петак, 4. октобар 2019.

Dodik ponižava Viškovića, jer mu ne dozvoljava da smijeni Nešića; Izmišljenim “Šišanjem trave” i drugim nepostojećim “dodatnim radovima”, “Putevi RS” platili “Romanija putevima” rušenje Nešićevog hotela na Sokocu


piše: Slobodan Vasković

1.
Nenad Nešić, direktor JP “Putevi” RS, bahata politička, polupismena Mrcina, trebalo je odavno da bude u zatvoru, jer je opljačkao desetine miliona KM iz budžeta RS.

2.
Nešić, uprkos svim zaista brojnim dokazima o njegovim pljačkama i enormnom bogaćenju za samo tri godine, i dalje je na čelu “Puteva”.

3.
Ukoliko i dalje ostane v.d. direktora, to je težak poraz lažnog lidera Marka Pavića, koji drži takvog kriminalca u redovima DNS-a, ali je to, suštinski, debakl, Radovana Viškovića, premijera, koji jeste najavio zahtjev za smjenu Nešića.



4.
Višković zahtjev jeste najavio, ali ga nije realizovao, jer ne smije ni maći bez odluke Milorada Dodika; Slučaj bahatog primitivca, koji novac šuta nogama, prerastao je u slučaj marionete Viškovića i dokazuje da je stvarni premijer Milorad Dodik, a ne onaj koji se tako predstavlja.

Dodik je taj koji i dalje drži Nešića na čelu “Puteva RS” i to iz više razloga, o kojima ću uskoro opširnije pisati.



5.
Ujedno, to je dokaz da “institucije” ne rade svoj posao, jer da to čine, Nešić bi već bio procesuiran. Posebno se to odnosi na pravosudne i policijske “institucije”, koje svojim nedjelovanjem dokazuju da su u potpunosti pod kontrolom Režima, ali i da učestvuju u pljačkama, jer dozvoljavaju otimanje bez presedana, koje se dešava ne samo u JP “Putevi RS”. Vodeći funkcioneri tih institucija uzimaju svoj dio kolača od Nešića i sličnih.

6.
Mnogo je još dokaza o Nešićevom kriminalu. Kupio je on i Hotel “Romanija” na Sokocu, pa ga srušio. Njegova firma “N trade” je kupila taj hotel, a srušen je 2017. godine.


7.
Rušenje hotela koštalo je oko 300.000 KM, ali Nešić nije platio ni pfeninga; Hotel je srušila firma “Romanijaputevi”, a rad joj je kompenzovan kroz dodatne radove na “šišanju trave” kraj puteva i “naknadne radove” na već ugovorene poslove.



8.
Uostalom, neka “institucije” nađu fakturu između “N trade” i “Romanija puteva” i vide iznos upisan na njoj?!

9.
“Romanija -putevi” uradila je sve zemljane radove i tokom pripreme izgradnje drugih Nešićevih objekata, tako i stambeno-poslovnog objekta u izgradnji (gradi 155 stanova, na površini od cca 8.000 m2), pa bi bilo interesantno da “institucije” provjere koliko je “trave ošišano” da bi se ti radovi isplatili iz JP “Putevi RS”, koji su, tu nema dileme, takođe, Nešićeva privatna firma.

Nešićeva zgrada (lijevo)
10.
Prije nego je sjeo u direktorsku fotelju, sredinom 2016. godine,  i počeo, iz dosade i navike, da premlaćuje podređene, Nešić je imao dvije firme i bio je zaista “uspješan”: Sa te dvije firme napravio je štetu državi od cca 1,2 miliona KM, koju nikad nije platio!

To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM. 

PU RS zapečatila Nešićevu privatnu firmu

11.
Uputio sam Miodragu Bajiću, šefu Posebnog odjeljenja za borbu protiv korupcije, organizovanog i drugih oblika kriminala pitanja o tome da li vodi ikakvu istragu o Nešićevom pljačkanju budžeta RS, kojem, istovremeno, njegove privatne firme uskraćuju plaćanje dažbina.

Čekam još na odgovore.

12.
Iz OJT Banjaluka sam dobio odgovor da u tom Tužilaštvu “nema predmeta protiv Nenada Nešića”.

Čekam odgovore i iz OJT Istočno Sarajevo, kojima sam takođe uputio pitanja da li istražuju Nešića? Podrazumijevaju se Aleksandar Glavaš i Mladen Lučić.

Lučić, Glavaš, Nešić - kriminalci iz Istočnog Sarajeva
Takozvani MUP RS, suštinski Huntu Dragana Lukača, nisam pitao ništa - Nešić tvrdi da je, osim pod Dodikovom i pod njihovom zaštitom, a da li je zaista tako saznaćemo vrlo vrlo brzo!

(nastaviće se)