недеља, 14. новембар 2021.

Čaruga&Sin "čuvali" 560 kilograma skanka Crnogorskih dilera: 250 kilograma opljačkali sa Kostreševićem; Postoje materijalni dokazi da je Kostrešević opljačkao narkotike; Da li Stevandić ubrzano priprema bjekstvo iz RS

Milivoje "Čaruga" Lovrenović
Piše: Slobodan Vasković

1.

U Sloveniji je, 11.11.2021., priveden Dušan Lovrenović, sin Milivoja “Čaruge” Lovrenovića, profesionalnog ubice, zbog sumnje na trgovinu opijatima. Saslušan je nakon čega je pušten na slobodu. Nije poznato šta je Dušan Lovrenović saopštio istražiocima policije Slovenije.


2.

Ovo privođenje svjedoči da policije brojnih zemalja sinhronizovano i intenzivno rade na raskrinkavanju prljavih poslova Klanova Veljka Belivuka, visokog funkcionera Agenciije Marka Parezanovića&Ljubana Ećima i njihovoj saradnji sa Gangovima koji su dominantni na teritorijama država Regiona.


Ljuban Ećim

3.

Dušan Lovrenović je nepoznat javnosti, ali on je osoba koja je sa svojim ocem Milivojem "Čarugom" Lovrenovićem, profesionalnim ubicom iza kojeg su brojne likvidacije, "čuvala" 560 kilograma skanka koju su dileri iz Crne Gore dovezli do Gradiške sa namjerom da je prebace dalje ka Zapadu. Ukupna vrijednost navedene količine je 1.288.000 evra, a na Zapadu, gdje je droga trebalo da se prebaci, njena vrijednost je višestruko veća.


Da budem precizan - Vlasnici narkotika su tri pripadnika NarkoKlana iz Crbe Gore i jedan iz Trebinja.

4.
Dio te droge, 250 kilograma, vrijednosti 575.000 evra, ukrao je Siniša Kostrešević sa svojim vojnicima , a ostatak je  zaplijenjen u akciji “Storidž”, o čemu sam već pisao.


5.

Prije nego podsjetim na to, da naglasim da su Crnogorci, zajedno sa Trebinjcem, vlasnici narkotika, dolazili nekoliko puta u Gradišku i tražili "Čarugu" i njegovog sina da se obračunaju sa njima. Nijednom ih nisu našli.


6.

Prema mojim informacijama, traže ih i dalje, kako bi im na bilo koji način naplatili opijate koje su im sa Kostreševićem preoteli. Dešavanja oko tih 560 kilograma narkotika uopšte nisu naivna i vode ravno u brojne sukobe od kojih bi se neki mogli odigrati i na teritoriji BiH.


7.

Da je Kostrešević direktano učestvovao kao organizator pljačke 250 kilograma narkotika, postoje materijalni dokazi, ali ih ne mogu navoditi zbog interesa istrage. Ti dokazi vode Kostreševića direktno na dugogodišnju robiju. 


Siniša Kostrešević

8.

Koliki je strah među osobama za koje je utvrđeno da su bili dio NarkoKlana, svjedoči i ponašanje Nenada Stevandića koji ubrzano namješta stan u Beogradu, u Ruzveltovoj ulici broj 34, koji je opljačkanim novcem platio 203.000 evra, početkom avgusta ove godine. Zgrada je završena, a Stevandić namještaj, koji je dobio besplatno, ubrzano prebacuje. Međutim, bijeg koji priprema neće ga spasiti od odgovornosti, jer je godinama bio u funkciji NarkoKartela i bespogovorno slušao Parezanovića.

Nenad Stevandić

9.

Stevandić je formirao grupu od bivših pripadnika SOS-a, sa kojom je u ratu likvidirao i progonio Bošnjake, Hrvate, Albance, a u posljednjih nekoliko godina radio NarkoPoslove za Parezanovićev i Ećimov Kartel. 


10.

Stevandić je posjedovao "Skaj" telefon i putem "Skaj" aplikacije direktno komunicirao sa Parezanovićem. 

