недеља, 26. април 2015.

Radišić i Vasković - 27.04. Obračun kod Ok Suda u 11 časova

piše: Slobodan Vasković
Želim da obavijestim Sudsku policiju, MUP RS, Ministarstvo pravde RS i ostale zainteresovane, plus Kuma, da postoji realna mogućnost da se bjegunac od pravde Mile Radišić pojavi 27.04.2015. godine u Areni Gladijatora - banjalučkom Osnovnom sudu.

Očekujem da službenici svih navedenih institucija 27.04. malo porane i opkole Sud, kako im Radišić ne bi izmakao. Preporučujem maskiranje, da se Mile ne dosjeti.

Ukoliko Radišić uspije da se neopažen probije kroz kordone (u čemu ima ogromno iskustvo) i dođe u Sud, njemu će na megdan izaći Slobodan Vasković, koji treba dokazati da je Kum Mile kriminalac. 

Radišić, koji spartanski živi u Beogradu od 11. marta ove godine, kada je "umakao" organima, trebalo bi da se pojavi na Sudu i dokaže da mu je Vasković nanio duševnu bol i tako osvoji džek pot od 10.000 KM, koje namjerava uložiti u projekat osvajanja Ključeva grada, što mu je ove godine izmaklo za dlaku. 


Radišića je 22. maja 2014. godine Vrhovni sud presudio na tri godine robije.

Radišić i Vasković odlukom Suda neće provesti Vaskršnje praznike zajedno (23.03.2015.)

piše: Slobodan Vasković 

Banjalučki Osnovni sud mi je 13. marta uručio poziv za ročište po tužbi „Grand trade“ i Mileta Radišića. U vrijeme dok je Radišić bio u bjekstvu od istog tog Suda i njegovih odluka.

Trebalo je da se na Sudu pojavimo 13. aprila.
Međutim, deset dana nakon prvog poziva, 23.03., Osnovni sud me neprijatno iznenadio, jer mi je uručio Rješenje o odgađanju ročišta.

“Pripremno ročište koje je bilo zakazano za dan ponedjeljak 13.04.2015. godine u 11 časova se odgađa zbog vjerskog praznika, a sljedeće se zakazuje za dan ponedjeljak 27.04.2015. godine u 11 časova”, navodi se u Rješenju Suda koje je potpisala Snježana Savić.

Sada se ja pitam kako je moguće da dotična uvažena Sudinica nije 11. marta ove godine znala da je “vjerski praznik 13. aprila”, pa mi je uputila poziv da Vaskršnje dane provedem u sudnici sa Radišićem?!
Pravoslavni Vaskrs je 12. aprila 2015. godine.

Drugo pitanje koje mi se nameće jeste kako je uvažena Sudinica Savić 19.03., kada mi je uputila drugi poziv, saznala za “vjerski praznik”?

Da li je konsultovala Patrijarha i Patrijartšiju, crkveni kalendar (akcenat na crvena slova) ili Arhijereje pravosudne mafije koja štiti Radišića?

Sledeće pitanje koje mi se nameće jeste da li je uvažena Sudinica Savić 11.03., kada mi je uputila prvi poziv, to uradila po nalogu g. Radišića, kako bi me “pritisnula Sudom” ne bih li prestao pisati o njemu i potrebi njegovog odlaska na robiju?! Pa se onda iznenadila da je Osnovni sud krenuo da hapsi Radišića i “shvatila” da je Vaskrs 12. aprila i da je neradni dan Vaskršnji ponedjeljak i da je…

Iskreno mi je žao što Radišić neće Vaskrsnuti u Sudnici 13. aprila, pa da se On, Sudinica i Ja ogledamo lijepo obojenim Jajima. I na licu mjesta ustanovimo čija su tvrđa: Njegova, Sudinice ili Moja?!

Radišić je još uvijek u bjekstvu; Izvori mi tvrde da su vlasti RS sa vlastima Srbije “sredili” da ga ne hapse po potjernici Interpola, “jer će se Radišić sam predati za desetak dana”.

Ako ga zaista ne uhapse, onda je jasno da Radišić ne kontroliše samo Pravosuđe Republike Srpske, već i Srbije. I Interpol, naravno, jer je riječ o biznismenu uvaženom u međunarodnim krugovima. Crvena potjernica to najbolje potvrđuje!


Da ne zaboravim, 27. aprila je, po Pravoslavnom kalendaru, Sveti Martin Ispovjednik. Divne li prilike da Sveti Mile Bjegunac sve natenane ispripovijeda o tome kako je došao do zemljišta u, (Bože oprosti mi), Picinom parku!  

 Radišić i Vasković na Sudu 13. aprila (objavljeno 14.03.o.g.)


piše: Slobodan Vasković

Banjalučki Osnovi sud raspisao je 12. marta potjernicu za Miletom Radišićem nakon što se nije prijavio u KPZ Tunjice na izdržavanje kazne od tri godine zatvora.

“Mi smo na osnovu potjernice koja je juče raspisana od strane Osnovnog suda u Banjaluci nastavili potragu za traženim licem i došli smo do informacija koje smo i dobili od traženog lica, da se on nalazi u Beogradu i da se neće vratiti u Bosnu i Hercegovinu dok se ne riješi njegov zahtjev o odgodi izvršenja kazne”, izjavio je Željko Dragojević, direktor Sudske policije RS

Radišić je iznad Zakona i Suda: njemu Sud mora da odgovori, a on će onda odlučiti da li će ili ne otići na izdržavanje pravosnažne presude od tri godine robije.

