уторак, 9. новембар 2021.

Spasavanje Kavčanina Svjetlanovića: Vlado Crta Đajić, Kostrešević, Ećim i Parezanović čine sve da spasu Ubicu Srđana Svjetlanovića od hapšenja; Pucači Kavačkog klana obučeni za likvidacije u Banjaluci


piše: Slobodan Vasković


1.

Marko Parezanović i Ljuban Ećim, vođe Zločinačke organizacije koja snažno podržava Zvornički NarkoKlan, Kavčane u Republici Srpskoj i u Srbiji, bavi se iznudama, reketiranjem, ucjenama i ubistvima, pokušavaju me zastrašiti ubicama koje kontrolišu, praveći široku akciju kako bi me likvidirali. Nenavikli na otpor, u silnom naporu da me zaustaveu raksrinkavanju cijele mreže zločinaca koji su pod njihovom komandom, prave kobne greške, vidljive koje je lako dokumentovati, zbog kojih će posebno odgovarati. 

Marko Parezanović

2.

Ne iznenađuje me to od NarkoKriminalaca koji su spremni na sve samo da bi zaštitili svoje bijedne živote i ogroman novac koji su stekli trujući djecu u Srbiji, BiH, cijelom regionu, ali i Zapadnoj Evropi.

Svetlana Ražnatović i Ljuban Ećim

3.

Dok Parezanovićeve i Ećimove ubice ne pokucaju na vrata (možda lično dođe Ećimov kum Milivoje “Čubura” Lovrenović), nastavljam da raskrinkavam Kavački Kartel u Republici Srpskoj.


Milivoje "Čaruga" Lovrenović

4.

U tekstu “Parezanović, Ećim, Kokeza, Dodik, Kostrešević… glavni zaštitnici Zvorničkog NarkoKlana; Ećim je organizovao ubistvo Slaviše Krunića; Ubicu Željka Kovačevića ubio je Benedi Đukanović, koji je zajedno sa njim likvidirao Krunića i njegovog pratioca Pavlovića”, precizno sam objasnio ko je na kojoj poziciji u Kartelu, a sada objavljujem Banjalučki dio ganga.


Oni su dio ogromne Zločinačke organizacije koju predvode Parezanović i Ećim.


5.

Kavčane u Banjaluci predvodi Srđan Svjetlanović, ubica, rodom iz Kneževa, kojeg štiti Siniša Kostrešević, “General” NarkoKlana i direktor Policije RS, kao i njegov blizak rođak Nebojša Svjetlanović, šef Jedinice za obuku u MUP RS.


Vlado Crta Đajić, Ubica Srđam Svjetlanović i
Nebojša Svjetlanović, vissoki funkcioner MUP RS

6.

Svjetlanovićev zaštitnik je i Vlado Crta Đajić, koji trenutno, zajedno sa navedenim, krije Ubicu i pokušava sve da ga izvuče od kazne za likvidaciju radnika firme Security Guard Montenegro Ljubiše Mrdaka, tokom pljačke 400.000 evra u Nikšiću, 20.10.2021. godine.


Ubistvo u Nikšiću

7.

Već sam objavio da je policija Crne Gore donijela dokaze da je Svjetlanović učestvovao u pljački i likvidaciji, između ostalog i njegov izdvojeni DNK. Uz njega, traga se i za Nemanjom Miljkovićem i Davidom Banjcem.


Svjetlnović

8.

U pritvoru su već, zbog Ubistva i pljačke, Stojan Albijanić iz Bileće i Petar Zolak iz Laktaša, dok je u Crnoj Gori pritvoren Nikšićanin Mitar Knežević i Stefan Regojević, državljanin BiH, koji živi u Budvi.

Petar Zolak
9.
Razotkrivanje Svjetlanovića i Zolaka, koji je član Kavačkog ganga iz Laktaša, dovela je do velikih turbulencija u banjalučkom podzemlju, kao i u podzemlju Republike Srpske, a moguća su i jeziva dešavanja, jer će uslijediti borba za Svjetlanovićevu poziciju.

Siniša Petković


Vođa Laktaškog ganga je Siniša Petković; Izuzetno je dobro uvezan sa lokalnom policijom, ali i sa Kostreševićem, pa je, zbog ubistva u Nikšiću, bio samo pozvan na informativni razgovor, iako je poznato da je veoma dobro uvezan sa Kavčanima


10.

Svjetlanović je na čelu Banjalučkog Ganga Kavčana naslijedio Damira Ostojića Šijana, kojeg su, kako se tvrdi, ubili “Škaljarci” kao odmazdu za likvidaciju Gorana Đuričkovića iz Budve, 27.10.2015. godine.


Svjetlanović


Ubijeni Đuričković bio je zet poznatog fudbalera Vladimira Petrovića Pižona.


11.

Ostojić je likvidiran u Banjaluci 05.09.2018. godine. Ubice nikada nisu uhapšene, a motiv za likvidaciju su tvrdnje da je Đuričkovića ubio Šijanov vojnik Srđan Popović.


Damir Ostojić Šijan (likvidiran 05.09.2018.)


Popović je u zatvoru u Austriji, gdje je presuđen na osam godina zatvora zbog trgovine kokainom, nakon što je uhapšen 2017. godine.


Srđan Popović

Viši sud u Podgorici ga je, 11.06.2021. godine, presudio na 15 godina i deset mjeseci zatvora zbog likvidacije Đuričkovića.


12.  

Svjetlanović je, nakon preuzimanja pozicije Šefa Banjalučkog Ganga Kavčana, stavio u Banjaluci pod kontrolu značajan broj nelegalnih poslova, posebno trgovinu narkoticima. 


Veoma je nasilan, pisao sma već da je fizički maltretirao i pojedine policajce, ali nije kažnjen ni zbog toga ni zbog drugih brojnih nasilnih djela. 


U kući u kojoj je živio do bjekstva ima i privatni zatvoru u kojem se iživljavao nad svojim žrtvama.


Crta Đajić, Ubica Svjetlanović i policajac Svjetlanović

13.

Svjetlanovic je, prema mojim podacima, u Banjaluci, na teritoriji grada u šteku, a Parezanović, Ećim, Kostrešević i Crta Đajić teško će, uprkos svim naporima koje čine, moći da ga spasu, jer Crna Gora insistira na njegovom hapšenju i izručenju, odnosno kažnjavanju.


14. 

Dobro upućeni u tajne podzemlja tvrde da su Svjetlanović, Zolak, Popović i ostali navedeni bili pucači Kavačkog klana i da su izvršili niz ubistava. 


Ostojić


Sve njih angažovao je i obučio Damir Ostojić Šijan koji je, za života, uprkos brojnim nedjelima koja je počinio, uživao veliku zaštitu od Kostreševića i njemu lojalne grupe pripadnika MUP RS. 


Osim ubistava svi su bili duboko u trgovini narkoticima. (nastaviće se)