среда, 9. октобар 2019.

Bajiću odgovori da li ćeš početi da vodiš istrage protiv Selaka i Nešića, zbog kriminalnih djela koja su počinili ili nastavljaš da ih štitiš?!


piše: Slobodan Vasković

1.
Uputio sam Miodragu Bajiću, šefu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pitanja koja se odnose na kriminalne radnje Gorana Selaka, narodnog poslanika SP-a i direktora KZP Banjaluka.

2.
Bajića sam pitao da li je istraživao/istražuje ili će tek istraživati neki od zaista brojnih zločinačkih postupaka Selaka, zvanog “Osnovac” i uljudno zatražio od njega da mi u razumnom roku, do 14.10.o.g., odgovori na upit.

3.
Znam da Bajić ne voli kada mu pišem, jer ne radi ništa, pa nema šta odgovoriti, ali nije ni meni, iz istih razloga, baš milo pisati mu, ali šta da se radi - Bajić, nažalost, predstavlja “instituciju”.

4.
Bajića sam, između ostalog, pitao i oko 12 dunuma otetog zemljišta u blizini “Incela” gdje se gradi stambeno-poslobni objekat od 20.000 m2.

5.
Da podsjetim, vrijednost cijelog posla je cca 33 miliona KM, od čega Selaku i Familiji pripada 18 posto, odnosno oko šest miliona KM.

Minimalna zarada Selaka i Familije (njih četvoro) na ovom projektu je pet miliona KM, pod uslovom da su za otimačinu zaista platili milion KM, bar onim koji su im pomogli da se nezakonito domognu zemljišta i izvrše prenamjenu.


6.
Spreman sam pomoći Bajiću; Naveo sam da je četvoro članova Familije u vlasništvu zemljišta; Jedan od njih je Goran Selak, druga osoba je S.M., a treću i četvrtu bi mogao da otkrije on sam u akciji koja bi se, recimo, mogla nazvati "Kran"!

Hm, čini mi se da se jedna od njih mota oko Skupštine Grada Banjaluka, pa bi Bajiću mogao “pripomoći” Igor Radojičić!

7.
Uopšte ne sumnjam da Bajić vrlo precizno zna o kome se sve, osim Selaka, radi, ali on ne radi ništa, jer su svi narečeni dio Režima, koji je opustošio Republiku Srpsku.

8.
I Bajić je dio tog istog Režima, a posao mu se sveo na “Uvid u Upisnik”, a, ponekad, i na “uvid u spis Okružnog tužilaštva”, kada je, nakon toga, načinio brojne falsifikate i napisao još brojnije izmišljotine.

9.
Kako god, ostaje da se nadam da će Bajić doživjeti Proviđenje i početi da radi svoj posao - optužuje i hapsi kriminalce i ubice, a ne da ih štiti, kao što je to činio svih proteklih godina.

I, kako se čini, nastavlja sa ustaljenom “tužilačkom” praksom, direktno usmjerenom protiv građana.

10.
Na to mi ukazuje sledeća činjenica - Bajiću sam, 02.10. o.g. poslao i pitanja oko Nenada Nešića, nasilnog, bahatog, bezobzirnog kriminalca, koji je za samo tri godine opljačkao desetine miliona KM. 

G. Bajiću, 
molim Vas da mi u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama odgovorite na sledeća pitanja:
1. Da li Posebno odjeljenje, odnosno Republičko tužilaštvo, vodi ijednu istragu protiv Nenada Nešića, v.d. direktora JP "Putevi RS", zbog sumnji da je oštetio to JP za desetine miliona konvertibilnih maraka?
2. Koliko su nadležni organi MUP RS podnijeli Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv Nenada Nešića i da li su po tim krivičnim prijavama pokrenute istrage ili su donesene naredbe o njihovom odbacivanju?

Molim Vas da mi najhitnije odgovorite na ova pitanja, zbog postojanja osnovane sumnje da Nešić nemilosrdno reketira putarska preduzeća, od kojih je neka doveo do uništenja, ali i zbog činjenice da nastavlja da to čini, nanoseći teške štete budžetu RS i tim firmama. 

Takođe Vas molim da mi odgovorite da li ste provjeravali da li je Nešić završio pravni fakultet, gdje, kada i kako, s obzirom na to da postoje indicije o tome da je njegova diploma sporna?

11.
Bajić nije odgovorio ništa: Ili nije stigao da izvrši uvid u Upisnik ili i dalje ostaje na putu zaštite kriminala i kriminalaca.