Nešić i Dodik
Isti slučaj je i sa Nenadom Nešićem, predsjednikom DNS-a, koji je duboko u narkoticima, a novac pere preko izgradnje apartmanskog naselja u Trnovu (Obućina bare) i nekoliko stambenih objekata u Novom Sadu. Nešić većinu vremena živi u Novom Sadu.

Nešić je i dalje u direktnom kontaktu sa Miloradom Dodikom, jer imaju zajedničke poslove i ta sardanja nikada nije prestala. 


Dobar dio DNS-a jeste u opoziciji, ali Nešić je samo formalno opozicionar, dok, suštinski, i dalje radi prljave poslove zajedno sa Dodikom i izvršava naloge Parezanovića i Ećima.


Marko Parezanović

11.

Parezanović je imao velki uticaj, a ima ga još uvijek i na Lažnog Multiplex oca nacije, ali, istine radi, treba reći da Lažni Multiplex nije imao nikakvu konekciju sa Ećimom. Ovom vezom ću se posebno baviti, jer dvojac, potpomognut jednim poslanikom SNS-a, koji je Parezanovićev potrčko, zajedno sa nekolicinom velikih tajkuna iz RS, intenzivno radi na pokušaju nametanja svog kandidata za predsjednika RS opoziciji. 


Milivoje "Čaruga" Lovrenović

12.
Da se vratimo opljačkanim opijatima u Gradišci: Prije nego je došlo do akcije “Storidž”, Siniša Kostrešević, Narko”General” i direktor Policije RS, zajedno je sa Čarugom i Željkom Radovanovićem Krečom, pripadnikom Ećimovog i Parezanovićevog NarkoKlana, organizovao je pljačku 250 kilograma narotika, a 150 kilograma su zamijenili sa tvari koja nije marihuana. Zato je iz MUP RS saopšteno da je "zaplijenjeno 460 kilograma droge", iako su Lovrenovići skrivali 560 kilograma narkotika.  


13.

Tek nakon toga uslijedila je akcija “Storidž” koja je poslužila za “pokrivanje” pljačke marihuane koju je organizovao Kostrešević, zajedno sa Čarugom, Krečom, Ljubanom Ećimom. Sve je odobrio Marko Parezanović, visoki funkcioner Agencije koji je sam Vrh Međunarodnog NarkoKlana, a zahvaljujući poziciji pruža im zaštitu. Štiti čak i ubice, o čemu ću opširnije pisati uskoro.


14.

Kostrešević je jedna od osoba koja je "Čarugi" omogućila bijeg iz Beograda nakon što je likvidirao Strahinju Stojanovića, raznijevši ga eksplozivnom napravom.

Lovrenović je, nakon što je raznio Stojanovića, otišao u štek-stan, odakle je, preko “Skaj” aplikacije, pozvao Ljubana Ećima i tražio da mu omogući bjekstvo iz Beograda. 

Ećim je pozvao svoju blisku prijateljicu koja ima odlične odnose sa Bobanom Kusturićem i zatražio od nje da ga direktno uveže sa Dodikovim pilotom, što je ona i učinila.

Ećim je, takođe, pozvao i Kostreševića i zajedno sa njim i Kusturićem organizovao prebacivanje Lovrenovića u BiH. Kusturić je Lovrenovića u BiH prebacio helikopterom Vlade RS. Sve detalje objavio sam u tekstu "Narko 'General' Kostrešević, Ljuban Ećim i Boban Kusturić organizovali bjektvo Ubice Milivoja 'Čaruge' Lovrenovića nakon što je brutalno eksplozivom likvidirao Strahinju Stojanovića na Novom Beogradu; Kusturić je 'Čarugu' izvukao iz Beograda helikopterom Vlade RS", 04.11.o.g.


15.

Kako je konačno krenula istraga u Tužilaštvu BiH o krađi narkotika koju je organizovao direktor Policije RS, što je nedjelo bez presedana, u koje je Kostrešević umočen do grla, nakon privođenja Lovrenovićevog sina može se konstatovati da se oko Kostreševića, ali i ostalih pomenutih, steže obruč.  

