уторак, 10. мај 2022.

Vlado Đajić - Crta koja spaja Škaljarce i Kavčane u Banjaluci

Vlado Crta Đajić


Piše: Slobodan Vasković


Vlado Crta Đajić, predsjednik Gradskog odbora Sekte u Banjaluci i direktor UKC RS Banjaluka, osim kafanskih, “ajfon” i političkih veza, ima veoma razgranate i narkoveze.


Pisao sam već o tome, ali su se, u međuvremenu, mnoge stvari iskristalisale, došao sam i do novih saznanja, tako da je neophodno nastaviti sa raspakivanjem njegovog narkodosjea, koji je deblji od “Anatomije”.


Crta ima, što je zaista rijetkost, odlične veze i sa pripadnicima Škaljarskog i Kavačkog klana u RS, iako je, za nijansu, bliži prvom gangu.

Braća Ozren i Ognjen Savić su njegovi najbolji prijatelji, a Ozrenu Saviću je u toku suđenje zbog trgovine narkoticima, dok je Ognjen još uvijek pod istragom.


Savići su uhapšeni u policijskoj akciji “Klub 2”, 17.06.2019., a optužnica je dosad potvrđena protiv dvojice od devet uhapšenih. 


Protiv Ozrena Savića je potvrđena 22.12.2021. godine, dok je protiv Igora Radoševića potvrđena 07.04. ove godine, a za koji dan, preciznije, 15.05., zakazano mu je ročište na kojem se treba izjasniti o krivnji.


Prilikom hapšenja pronađeno je nekoliko kilograma hašiša, drugih narkotika, a sumnjičeni su i za zelenaštvo i brojne druge kriminalne radnje.

Ozren Savić kojem se sudi mnogo je opasniji od svog brata Ognjena i on ima direktne veze sa Škaljarskim klanom u Crnoj Gori.

Ognjen i Ozren Savić

Njegov kum je Zoran Mrvajević Mrva, trenutno u zatvoru u Crnoj Gori, koji se tereti za nekoliko likvidacija i važi za jednog od najopasnijih pripadnika Škaljarskog klana.

Zoran Mrvaljević Mrva

Isto tako, izbjegao je nekoliko pokušaja da bude likvidiran, a njegova “baza” je Herceg Novi.

Crta Đajić sa Savićima radi raznorazne poslove; Suvlasnici su vile “Žad” koja se vodi na Šefa Ozrena Savića; Ognjen Savić je čak zaposlen u UKC RS, prima platu i ostale benefite, iako nikada nije došao na posao; Istina, ponekad svrati kod Crte da se zajedno slikaju.

Crtu, Ognjen Savić zajedno sa dilerima, prati na svim njegovim skupovima na kojima bude i notorni Milan Tegeltija. 

Posebno na žurkama koje perverznjak Crta organizuje u prostorijama Sekte.

 


Interesantno je da na žurke Crta poziva i svoje prijatelje Kavčane. O njima u jednom od nastavaka narkodosjea Crte Đajića, a sada da podsjetim da je u odličnim odnosima sa Srđanom Svjetlanovićem, šefom Kavčana u Banjaluci, koji je bio u bjekstvu zbog sumnji da je izvršio likvidaciju u Nikšiću, ali je uhapšen u Beogradu, 09.02. ove godine.


Srđan Svjetlanović (29) iz Banjaluke, jedan od osumnjičenih za krvavu pljačku pošte u Nikšiću u kojoj je ubijen radnik obezbjeđenja LJubiša Mrdak, uhapšen je 09.02.u Beogradu, objavile su beogradske “Novosti”.


Još su naveli da je uhapšen na osnovu Interpolove potjernice.


“Bjegunac je lociran i pronađen u jednom stanu u Beogradu. U pretresu stana pronađeno je više dokumenata s njegovom fotografijom i lažnim identitetima“, rekli su za “Novosti” izvori bliski istrazi.

Ranije sam objavio fotografije koje svjedoče o prijateljskim odnosima Vlade Crte Đajića, predsjednika Gradskog odbora Sekte u Banjaluci i Svjetlanovića koji je pripadnik Kavačkog Klana i jedan od ubica Ganga.


Svjetlanovića su, nakon ubistva u Nikšiću, u Banjaluci krili, između ostalih, Narko"General" Siniša Kostrešević i Vlado Crta Đajić, sve dok ubica nije pobjegao u Beograd. Objavio sam to 09.11.2021. godine.


Podsjećam da sam tada objavio da Kavčane u Banjaluci predvodi Srđan Svjetlanović, ubica, rodom iz Kneževa, kojeg štiti Siniša Kostrešević, “General” NarkoKlana i direktor Policije RS, kao i njegov blizak rođak Nebojša Svjetlanović, šef Jedinice za obuku u MUP RS.

Crta je u posebno dobrim odnosima sa Kavačkim Narko”Generalom” Sinišom Kostreševićem po čijem nalogu je tajno liječio Bojana Raonića, logističara Kavčana u RS, o čemu sam detaljno pisao. (nastaviće se)