четвртак, 25. новембар 2021.

Milorada Dodika sa pozicije šefa NarkoKlana smijenio sin Igor uz pomoć Kostreševića i Ećima; Direktne veze: Igor Dodik-Kostrešević-Dejan Ilić- Tigar-Veljko Belivuk; Siniša Mijatović-Slaviša Kokeza; Zoran Stevanović-ljudi Dijane Hrkalović; Parezanović-Ećim-Elez-Hrkalović; Siniša Kostrešević-Ećim-Parezanović; Kostrešević-Zvornički Kumovi; “Rolex” serija Ace Makedonca i samo jedan "Breitling"


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik nije više Capo di tutti capi NarkoKlana koji je poharao RS. Izvršen je puč unutar Kartela i tu poziciju preuzeo je njegov sin Igor, uz pomoć Narko"Generala" Siniše Kostreševića i Ljubana Ećima, višestrukog ubice koji, zajedno sa Markom Parezanovićem, visokim funkcionerom Agencije, vodi beogradski ogranak.


To je najznačajnija informacija iz Kartela, a puč se desio prije dva dana kada su Igor Dodik, Siniša Kostrešević i Ljuban Ećim otkazali poslušnost Miloradu Dodiku i preuzeli vođstvo u Kartelu.


Mlađi Dodik i Kostrešević okružili su se ubicama i najgorim zločincima tako da je Milorad Dodik sada tek figurativno u vrhu Klana, ali bez ikakvog uticaja. Sve konce iz sjene vuče Dejan Ilić-Tigar. 


2.

Nastavljam sa iznošenjem novih detalja o vezama Kavačkog NarkoKlana iz Republike Srpske sa Gangom Veljka Belivuka, čija većina članova je iza brave i čekaju suđenje i Kartelom Slaviše Kokeze.

3.

Naravno, iznijeću i nove detalje vezane za komunikaciju Narko”Generala” Siniše Kostreševića, direktora Policije RS, sa teškim zločinima kako bih ga u potpunosti raskrinkao.

4.

Kostrešević je Glavni izvršilac Kavčana iz RS i Kavčana iz Crne Gore; Zaradio je milionske svote radeći za njih i njegov pad značio bi i lomljenje kičme opasnoj zločinačkoj organizaciji koja je u potpunosti ovladala Republikom Srpskom.


Sporadično je sarađivao i sa Škaljarskim klanom, ali ti poslovi su mnogo manjeg obima nego sa Kavčanima.


5.

Ključno čvorište je Grad Droge Zvornik, u kojem je “Mozak” Kavčana iz RS koji čine Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar.


6.

Njih trojica ulagala su veliki novac u nabavku droge, velike količine, koje su, potom distribuisana prema zemljama Zapada, dok je manji dio ostajao na teritoriji BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Transporte je obezbjeđivao Kostrešević i, ujedno, opstruisao svaku moguću istragu koja bi išla u pravcu vođa ili pripadnika NarkoKlana.


7.

Prvo ću navesti Beogradske veze Klana iz RS:



-Siniša Mijatović imao je najbolje veze sa Slavišom Kokezom, koje je ostvarivao lično ili preko njegovog vozača Slaviše Vukovića Arkana.



-Igor Dodik, Siniša Kostrešević, Dejan Ilić-Tigar imali su najbolje veze sa Klanom Veljka Belivuka, koje su ostvarivane preko kurira koji nisu imali značajne pozicije u hijerarhiji Klana.


Jedan od kurira bio je bojan Đokić Đurđo, narkodiler iz Zvornika.


-Zoran Stevanović je imao najjače veze sa dijelom pripadnika MUP-a Srbije, koji su radili za Dijanu Hrkalović i Klan Veljka Belivuka.


8.

Slaviša Kokeza imao je direktne susrete sa Veljkom Belivukom.


9.

Marko Parezanović, visoki funkcioner Agencije, imao je vezu sa Hrkalovićevom preko svog štićenika Ljubana Ećima, sa kojim je vodio beogradski ogranak Klana i štitio narkodilere, ubice, organizatore likvidacija. Parezanović je teško zloupotrijebio funkciju na kojoj se nalazi, a postoje i dokazi da je direktno radio protiv vrha Srbije sa licima koja nisu iz Republike Srbije niti su njeni državljani.

10.

