четвртак, 27. фебруар 2014.

Dodik 2004. demonstrirao sa kriminalcima, a danas nezadovoljne borce VRS naziva izdajnicima

piše: Slobodan Vasković

U Banjaluci je 23.marta 2004. godine održan protestni miting, koji su organizovale stranke tadašnje opozicije - Savez nezavisnih socijaldemokrata, Socijalistička partija i Demokratski narodni savez.

Miting, pod geslom “Dalje ne može-hoćemo promjene”, predvodio je lider opozicije Milorad Dodik (vidi sliku). Sa njegove desne strane nalazio se Slavko Jovičić Slavuj, a prvi s lijeva bio je Slobodan Župljanin, kasnije višestruko presuđivani kriminalac. Protiv Župljanina trenutno Specijalno Tužilaštvo RS vodi istragu zbog pljačke “Fruktone” teške 10 miliona KM. U prvom redu sa Dodikom nalazio se i Dragan Kremenović-Puger (četvrti s Dodikove lijeve strane), višestruko presuđeni kriminalac. Puger je hapšen desetinu puta, a u nekoliko navrata je i presuđen (pogledaj Nezavisne novine, 17.08.2004.,… 05.06.2005.,… 12.07.2012.). U prvom redu sa Dodikom je i presuđeni kriminalac Petar Đokić, sadašnji ministar za borce.Tadašnja vlast nije pravila nikakve problem oko održavanja mitinga opozicije.

Deset godina kasnije Milorad Dodik iznosi najteže optužbe na račun onih koji su nezadovoljni aktuelnim stanjem u RS. Isto je činio i lani, prilikom studentskih protesta.

Najogavnije je što je rekao “da nije slučajno što se protesti u organizaciji Udruženja veterana RS organizuju baš 28. februara”, poručivši da taj datum, ali “ni 1. mart Srbi nikada neće praznovati”. Istakao je da “datum koji je izabran za proteste, na dan kada je sproveden referendum o nezavisnosti BiH, djeluje provokativno za mnoge iskrene patriote i borce”.

Upravo je Dodik taj koji bezočno vrijeđa, laže i manipuliše, jer referendum o nezavisnosti BiH nije sproveden 28. februara 1992., već 29. februara i 1. marta 1992. godine.

Definitivno ne postoji nikakva datumska poveznica između dana koji su izabrali veterani za protest i dana kada je održan referendum o nezavisnosti BiH.

Njegove manipulacije posebno su ogavne u svjetlu činjenice da je on lično predvodio demonstracije prije deset godina i to zajedno sa najvećim banjalučkim ološem.

Sa tim ološem je i uništio i opljačkao RS, pa sada strahuje od svakog treptaja.

O njegovoj niskosti, jadu i jedu najbolje svjedoči dio izjave o paljenju guma. On je rekao da vlasti u RS posjeduju infomracije da se već spremaju vozila sa natovarenim starim gumama, koje treba da budu zapaljene kako bi se u svijet poslala određena slika iz RS.
"Ne tvrdim da su ljudi koji organizuju proteste dio toga, ali će njihovo pojavljivanje sutra biti shvaćeno kao doprinos upravo takvoj BiH u kojoj treba eliminisati RS", rekao je Dodik.

Stvarno bijedno, jadno i nisko. Ali šta drugo i očekivati od ratnog švercera cigara, već da pripadnike VRS tretira kao neprijatelje.

Svi su, po njemu, izmanipulisani, sem šljama kojim se okružio i kojim je napunio institucije RS.
Dodik je ponovio da je još prije 5-6 mjeseci “od  obavještajne zajednice“ dobio podatke o onima koji su sada umiješani u organizaciju najavljenih protesta ratnih veterana. To je ista ona “obavještajna zajednica” što mu je “u povjerenju” saopštila da pola miliona Arapa doseljava u BiH, a on tim ublehama nekoliko dana plašio građane RS.
Vrhunac njegovog otrovnog i neprijateljskog istupa su navodi u kojima tvrdi “da su ti protesti instrumentalizovani, da nemaju nikakve veze sa socijalnim problemima i znamo da su dio plana za rušenje RS“.

Dodik je prestravljen i spreman je na svako zlo. Ako iko izazove bilo kakve sukobe unutar ovog entiteta, to će, primarno, biti ološ koji je on digao u neslućene visine, dozvoljavajući im da opljačkaju građane RS do gole kože i načine od njih sirotinju.

Vezani tekst: “Arijevci” protiv Studenata
http://slobodanvaskovic.blogspot.com/2013/06/diktatura-arijevci-protiv-studenata.html