недеља, 3. март 2024.

Direktor banjalučkog Vodovoda podnio ostavku nakon što mu je Draško Stanivuković rekao da će do lokalnih izbora morati da zaposli još 50 članova PDP-a

Duduk i Duduković 

Piše: Slobodan Vasković

 

Nakon što je imenovan na funkciju gradonačelnika Banjaluke, Draško Stanivuković je za direktore javnih preduzeća, čiji je vlasnik Grad Banjaluka, imenovao sebi odane ljude. On je time želio da uspostavi kontrolu nad javnim nabavkama u tim preduzećima, kao i da ih pretvori u poligon za zapoljavanje članova PDP-a.

 

Jedan od pomenutih direktora je Predrag Duduković. On je posljednje tri godine, koliko se nalazio na čelu Vodovoda, bez pogovora izvršavao Stanivukovićeva naređenja. Ta naređenja su se prevashodno odnosila na zapošljavanje članova PDP-a. Time je Stanivuković pokazao da je po pitanju stranačkog zapošljavanja gori čak i od Crvene Sekte.


broj zaposlenih na kraju 2020.  

U prilog stranačkom zapošljavanju idu i podaci sa Banjalučke berze. Na kraju 2020. godine u Vodovodu je bilo zaposleno 348 radnika, da bi na kraju 2023. godine taj broj porastao na 379 radnika. Ovdje treba reći da je u protekle tri godine dio radnika Vodovoda otišao u penziju, dok je dio napustio to preduzeće i otišao kod drugih poslodavaca.

 

broj zaposlenih na kraju 2023. godine

Moji izvori iz PDP-a su mi potvrdili da je u protekle tri godine Duduković po Stanivukovićevom naređenju zaposlio oko 100 članova PDP-a u Vodovod. Povećanje broja radnika se odrazilo na poslovanje tog preduzeća, koje je vrlo blizu faze da neće moći da isplati plate radnicima.

 

Prije nekoliko dana Duduković je podnio neopozivu ostavku na funkciju direktora Vodovoda. Duduković i Stanivuković su pokušali da prikriju pravi razlog za takav čin, ali nisu uspjeli u tome. Dva izvora iz “Vodovoda” su mi potvrdila da se Duduković odlučio na ostavku nakon što mu je Stanivuković saopštio da će u narednih pola godine, do lokalnih izbora, morati da zaposli novih 50 članova PDP-a.


Suočen sa Stanivukovićevim zahtjevom, a u strahu od krivičnog gonjenja, Duduković se odlučio za podnošenje ostavke.

 

Na njegovo mjesto mogao bi doći kriminalac Aleksandar Zolak, Stanivukovićev intimus. Obojica su pod kapom Sekte. Simbioza je sve jača i jača.