12.
Kako god da je, Bajića podsjećam da je Nešić, kada je došao na čelo JP “Putevi RS” bio dužan UIO BiH i Poreskoj upravi RS cca 1,2 miliona KM (još uvijek nije platio te dugove), a da sada posjeduje imovinu vrijednu desetine miliona KM i, kako sam tvrdi, sedam miliona keša.

Nešić za samo tri godine iz “Puteva RS” isisao desetine miliona: Izgradio dva ogromna poslovna objekta; Zgradu od 55 stanova; Drugi stambeni objekat od 155 stanova je u izgradnji + sedam miliona u kešu (01.10.2019.)


piše: Slobodan Vasković

1.
Nenad Nešić, v.d. direktora Putevi RS, poslanik u parlamentu BiH i visoki funkcioner DNS-a, sjeo je u direktorsku fotelju polovinom jula 2016. godine.

2.
Bio je “go kao miš”, sve firme mu propale, a poreski dugovi dostigli milionske razmjere. Sa dvije firme napravio je štetu državi od cca 1,2 miliona KM!

3.
To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.

4.
Ni pfening od tih dugova do dan danas nije plaćen u budžete BiH i RS, ali Nešić je multimilioner i, prema sopstvenim riječima, ima sedam miliona maraka keša.

5.
Sav taj novac isisan je iz JP “Putevi RS”.


6.
Međutim, to je sitnica, jer Nešić ima veoma razvijene druge poslove, koje, takođe, plaćaju “Putevi RS”, a on ubire dobit.

7.
Nešić je postao jedan od najvećih kriminalaca-graditelja na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

8.
Ima dva velika poslovna objekta koje iznajmljuje firmama “Dukat” (u nasellju Vojkovići) i “Venera”.

9.
Objekat u Vojkovićima ima 3.500 m2, dok se drugi objekat, nešto manje kvadrature, nalazi u Lukavici, kod “Energoinvesta”.



10.
Nešića je baš krenulo sa budžetskim parama, pa je nastavio sa isisavanjem miliona iz “Puteva RS” - trebalo je izgraditi stanove. 

11.
Krenuo je sa manjom kvadraturom - zgradom od 55 stanova, što sam objavio čim je gradnja počela, ali niko iz “institucija” nije reagovao. 
Nešićeva zgrada (lijevo) od 55 stanova
tokom izgradnje
Nešić je nastavio da pljačka, zajedno sa Aleksandrom Glavašem i Mladenom Lučićem i preko firme “Legend” i preko ogromnih, masivnih, teških “narukvica” od putarskih firmi.

Mala digresija - Njih trojicu "stvorio" je Veljko Vukelić, najdugovječniji "premijer u sjenci", a kontroliše ih preko svoje "dene ruke".

12.
Tako je završena zgada od 55 stanova, ali Nešićevi apetiti su nastavili da rastu, jer on ima podršku dijela vrha MUP RS, koji, kako je sam rekao, izdašno potplatio, ali i “premijera u sjenci”, o kojem će uskoro biti više riječi. 
Nešićeva završena zgrada od 55 stanova
Suštinski, Vukelić, “premijer u sjenci” vlada, a Višković samo sprovodi njegove zahtjeve i zamisli. I garancije; O-CC Garancije!

Veljko Vukelić, “premijer u sjenci”, je veoma blizak Miloradu Dodiku i sreću se, uobičajeno, ponedjeljkom i, ponekad, utorkom.

13.
Nešić trenutno zida zgradu odmah kraj Skupštine Grada Istočno Sarajevo.

Nešićeva zgrada od 155 stanova - lijevo
Zgrada će imati 155 stanova, na površini od cca 8.000 m2. 

14.
Kvadratni metar stana na tom mjestu je 1.400 KM, što je najniža moguća cijena, pa je lako izračunati da će Nešić prodaju stanova naplatiti 11.200.000 KM. Kako nije uložio ni jedne svoje marke, dobit mu je 11.200.000 KM. Nešić je kriminalni As, pa nije čudo što gomile novca šutira nogom iz sve snage.
Nešićeva zgrada od 155 stanova - lijevo
Sve to “institucije” znaju, ali niko ništa ne preduzima; Ako bi i krenula neka istraga, preko noći je završavana.

15.
Nešić, ta bezvrijedna, neobrazovana, bahata Politička Mrcina, za samo tri godine na čelu “Puteva RS” isisao je iz tog javnog preduzeća desetine miliona maraka.

