уторак, 22. октобар 2019.

Površna, traljava i prespora istraga o likvidaciji Krunića i Pavlovića: Karanov Zavod još uvijek nije uporedio Đukanovićev DNK-a sa biološkim tragovima nađenim u oduzetim vozilima


piše: Slobodan Vasković

Istraga o likvidaciji Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, kao i teškom ranjavanju Gorana Ilića, traljava je, prespora i površna, jer ni šest mjeseci nakon “sačekuše” takozvani istražni organi ne znaju šta se sve tačno odigralo te kobne noći, niti imaju pojma o tome ko je naručio ubistvo, ali ni da li je još osoba, osim uhapšenih, učestvovalo u njegovoj organizaciji.

Nepoznati su i motivi ubistva. 
Uviđaj nakon likvidacije Krunića
“Sačekuša” u kojoj su ubijeni Krunić i Pavlović desila se 22.04. ove godine u naselju Glamočani, nadomak Banjaluke. U tom naselju je Krunić imao porodično imanje, a likvidiran je na tridesetak metara od kuće u kojoj je živio.

Tokom istrage oduzeta su dva automobila - opel corsa (crvene i crne boje).

Crvenu opel corsu koristio je Željko Kovačević, osumnjičen da je jedan od napadača na Krunića; Kovačević je ubijen tokom napada te noći, koji se desio oko 22 časa i 30 minuta. 


Cnu corsu koristio je Emilio Baldo, drugi osumnjičeni za likvidaciju, koji se nalazi u pritvoru.

Iz oba vozila izuzeti su biološki tragovi, ali još uvijek nisu, kako tvrde moji izvori, upoređeni sa nespornim DNK profilom Benedija Đukanovića.

Benedi Đukanović
Nevjerovatna sporost, traljavost i površnost Zavoda za sudsku medicinu RS, na čijem čelu se nalazi Željko Karan, pravda se iz te ustanove “prevelikim brojem izuzetih bioloških tragova iz vozila”, što ih, kako tvrde, usporava u donošenju definitivnog nalaza.

Ništa boljeg kvaliteta nije ni istraga koju vodi Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala po Naredbama Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva.

Ni Tužilaštvo ni Uprava nisu otkrili da li ima još saučesnika, osim uhapšenih  Đukanovića, Emilija Balda i Rodoljuba Gajića, koji su osumnjičeni da su učestvovali u organizaciji i izvršenju likvidacije Krunića i Pavlovića.

Moji izvori dalje navode da nije pronađen ni drugi “specijal” telefon, za koji se pretpostavlja da se nalazio kod Balda i da je on njime komunicirao sa Kovačevićem.

Željko Kovačević, osumnjičeni napadač, ubijen 22.04.0.g.
Ranije sam objavio da je kod Kovačevića pronađen jedan “specijal” sa kojeg su pozivana samo dva broja. 

Pretpostavlja se da je Baldo drugi “specijal” telefon bacio sa mosta u Laktašima u rijeku Vrbas, ali pretraga korita rijeke nije dala nikakve rezultate.

Emilio Baldo
Drugi broj, pronađen u Kovačevićevom “specijalu”, pripadao je licu koje se (zasad) ne dovodi u vezu sa ubistvom Krunića, a od kojeg je Kovačević zahtijevao da za njega ukrade automobil.

Ta osoba (I.M.), koja ne živi na teritoriji Banjaluke, nije ukrao automobil.

Moji izvori još navode da istraga, do sada, nije uspjela utvrditi da li je Gajić, prije likvidacije Krunića, imao komunikaciju sa Baldom i Đukanovićem. Sva trojica, kako tvrde moji izvori, negirala su, tokom istrage, da se poznaju.

Rodoljub Gajić
Gajić je bio uposlen u Krunićevoj firmi “Sektor sekjuriti” i prodavao je informacije o njegovom kretanju, kao i naoružanju koje nosi Krunićeva pratnja, Kovačeviću.

Benedi Đukanović predao se 12.06.o.g. sarajevskoj policiji, nakon čega je predan u nadležnost MUP RS i od tada se nalazi u pritvoru; Rodoljub Gajić uhapšen je 11.05. o.g., dok je Emilio Baldo lišen slobode 23.04. o.g. i obojica se nalaze u pritvoru.