петак, 3. октобар 2014.

Nikolaj Đakonov i njegovi Kozaci, koji trenutno borave u Banjaluci, učestvovali u pripremi rata u Ukrajini (video)

piše: Slobodan Vasković

Nikolaj Đakonov, zamjenik komandanta (atamana) Donskog odreda Kozaka, paravojne formacije, u intervjuu datom Kozačkom informativnom centru naglašava da je jedinica kojom komanduje učestvovala u ratu na Krimu.

Đakonov predvodi grupu Kozaka, koji u Banjaluku pristižu već sedam dana, na poziv Milorada Dodika i ovdašnjih vlasti.

U intervjuu (vidi video), Đakonov objašnjava dejstva Kozaka u Krimskom konfliktu i naglašava da su jedinice pod njegovom komandom učestvovale u mnogobrojnim vojnim akcijama.

U intervjuu se pominje da su Donski kozaci pružali pomoć “svojoj braći na Krimu” na sve moguće načine, “od humanitarne pomoći do borbenih formacija”.

Đakonov naglašava da su dobrovoljci Donskog odreda prvi došli u pomoć na Krim i pripremili teren za sukob koji je uslijedio.

U intervjuu sa Đakonovim prikazan je njegov odred, pod punom ratnom spremom na Krimu i u borbenim dejstvima.

Jasno je da Kozaci, koji su dovedeni u Banjaluku, nisu nikakvi umjetnici, već je riječ o profesionalnim vojnim plaćenicima, koji idu od ratišta do ratišta.


Ruska ambasada u BiH ogradila se od dolaska navodnih ruskih umjetnika u Banjaluku, što je više nego jasan stav Ruske Federacije da nemaju niti žele da imaju bilo šta sa opasnim planovima Režima.

Đakonov i njegovi Kozaci u Banjaluku su dovedeni da izazovu zlo, tu nema dileme. To je nakon svih dokaza više nego jasno. Zbog ovog užasnog čina i pripreme sukoba nakon izbora, neko iz vrha Režima mora da odgovara.

Do tada, Radislav Jovičić bi mirao odmah da podnese ostavku, jer je MUP RS pokušao prikriti prisustvo vrlo opasne paraformacije na teirotiji RS, a gore od toga je da su učestvovali u njihovom dovođenju.