Narko“General” Kostrešević, uz pomoć “agenta” Kreče, svog sagovornika sa “Skaja”, u Gradišci opljačkao 250 kilograma narkotika od crnogorskih dilera, a onda sve pokrio “uspješnom” policijskom akcijom “Storidž” koju je predvodio Mladen Milovanović (02.11.2021.)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Narko”General” Siniša Kostrešević, direktor Policije RS, je, sa svojim vojnicima, opljačkao NarkoDilere iz Crne Gore kojima je ukrao 250 kilograma “Skanka” u Gradišci, nakon čega je pljačku pokušao “pokriti” policijskom akcijom “Storidž”.


2.

Jedan od ključnih saradnika u pljački crnogorskih narkodilera, koju je predvodio Kostrešević, “General” ogranka Kavačkog klana u Republici Srpskoj, je Željko Radovanović Krečo. 


Idemo redom.


Siniša Kostrešević, “General” ogranka Kavačkog Klana u Republici Srpskoj, bio je u direktnoj vezi putem “Skaj” aplikacije sa Željkom Radovanovićem Krečom, narkodilerom iz Bijeljine.


Krečo (sjedi) sa Jovicom Davidovićem
visokim funkcionerom Sekte

3.

Krečo je dio grupe Ljubana Ećima, koja je uhapšena u Beogradu 2008. godine, a Kreču je presudilo Posebno odeljenje Okružnog suda u Beogradu na petanest godina zatvora, ali nije odležao ni dana.


4.

Krečo je još uvijek pripadnik Ećimove grupe. 


Ećim je šef paraobavještajne službe Milorada Dodika, koju je on uspostavio još 2013. Odlukom o osnivanju Savjeta za zaštitu ustavnog poretka RS, koja je objavljena u Službenom glasniku RS (23.01.2013.). Dodik je tada bio predsjednik RS.

Željka Cvijanović, koja ga je naslijedila na toj poziciji 2018. godine, donijela je Odluku o imenovanju Savjeta za zaštitu ustavnog poretka RS, kojom je za njegovog predsjedavajućeg imenovan Siniša Karan, a za članove Sredoje Nović, Predrag Ćeranić, Srđan Rajčević i Draga Mastilović.


Na taj način je, objavljivanjem Odluke 16.11.2018. u Službenom glasniku RS, formalno ozvaničena paraobavještajna služba ovog entiteta. 


Njeni pripadnici su, mahom, pripadnici nekadašnje Obavještajne službe RS, kao i ogroman broj kriminalaca; Njen suštinski šef je Ećim. Pripadnik Dodikove paraobavještajne službe je i Krečo.


Ova digresija ukazuje kako opaka je organizacija preko koje Dodik drži Republiku Srpsku u svom zarobljeništvu. 


5.

Vratimo se “agentu” Kreči i njegovim uskim vezama sa “Generalom.


Nakon što je razbijena “Skaj” aplikacija, otkriveno je da je kodno ime Kostreševića na njoj “General”, te da ima komunikaciju sa Krečom, koji je, takođe, posjedovao Skaj telefon, kao i direktor Policije RS.

6.

Interesantno je veoma da je, nakon dešifrovanja Kostreševićevog “Skaj”-a, otkriveno da mu je Krečo poslao fotografiju droge u Gradišci, koja se nalazila skrivena u jednom hangaru.


7.

Riječ je o ogromnoj količini “Skanka” koji je, u akciji “Storidž”, zaplijenio MUP RS 25.12.2020. godine u Gradišci. Mediji su objavili da je zaplijenjeno 460 kilograma “Skanka”, tako je saopšteno iz policije, ali to je neistina.

8.

Fotografija koja je nađena na “Generalovom” dešifrovanom “Skaju” ranijeg je datuma, odnosno Krečo mu je poslao prije 25.12.2020., kada je uslijedila policijska akcija.


To, praktično, znači da je Krečo “Generalov” informant, što jeste tačno, ali fotografija koju je poslao nije, primarno, imala za cilj otkrivanje te droge, već njenu pljačku.


9.

