субота, 2. март 2024.

Dodik na Stražnjim Nogama pred Erdoganom

Piše: Slobodan Vasković


Gledam Dodika kako šeni pred Erdoganom.


Na Stražnjim Nogama.


Kada ga Erdogan primijeti nesigurno pruža prednju, desnu.


Udvorički se smješka. Toliko ponizno, da je mnogima mučno gledati. 


Meni nije: Kada je Dodik u pitanju poodavno znam da je spreman i na nasilje, ali i da se svakom onom koji mu je potreban za lični interes baci pred noge i pod noge.


Uz to, jako dugo znam da on nije nikakav predstavnik Srba, već grupe hohštaplera, kriminalaca i olovnog ljudskog taloga, koji nemaju ni naciju ni vjeru, koji su spremni da izdaju i prodaju sve i svakog samo da bi mogli pljačkati i otimati. 


Dodik je šef grupe Ništarija i ništa više od toga.


Zato, sasvim hladnokrvo posmatram kako šeni, kezi se snishodljivo, sav uzdrhtao što ga je Erdogan primijetio. I vrlo ozbiljno posmatrao da li šeni onako kako je očekivao.


“Državnik” Dodik, koji Erdogana, predsjednika Turske, dočekuje u njegovoj državi na aerodromu slika je Dodikovog mentalnog rasula. Moram priznati da dosad takvo što nisam vidio. 


Dodik se ponizno vrpolji do mjere da sam očekivao da će Erdogan da baci tenisku lopticu, a “Državnik” Dodik otrči, na sve četiri, po nju i donese je natrag.


Da li se Dodik stidi bijedne pozicije koju je skupo platio, jer priliku da dočeka predsjednika Turske na aerodromu u turskom gradu Antalija, nije dobio samo zato što zna da šeni.


Ničega se Dodik ne stidi; Kad mu nešto lično treba spreman je da puže, pa i da cipele, u ovom slučaju Erdoganove, oliže. Ili bilo čije druge, pod uslovom da vlasnik cipela može da mu, možda, pomogne da se izvuče iz teško popravljive katastrofalne političke pozicije.


Za kraj, video je svjedočanstvo da Dodik, uprkos činjenici da je opljačkao stotine miliona, šeni kao i 1998., kada je došao na vlast, a bio dužan i Bogu i narodu.


Mogu još primijetiti da ga Stražnje Noge i dalje solidno služe.