Banditi
16.
I sada on i njegovi poltroni - kriminalci odreda, među kojima je značajno prisustvo narkodilera, sebe smatraju uvaženim građanima, iako su najobičniji šljam, a potpisniku ovih redova, preko svojih narko igrača, šalju prijeteće poruke.
Banditi sa "poštenim" Pavićem
17.
Bojim se zaista da to neće ići tako lako sa prijetnjama, pa moram još napisati - nastaviće se: I o Nešiću i o Lučiću i o Glavašu i o Vukeliću “premijeru iz sjenke” i njegovoj desnoj Jeti ruci!!!

Nešićevi stanovi i vozni park vrijedni milione, koji su opljačkani iz JP "Putevi RS" (02.10.2019.)


piše: Slobodan Vasković

Nenad Nešić ošetio je JP “Puteve RS” za destine miliona KM, a plan mu je da nastavi tim tempom, ukoliko premijer Radovan Višković ne pokaže bar minimum digniteta i ukloni Političku Mrcinu sa funkcije; Kada to već ne žele da učine potplaćene “institucije” reda - od dijela vrha MUP-a RS  do raznih tužilaštava, u kojim sjede “Nešićevi tužioci”.

Njegov najvažniji pravosudni zaštitnik je Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, kojeg Nešić Potkiva i po suncu i po mjesecu, ali o tome opširnije uskoro.


Prije toga, treba naglasiti da je Politička Mrcina megaloman koji pati od grandomanije i ima potrebu da sve ono što je opljačkao javno pokaže drugima, kako bi dokazao da je neko i nešto, iako je riječ o najobičnijoj teško Frustriranoj Ništariji.

Prikazao sam već dio Nešićeve ogromne imovine, koju je stekao za samo tri godine otkako je sjeo na čelo JP “Putevi RS”, pljačkom te firme, kao i putarskih firmi; U istom tom periodu, Nešić je kupio šest stanova, velike vrijednosti, a novac kojim ih je platio otet je iz Javnog preduzeća.

Nešić je kupio stan u Banjaluci, u ulici Svetozara Markovića. Stan je 90 m2, nalazi se na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Gradu (Nova Varoš), a plaćen je 220.000 KM. 


Uz stan, Nešić je kupio i garažu u istoj zgradi, koju je platio 15.000 KM. Ne treba ni napominjati da se u tom stanu orgija, na “Nešićev način”, a sve na račun JP “Putevi RS”.

Nešić posjeduje ogroman stan u Novom Sadu, vrijedan oko 150.000 hiljada evra, a na crnogorskom primorju je novcem, otetim od JP “Putevi RS”, kupio čak tri stana.

U Budvi je kupio stan od 55 m2, a njegova vrijednost je oko 130.000 evra.


Ranije sam objavio da je Nešić u Baošićima kupio dva stana, ukupne vrijednosti 250.000 evra.


Jedan stan od 40 m2, a drugi 61 m2. Oba su u vili, koja posjeduje i bazen. Ko bi išao do plaže?! Jer, Nešić je “elita”, pripadnik beskrupulozne pljačkaške grupacije koja nemilosrdno arči državni novac.


Da bi se pokazao da je "gazda" - stanove je platio kešom. Kako je novac iznio iz BiH, sasvim je drugo pitanje. Na koje bi MUP trebalo dati odgovor. Ok, ovo sa MUP-om je bila šala mala, jer imaju oni preča posla - štite Nešića, posebno vrh te takozvane institucije.

Nešić je prošle godine kupio i mercedesov džip za svega 120.000 evra, koji je dao ljepšoj polovini. Drugi važni članovi te porodice voze takođe bijesna auta, brat Predrag  džip “Porše Kajen” - 120.000 evra, a otac tih pljačkaških aveti (što bi rekli Crnogorci) novi BMW5 - 110.000 KM!


Nešić vozi službeno vozilo, a, kako je krenuo, kupiće sebi avion, skuplji od 19 miliona KM. 

Ništa manje skup vozila ne voze ni članovi njegove Gansgterske Bande Aleksandar Glavaš - džip “Volvo” od 150.000 KM i Mladen Lučić, koji vozi džip BMW - X5 od 180.000 KM.

Mnogo je onih koji su otimali od “Puteva RS”, ali niko to nije činio na tako krkanski, bahat, primitivan način kao Nešić;  Za njega su drumski razbojnici prava gospoda, ali Politička Mrcina čini sve da ostane na funkciji, jer su pred njim nove milionske otimačine, ukoliko JP “Putevi RS” dobiju kredit od 100 miliona evra za revitalizaciju puteva i pokrivanje gubitaka u JP “Putevi RS”, koji iznose 90 miliona KM. 

Kada je postavlje na poziciju v.d. direktora JP "Putevi RS", Nešićeve privatne firme dugovale su ukupno poreza 1,2 miliona KM, a porez ne plaća ni dalje.

(nastaviće se)