Uz fotografiju su “Generalu” stigle i informacije da je u Gradišci sakriveno 560 kilograma “skanka”, što znači da je, kada se ta informacija uporedi sa zvaničnim saopštenjem policije nakon akcije, prije zapljene droge, ukradeno 100 kilograma skanka.Upravo u tome je kvaka: Prije akcije MUP RS, “Generalovi” kriminalci-saradnici ukrali su tačno 250 kilograma narkotika od ukupno 560 kilograma koliko se nalazilo u “šteku” u Gradišci.


10.

Prvo je ukradeno sto kilograma, a dodatnih 150 kilograma zamijenjeno je bezvrijednom tvari koja liči na skank.


Nakon što su “Generalovi” vojnici opljačkali NarkoDilere iz Crne Gore koji su drogu i dovezli do Gradiške odakle je trebala da bude otpremljena ka zemljama Zapada, uslijedila je policijska akcija čiji je cilj bio “pokrivanje” pljačke koju je izvršio "General".

11.

Samo da podvučem da je za prebacivanje droge preko granice bio zadužen Zdravko Cvjetinović, visoki funkcioner Uprave za indirektno oporezivanje, koji je već godinama glavna karika brojnih NarkoKlanova koji djeluju u BiH i, uz pomoć Cvjetinovićeve kriminalne organizacije ugniježdene u UIO, vrši nesmetano prebacivanje narkotika preko granice BiH u svim pravcima.Isti taj Cvjetinović kupio je Kreči stan u bijeljinskom naselju “Intergaj”, kao i novi automobil marke “Škoda Superb”. 

Ranije je bio žirant Krečinoj supruzi za kredit.


12.

Za “Generala” je ovo bio tek “poslić”, uzgredni, a vrijednost droge koju je opljačkao od crnogorskih “NarkoDilera” je tada bila 2.300 evra po kilogramu, odnosno 575.000 evra. Na ulici je to mnogo više, posebno na Zapadu.


Bitno je ovdje navesti još nekoliko činjenica: Zaplijenjeni ostatak droge, pomiješan sa nekom bezvrijednom tvari, nalazi se u SOP u Trnu (predgrađe Banjaluke); Tu je policijski depozit koji se trenutno iseljava u Zalužane.

13.

Akciju zapljene droge vodio je Mladen Milovanović, koji je 17.07. ove godine uhapšen zajedno sa Škaljarcem Milošem Božovićem.


Milovanović je, u vrijeme akcije, bio član Kostreševićevog NarkoŠtaba ali je precrtan nakon hapšenja i svjedočenja pred Disciplinskom komisjom MUP RS protiv Kostreševića.


Milovanović je, da podsjetim, u izjavi potvrdio da je po Kostreševićevom nalogu čuvao Božovića i vozio ga službenim automobilom policije na razne destinacije, gdje je Škaljarac imao sastanke.


14.

Ono što je najbitnije je činjenica da zaplijenjena količina nije još uvijek vještačena, čime se i dalje prikriva pljačka, ali da su u cijeli slučaj umiješani i nadležni iz Tužilaštva BiH, po čijoj naredbi je akcija i sprovedena.


Prema mojim informacijama, u ovom predmetu niko nije osumnjičen.


15.

Ova sprega je veoma opasna i svjedoči koliko duboki su kriminalni korijeni u institucijama države i entiteta. 


16.

Kostrešević je ukradenu drogu preprodao preko Saše Begovića, vlasnika brze pošte “X express”. Novac od ove pljačke NarkoDilera podijeljen je na nekoliko dijelova, jer je u cijeloj igri učestvovalo još “igrača” o kojima ću tek pisati. 


17.

Saša Begović, preko svog brata Siniše Begovića, direktora Osnovne škole u Čelincu, nedavno je zaposlio u toj obrazovnoj ustanovi suprugu Siniše Berete, šefa Jedinice za borbu protiv kriminala.

Bereta je jedan od najodanijih ljudi “Generala”, dio njegovog NarkoŠtaba koji djeluje u MUP RS.


Bereta

18.

Beretina supruga donedavno je radila u MUP-u, ali je napustila taj posao i već predaje geografiju u Osnovnoj školi u Čelincu.


Konkurs koji je raspisan je samo šuplja forma.


19.

Braća Begović su pripadnici Crvene Sekte, a Saša Begović jedan od njenih važnijih finansijera. (nastaviće se)