понедељак, 7. октобар 2019.

Marko Kubatlija, Nešićev saradnik u kriminalnoj kupovini glasova, najavio nove ucjene putarskih firmi po “šefovoj direktivi”

Kubatlija, Glavaš, Pavić i Lučić
piše: Slobodan Vasković

Marko Kubatlija je predsjednik Opštinskog odbora DNS Pale, član Glavnog odbora DNS-a i potrčko kriminalca Nenada Nešića, direktora JP “Putevi RS”, koji je iz te firme opljačkao desetine miliona KM.


Nešić nije ulagao oteti novac samo u svoje privatne poslove, već i u kupovinu glasova (što je krivično djelo), a pojedincima je ostao dužan. O tome svjedoči upravo Kubatlija u video klipu (izvor: you tube), emitovanom neposredno nakon opštih izbora 2018. godine.


Video klip potvrđuje da su glasove kupovali i 2014. godine, ali “institucije” ne djeluju. Zna se i zašto - Nešićev “keš” radi posao!

Pominje se i narodni poslanik Aleksandar Glavaš, koji je, kao i Kubatlija, dio Nešićeve kriminalne bande. Tu je i neizostavni Mladen Lučić, odbornik DNS-a u opštini Iistočna Ilidža i suvlasnik firme “Legend”, preko koje su opljačkana milionska sredstva.

Glavaš i njegov zapaljeni auto
Nije samo Glavašu zapaljen automobil, već i Lučiću (2017.), što svjedoči kako su to zaista "dobri momci"!

Nešić ima zaštitu Dragana Lukača koji je uništio MUP RS; Lukač je  04.10. naredio da se lažira “istragom” da Nešić nije nogom šutirao gomilu novčanica, već da je to učinio njegov brat Predrag. 

Lukač je pokušao da zaštiti Nešića lažima, koje su mu svojstvene; Njegova zaštita ne čudi, jer je spreman da zaštiti i štiti Naručioce Ubistva i Ubice.

Kubatlija je, nedavno, uz pomoć Nešića i Slavena Dujakovića (DNS) postao  ključna osoba "Dunav osiguranja" za regiju Istočno Sarajevo.

Kubatlija nema dana radnog staža, što ni najmanje ne smeta da postane vodeći funkcioner, jer je pripadnik Nešićeve Bande.


Na sastanku održanom 04.10. ove godine, novopečeni "kreaator poslova" Kubatlija je izjavio da on ne brine za svoj uspjeh na tom mjestu, jer mu je “Nešić obećao da će prisiliti sva putarska preduzeća da novac za osiguranje vozila plaćaju osiguravajućoj kući koju vodi”.

Isti taj dan Lukač je lažirao Predraga Nešića kao Nenada Nešića, a potonji je nastavio sa ucjenama.

Treba naglasiti da su Nešić, Glavaš, Kubatlija samo formalni članovi DNS-a,  a suštinski SNSD-a.


Kubatlija je baš sposoban dečko - držao je kafe na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu, ali nije izdavao fiskalne račune niti plaćao poreze, pa  je Poreska uprava zatvorila kafe.



Uprkos notornim činjenicama da je Nešić za samo tri godine, uz pomoć Glavaša i Lučića, opljačkao desetine miliona KM, da širi polje ucjena i na osiguravajuća društva, da je za vodeću osobu za regiju Istočno Sarajevo (ucjenom, uz pomoć Dujakovića) postavio osobu bez dana radnog iskustva, on je i dalje na čelu “Puteva RS”, gdje ga drži Milorad Dodik.


To je potpuni debakl Radovana Kilavog Viškovića, takozvanog premijera, čiji je maksimum u Vladi RS “dobaciti” do pozicije sa koje može otvoriti vrata stvarnom premijeru Dodiku. (nastaviće se)