Ećim se često sretao sa Darkom Elezom, kome je davao informacije koje je dobijao od Parezanovića, a Elez ih je potom prenosio Hrkalovićevoj, o čemu sam već pisao.


11.

Prilično jednostavna, ali veoma efikasna shema. Tragikomično je da je Ećim bio ubjeđenja da niko ne zna njegovu stvarnu ulogu i kakve sve zločine čini. Bio je u velikoj, kobnoj po njega, zabludi.


12.

Kostrešević je direktnu vezu sa Ećimom ostvarivao preko Dragana Simića, svog savjetnika i putem Skaj aplikacije.


Posrednu je ostvarivao preko Željka Radovanovića Kreče, sa kojim je često bio na Skaj-vezi, kao i sa profesionalnim ubicom Milivojem Lovrenovićem Čarugom.



Simić se sastajao sa Kumovima Zvorničkog Narkoklana isključivo u hotelu “Vidikovac”, ali i sa velikim NarkoDilerima, kao Kostreševićev izaslanik.


Pri odlasku na te sastanke, Simić je jedno vrijeme vozio Opel-astru sive boje, a potom crni “Pasat 7”.


13.

Kostrešević je nevjerovatno gramziv. Dejan Ilić Tigar mu je kupio bijeli “pasat 7” i zajedno sa Sašom Begovićem, vlasnikom firme “X express”, koji je razvozio drogu za Klan po BiH, napravio veliku kuću u naselju Starčevica.


14.

Kostrešević se toliko osilio da je Ilića - Tigra primao i u kabinetu direktora Policije, a jedan od vođa NarkoKartela parkirao bi svoj automobil, u tim prilikama, na parkingu MUP RS.



Pohlepnom Kostreševiću je Zvornička NarkoTrojka kupila i veliki stan u Budvi.


15.

Zvornička NarkoTrojka bili su veoma galantni i prema Parezanoviću kojem su davali ogromne svote novca, jer su im bile neophodne njegove informacije, vrlo povjerljivog karaktera, koje su mu bile dostupne kao visokom funkcioneru Agencija, ali i zbog zaštite koju im je pružao.


Naravno, Simić se u “Vidikovcu” sastajao i sa Aleksandrom Vasiljevićem, načelnikom PU Zvornik, kome je prenosio “Generalova” naređenja.


16.

Simić je bio direktna veza i sa Branimirom Šehovcem, načelnikom PU istočno Sarajevo sa kojim se, kako sam ranije objavio, sretao u nekom od brojnih apartmana na Jahorini, koji su u vlasništvu Šehovca.


Osim te veze, Kostrešević ima i izuzetno snažnu vezu sa Aleksandrom Mičićem, zvanim Aco Makedonac koji je, trenutno, jedan od najvećih perača prljavog novca na teritoriji Istočnog Sarajeva.


17.

Aleksandar Mičić zvani Makedonac je, 15.06.2005. pokušao ubiti Milorada Rosuljaša, pucajući mu, između ostalog, u glavu.


Makedonac je, nakon pokušaja ubistva, pobjegao u Švedsku gdje se bavio nelegalnim poslovima, posebno trgovinom narkoticima.



18.

Okružni sud Istočno Sarajevo presudio ga je, po povratku, na godinu dana zatvora zbog pokušaja ubistva, 13.02.2013. godine.




19.

Nakon robije, “preuzeli” su ga pod komandu perjanice SNSD-a Miroslav Vujičić, poslanik SNSD-a u skupštini RS (zvani Njuška) i direktor Zavoda za zapošljavanje, i Branimir Šehovac, načelnik Policijske uprave Sarajevo.



Nakon toga "poslovna" karijera Makedonca, ubice u pokušaju, postaje strelovita, a bogaćenje još strelovitije, pa je sada multimilioner. 


20.

Kostrešević je, svakodnevno, održavao vezu sa Acom Makedoncem putem Skaj aplikacije, a često su se i lično sretali.


21.

U Podzemlju se često prepričava “anegdota” pod radnim nazivom “Acina serija Rolex-a”!


Aco Makedonac je svim značajnijim pripadnicima Crvene Sekte na teritoriji Istočnog Sarajeva kupio po skupocjeni sat “Rolex”, a jedino Šehovcu “Breitling”! Ipak mu je on najviše pomogao da se domogne miliona od pranja novca dobijenog prodajom narkotika. (nastaviće se)