субота, 1. фебруар 2014.

Sjeverna Koreja u RS: SDS izbrisao Nadu Tešanović, ministarku omladine i sporta, sa zvaničnih fotografija i iz zvaničnih vijesti

piše: Slobodan Vasković


Polovinom decembra prošle godine Svijet se zgražavao nad brutalnošću sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una koji je hladnokrvno naredio da se likvidira njegov tetak Džang Song Tek.

Tetak je do likvidacije bio jedna od najuticajnijih osoba u Sjevernoj Koreji, a nakon što je likvidiran, svi članovi njegove porodice su ili pobijeni ili protjerani.

Džang Song Tek, koji je označen kao izdajnik, izbrisan je i sa svih zvaničnih fotografija rukovodstva Sjeverne Koreje.

Ovakve vijesti smatramo bizarnim i rezervisanim samo za Sjevernu Koreju, ali poklonika Kim Jong Una i njegove poltičke filozofije ima itekako i u Republici Srpskoj, preciznije Srpskoj demokratskoj stranci.

SDS-ovi Kimovi sad zasad samo brišu “lica izdajnika” sa zvaničnih fotografija, a pitanje je dana kada će preći i na fizičku eliminaciju.

Slučaj brisanja ministarke omladine i sporta Nade Tešanović, članice SNSD-a, sa fotografije snimljene u opštini Kozarska Dubica, kojom vlada SDS, potvrđuje mračnu činjenicu da u vrhu SDS-a obitava prikriveni Kim Jong Uno.

Fakti kažu sledeće: Na sajtu “Radio Feniksa”, 30-01.2014. godine objavljen je tekst pod naslovom “Čestitke upravi, treneru i igračima na osvojenom Kupu Republike Srpske” u kojem se govori da su “potpredsednik Vlade Republike Srpske i ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović i poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Darko Banjac prisustvovali prijemu kod rukovodstva opštine Kozarska Dubica koji je upriličen za pobjednike Kupa Rrepublike Srpske rukometaše Rukometnog kluba Kozara-Mlijekoprodukt”. Još se kaže da je ministaka Tešanović čestitala upravi, treneru i igračima osvajanje Kupa Republike Srpske i naglasila da je “Kozara-Mlijekoprodukt” klub koji je nedavno ušao u Premijer ligu, a već je osvojio Kup Republike Srpske i u Kozarsku Dubicu donio značajan republički pehar.

Uz tekst je objavljena i fotografija na kojoj se vide Mile Zlojutro, načelnik Dubice, ministarka Nada Tešanović, narodni poslanik Darko Banjac, Perica Bundalo, šef dubičkog PDP-a i drugi.

Isti dan na zvaničnom sajtu Srpske demokratske stranke objavljen je tekst pod naslovom “Честитке управи, тренеру и играчима на освојеном Купу РС”, u kojem se, između ostalog, navodi: “Посланик СДС-а у Народној скупштини Дарко Бањац присуствовао је данас пријему код руководства општине Козарска Дубица који је уприличен за побједнике Купа РС, рукометаше РК “Козара-Млијекопродукт”.
Бањац је честитао управи и играчима РК и нагласио да су они својим залагањем, радом, стрпљењем и великом жељом довели до овог резултата”.
 



Ima još što šta u tom tekstu, ali se ni slovom ne pominje da je prijemu prisustvovala i ministarka Nada Tešanović. Potpuno je izbačena iz vijesti.

Ono što je šokantno je činjenica da je Nada Tešanović izbrisana sa fotografije. Riječ je o istoj fotki, kao i onoj koja je objavljena na “Radio Feniksu”, ali Tešanovićeve na njoj nema. A mogu se vidjeti Zlojutro, Banjac, Bundalo i svi ostali. Čak se daju primijetiti i tragovi brisanja Tešanovićeve sa fotografije.

Zaista je nevjerovatno ponašanje SDS-a. I za svaku osudu. Ako oni već sada brišu osobe sa zvaničnih fotografija, šta nam spremaju u bliskoj budućnosti?

Linkovi koji potvrđuju navedeno