Radišić, sudeći po njegovim izjavama, ne može da vjeruje šta mu se dešava. Bio je, koliko do juče, neprikosnoven, obećano mu je da od robije nema ništa, a sada Sud hoće da ga strpa iza rešetaka.

Radišić je zato pobjegao. Na vrijeme su mu iz Vlasti i Suda javili. I učiniće sve, Vlast i Sud, da spriječe njegov odlazak na robiju.

Radišić je Vlast. Za njega i po njegovom nalogu, ista ta Vlast ubija Željka Vulića. A kako stvari stoje mogla bi eliminisati još ponekog.

Radišića je u zatvor trebao Sud dovesti 11.03. Nije. Isti taj dan, isti taj Sud uputio je poziv Slobodanu Vaskoviću za ročište sa Radišićem. "Nije" pritisak. 

Banjalučki Osnovni sud nije raspisao potjernicu za Slobodanom Vaskovićem, ali mu je 13. marta uručio poziv za ročište po tužbi „Grand trade“ i Mileta Radišića. U vrijeme dok je Radišić bio u bjekstvu od istog tog Suda i njegovih odluka.

Vasković se na Sudu treba pojaviti 13. aprila 2015.

„Grand trade“ i Radišić tužili su Vaskovića za klevetu, jer je pisao o nasilju Vlasti nad Vulićem i njegovom porodicom i o malverzacijama kojima je „Grand trade“ dobio 30 dunuma gradskog građevinskog zemljišta u centru Banjaluke.

„Isto tako u svim objavljivanim tekstovima za tužioca „Grand trade“ d.o.o. Banjaluka tuženi pogrdnim nazivima oslovljava i drugog tužioca, Milu Radišića iz Banjaluke. Pored svih naziva, kojima navedenog oslovljava, tuženi tužioca Milu Radišića svrstava, naziva i kriminalcem, šteteći tako ugledu poslovnog čovjeka, koji je navedeni godinama gradio“, navodi se u tužbi.

Mile Radišić jeste kriminalac, rekao je to Vrhovni sud RS, kada ga je 24. juna 2014. godine presudio na tri ljeta robije.

U tužbi se još kaže da moji tekstovi mogu imati psihičke posledice po Mileta Radišića, a i materijalne za njega i za „Grand trade“.
„Naime, Mile Radišić, ovdje tužilac je poslovni čovjek, kome bi ovako iznošenje netačnih (lažnih) navoda značajno moglo da utiče na posao, odnosno ugled koji je on godinama gradio, te na osnovu koga se i zasniva veliki broj njegovih poslovnih saradnji“, navodi se u tužbi, podnesenoj 03.10.2013. godine.

Takođe se ističe da se Radišić ne osjeća sigurnim za svoju ličnost, jer se boji reakcija ljudi koji su vidjeli „predmetne tekstove, odnosno izjave tuženoga, te ne znajući pravu istinu, a vjerujući lažnim navodima mogu fizički nasrtnuti na njega ili ga vrijeđati, a pod uticajem sadržine u predmetnom tekstu“.

Dalje se navodi da je „Grand trade“ „investitor u značajnim projektima od vitalne važnosti za Republiku Srpsku i grad Banjaluku“.

Još su me tužili za to što sam doveo u pitanje reputaciju „Grand trade“ i tvrde da moji tekstovi mogu izazvati dalekosežne posledice za tu firmu.

„Reputacija se steče na bazi dobro izrađene strategije, a mišljenje poslovnog okruženja o budućoj stabilnosti i konkurentskoj održivosti privrednog društva od izuzetne je važnosti, naročito za privredne subjekte u zemljama tranzicije u kojima tužilac pretežno ostvaruje poslovnu saradnju“, navodi se u tužbi.

Traže 10.000 maraka.

Advokat Mileta Radišića je Dragan Stupar, poznat po tome što je desna ruka Milana Tegeltije, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, koji je na tu funkciju došao sa pozicije predsjednika Osnovnog suda Banjaluka.

Tegeltija je bio i ostao alat kriminalnih organizacija u pravosuđu i već godinama je u funkciji progona novinara, posebno potpisnika ovih redova, zarad zločinačkih organizacija koje su uništile ovaj entitet.

Tegeltijin zadatak je da Sud u Banjaluci izdaje Sertifikate o poštenju kriminalcima. Zato me je Radišić i tužio: I njemu treba Sertifikat o poštenju.

Tegeltija i advokat Stupar imaju zajedničku kancelariju, vrijednu pola miliona maraka, koja se vodi na Stupara. Tegeltija će u njoj biti partner kada prestane biti predsjednik VSTS.

Interesantno je i sledeće. Broj predmeta čuvenog advokata Stupara naglo je porastao poslednjih nekoliko godina i to nakon njegovog udruživanja sa Tegeltijom.

Vjerujem da će uskoro SIPA i ostale nadležne institucije ispitati vezu Tegeltija-Stupar i vezu Tegeltija-kriminalci i dokumentovano utvrditi da ovaj dvojac (integrisan u Stupara) ima enorman broj porasta predmeta i dobijenih predmeta.


Takođe bi nadležni morali ispitati kvalitet presuda u kojima se Stupar pojavljuje kao advokat i izvan svake razume sumnje će uočiti da one u velikoj mjeri odstupaju od sudske prakse  u korist optuženih u tim predmetima.

Zato nije nikakvo čudo što Radišić već gotovo godinu izbjegava robiju. Čudo bi bilo da je na robiju otišao.

Ja ću se pojaviti na ročištu u Sudu 13.04., a vidjećemo da li će doći i Radišić. Koji je u bjekstvu i za čiji interes radi banjalučki Osnovni sud. Već duže od deceniju.