom Kavčana i Željkom Radovanovićem Krečom.


Savić Kreči prenosi Kostreševićeve naloge direktno, a posebno to čini u posljednje vrijeme, otkako je Kostrešević raskrinkan. Krečo je vioko u hijerahiji Parzanovićevog i Ećimovog Zločinačkog kartela, a pripadnik je i paraobavještajne službe Milorada Dodika, koju vodi Ećim.


8.

Kostreševićevi NarkoPolicijski Funkcioneri, koje sve treba pohapsiti (a i biće pohapšeni) su i načelnici Policijskih uprava Zvornik, Istočno Sarajevo i Foča - Aleksandar Vasiljević, Branimir Šehovac i Vladimir Kostović.


Kostović je kum Nedeljka Vukovića koji je uhapšen, zajedno sa Nemanjom Pavlovićem, Gordanom Golubović, sa to kilograma marihuane, 10.11.2021. godine.


Kostrešević je, tada sa Šehovcem, organizovao tu “akciju” kako bi se prikazao kao borac protiv narkodilera, iako je Glavni izvršilac Kartela, ali mu ta varka nije uspjela.


9.

Kostović u Foči štiti Vlasnika tog grada Gordana Pavlovića, vlasnika firme “Pavgord”, ali i niz kriminalaca kojima dojavljuje kada se spremaju akcije protiv njih.


10.

Posebno je istaknuta njegova kriminalna uloga u akciji MUP RS, pod imenom “Dojava” (traje već u kontinuitetu nekoliko godina), jer svaki put Kostović dojavi svojim najznačajnijim saradnicima iz krim-miljea da se skolne, pošto slijede hapšenja.


Do sada su, u toj akciji, pohapšeni samo sitni kriminalci, a stvarni šefovi organizovanih prevara nisu zahvaljujući Kostoviću.


O Kostoviću će još biti riječi u nastavku raskrinkavanja NarkoKlana, a važno je naglasiti da dio Kostreševićeve mreže čine načelnici Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala u svim Policijskim upravama, sem banjalučkoj.


11.

Po stupanju na poziciju direktora Policije RS, Kostrešević je prvo smijenio sve načelnike Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala u Policijskim upravama, kako bi obezbijedio da se ne istražuju značajni NarkoDileri, da tovari droge prelaze preko teritorije RS bez ikakvih problema i kako bi Kartel u kojem je Narko”General” bez ikakvih problema radio svoje jezive poslove. (nastaviće se)


Dodatak: Edin Gačanin Tito, šef najmoćnijeg kartela "Tito i Dino" koji krijumčari kokaim iz Južne Amerike u Evropu


Ibrahim Miladin; Edin Gačanin Tito;
Džejson Vudham i Dženis Kadrić

Objavljujem dosad rijetko viđenu fotografiju Edina Gačanina zvanog Tito, vođe Kartela “Tito i Dino”, jednog od najmoćnijih svjetskih Gangova koji krijumčari kokain iz Južne Amerike u Evropu.


Mediji su objavili da za, kako su naveli, misterioznim Gačaninom, koji preplavljuje EU kokainom, tragaju najznačajnije svjetske agnecije. 


Gačanin je boravio u Dubaiu, a, prema mojim informacijama, sada namjerava da u potpunosti ovlada kompletnim narkotržištem BiH.


Na slici sa Gačaninom su bivši pripadnici Specijalne jedinice Federalne uprave policije iz Sarajeva Ibrahim Miladin, Dženis Kadrić i njihov trener Džejson Vudham.


Prema mojim informacijama, Gačanin je imao tajne dogovore sa visokim funkcionerima OSA i Federalne policije, prije nekoliko mjeseci, na tlu jedne od evropskih zemalja. (nastaviće se)