четвртак, 7. март 2024.

Dodikova Farma imaće sudbinu “Farmlanda”; SkajTetka; Dio Selfija

Piše: Slobodan Vasković


1.

Suđenje Miloradu Dodiku preraslo je u treš sapunicu koja se odigrava na parkingu Suda, gdje njegovi očajno loši Toksični Pajaci pokušavaju napraviti dramu, ali im to ne polazi za rukom.


Nema nikakve drame, već bezgranično samoponižavanje poltrona sa Dodikove Farme koji su, u namjeri da od suđenja naprave farsu, uspjeli jedino  pokazati u kolikoj mjeri je taj pokušaj farsa.


Dodikovi Klovnovi su najobičniji Mamlazi, Bezveznjaci i Loši Bleferi, čija je namjera da od “drame na parkingu” naprave politički projekat, na kojem će Šef Mamlaza dominantno da surfa, potopljena kontinuiranim primitivizmom ničemu doraslih probisvijeta.


“Vrhunac” šita je Dodikov monolog na kraju svake epizode u kojem se on kune u sopstvenu legitimnost na poziciji predsjednika RS, pokušavajući tu legitimnost dokazati vulgarnim uvredama.


Svaki od Dodikovih “vrhunaca” u dosadašnjim epizodama jedino je pokazivao njegovu nemoć, ali i potpuni nedostatak bilo kakvog integriteta, jer je Dodik itekako svjestan da nije ni legitiman ni legalan pošto je pokrao izbore. I da svi to znaju, kao što i on zna da nikakve uvrede neće promijeniti pomenutu činjenicu.


Dodikova Farma trajaće u još nekoliko epizoda, a kraj je već svima poznat - završiće kao “Farmland”.


2.

Najavio sam nedavno da ću objaviti preko koga je Dijana Kajmaković, bivša zamjenica Glavnog tužioca, direktno umočena u narkokriminal, osim preko Osmana Mehmedagića Osmice.



Za sada jedino mogu objaviti da je narkokriminal bila uvezana i preko svog dugogodišnjeg pratioca Muhameda Šehovića, koji je trenutno inspektor u SIPA.


Neće biti još dugo, koliko mi je poznato, kao što ni Kajmakovićeva ne bi trebala biti još dugo na slobodi.


Vrlo su interesantni detalji ove narkopriče, ali je sada strpljenje važnije od njihovog objavljivanja.


3. 

Iza mobilnog aparata pokušava da se sakrije Nikolina Šljivić, poslanica DNS-a u parlamentu RS, koja je zajedno sa Nenadom Nešićem i svojim mužem Zoranom Šljivićem isplanirala napad na člana moje porodice.



Raskrinkao sam taj gnusni akt, ali istražujem dalje - ko su trebali biti počinioci.


Nešić, uobičajeno, za takve napade angažuje Davora Eleza, kriminalca sa potjernice Interpola i brata Darka Eleza.


Davor Elez je poslao svoje piromane da zapale automobile Aleksandru Sladoji, o čemu PU Istočno Sarajevo ima sve podatke, ali nisu ništa preduzeli.


Sladoji, nekada veoma bliskom Nešiću, umalo nije izgorila kuća, a ko zna šta bi se desilo sa ukućanima da vatra na automobilima nije na vrijeme primijećena i ugašena.


Nešić je baš umislio da može da radi šta hoće - pali, žari, prebija… 


Ubijedio je u to i Šljiviće, kriminalce kao i on.


Grdno se prevario. I on i oni (nije samo Dodik) koji mu to garantuju, a poznata su mi i njihova imena. Kao i nedjela i funkcije sa kojih su ih počinili; Što se tiče kriminalnih narkokrugova, Nešić se prilično visoko popeo, tako da će njegov pad biti vrlo težak po njega.


Što se tiče Šljivićeve, uzalud se krije iza telefonskog aparata. Uzgred, trebala bi da pripazi na sopstvene fotoalbume i “kućne” video uratke. I ne šalje ih.


Previše toga joj je iscurilo. Gadni su ti botoksi. Što se tiče njenog selfija sa početka ovog dijela teksta, želim napomenuti da sam ga skratio. Takve selfije ne objavljujem cijele.