среда, 18. мај 2022.

Dodikovi Kavčani iz Republike Srpske počeli sa napadima na Srbiju i njene institucije

Narkodiler Šavija (lijevo), zet Kuma Kavčana Siniše Mijatovića 

Piše: Slobodan Vasković


Pripadnici Kavačkog klana u RS, Vrh koji čine Siniša Kostrešević, Igor Dodik (Banjaluka), Zoran Stevanović, Dejan Ilić Tigar (Zvornik), Ljuban Ećim (Beograd), potpuno su izgubili živce zato što sam ih u potpunosti raspakovao i predočio javnosti ko su zaista ti zločinci koji upravljaju Republikom Srpskom, a štiti ih Milorad Dodik.


Budući da mi ne mogu ništa, posebno me ne zaustaviti, počeli su sa napadima na Srbiju. Što im nije baš mudro! Ali, kad Dodik naredi - ide sve! Mora se. 


Jedan od onih koji su uz sami vrh je i zlatar Dragan Šavija, čiji je zet Siniša Mijatović, pripadnik mozga kavačkog klana u RS, koji je u Zvorniku.


Šavija je od švercera stoke napredovao do velikog narkodilera i o njemu sam iznio niz dokaza koji ga direktno vode u zatvor.


To što još nije tamo smješten je samo stvar tajminga i ničeg drugog.


Potpuno van sebe nakon sinoćnje objave “Kostreševićevi januarski strahovi nisu prestali ni u maju; Šta će tek biti sa februarskim?!”, Narko”General” naredio je Šaviji da se oglasi “komentarom” ispod mog teksta.


Komentar je MR prikaz mentalnog sklopa Šavije, narkodilera, primitivca i psihičkog bolesnika, jer samo takvi mogu trovati djecu i na njihovoj nesreći uzimati ogroman novac.


Prije nego podsjetim ko je Dodikov i Generalov “komentator” Šavija, da objavim njegov “komentar”.


Na pitanje jednog od čitalaca zašto se ne hapse najkrupnije ribe, Šavija je, po Kostreševićevom nalogu, odogovorio sljedeće: 

“Zato sto Vaskovic narkoman pise neistine i lazi zato se nista nedesava stiti ga Srbijanska sluzba debila ima stotine prijava i tuzbi u BiH i kazni da plati . Za stvari koje pise po nalogu zna se cijem. Da bi srusio vlast ali dabogda ta mu se zelja nece ispuniti”. 


Komentar je napisao u neka doba noći, kada ja već spavam dubokim mirnim snom, a oni oči ne sklapaju.



Sad da ja malo prokomentarišem “komentar” NarkoDilera Šavije koji je zet Siniše Mijatovića, jednog od Kumova kavačkog narkoklana u RS.


Bolesni jadniče, to što me nazivaš narkomanom je toliko jeftina optužba koja stalno dolazi iz redova NarkoRežima kojem pripadaš da mi je bilo prelako pozicionirati tvog naredbodavca - Kostreševića. Što se mene tiče, možeš pisati da sam bio narkoman i u prošlom životu, a da ću to biti i u sljedećem. 


Vrlo je interesantan dio u kojem BIA Srbije nazivaš “Srbijanska sluzba debila” i još tvrdiš da pišem po njihovom nalogu.


Vrlo si ljut na BIA - uhapsili su tvog prijatelja Veljka Belivuka, tvog dobrog poznanika Darka Šarića, tvoj vrsni prijatelj Slaviša Kokeza će iza rešetaka i da ne nabrajam dalje...


Nije moje da branim BIA, valjda to znaju i sami efikasnije, ali tvoj napad ima itekakve veze sa činjenicom da su tvoji kriminalni kontakti i ne samo tvoji, već cijelog Klana, u nekoliko akcija BIA i MUP Srbije uklonjeni, tako što su pohapšeni. To tebi najviše smeta, jer, očito, više nemaš informacije, nemaš zaštitu, ne možeš više tako lako da prebacuješ narkotike preko Zvorničkog jezera kao što si dosad činio.


Kao što očito ne znaš da ste ti i tvoji psihotični narkoprijatelji potpuno opkoljeni.


Zašto je BIA odjednom za tebe i Kostreševića postala “Srbijanska služba debila”! Zato što vas možda tretiraju? 


Zašto je Srbija odjednom poklonicima Milorada Dodika postala Neprijateljska zemlja? Da vas iz BIA ne rade na teritoriji Srbije gdje ste, takođe, počinili niz teških krivičnih djela?


Nema potrebe da navodim imena onih koji ti više sa te strane Drine ne mogu pomoći. Odlično su poznata javnosti, a i tebi.


Pogriješio si u jednoj stvari - BIA me ne štiti, a da sam na tvom mjestu smrznuo bih se od straha nakon ove konstatacije.


Istina, ti si već gotovo smrznut od straha. A i na listi si najvažnijih pripadnika Kavačkog Klana u RS koji će biti pohapšeni. 


I otkud odjednom da ti je Srbija toliko mrska, a u njoj si kupio veliki broj milionski vrijednih nekretnina.


Nije mi problem da nastavim da te komadam dok te nadležni ne smjeste u lisice, a potom na robiju.


Daj budi bar na trenutak iskren pa nam odgovori GDJE Siniša Mijatović, tvoj prijtelj, kojem si zet, priča sve o svojim narkoposlovima?


Šta je sa Ljubanom Ećimom? Da li si čuo? Izgleda da jesi, a to je već vrlo bolno po tebe!


Ili nam reci ponešto o tome gdje je Dejan Ilić Tigar, samo nemoj slagati da je teško bolestan.


Da nije opkoljen kao i Zoran Stevanović Gladni, gradonačelnik Zvornika?!


Sve mi se nekako čini da se mnogo toga radi kako bi se pozatvarali, a i ti sa njima. Nije to - samo dođeš i uhapsiš. Prvo dokažeš. A vas su dokazali!


Još par rečenica, pa slijedi kratko podsjećanje o tebi: Pohapšeni su mnogi koji su na mom popisu Kavčana; Dovoljno je da te podsjetim na tvog prijatelja Željka Radovanovića Kreču! Mnogi su u bjekstvu. Dovoljno ti je, da ne nabrajam dalje.


Potpuno si nepismen i znakovi interpunkcije su ti apsolutna nepoznanica, za razliku od vrsta narkotika kojima trguješ. 


Uz to, možeš Miloradu Dodiku da se nastaviš uvlačiti kompletan u rektum nećeš ga spasiti. A ni sebe. Gotovi ste. Ostalo vam je da još neko vrijeme pišete komentare na FB.


I zamolio bih te - samo nastavi da mi pišeš, jer vrlo precizno pozcioioniraš gdje je Dodik, gdje Kostrešević, a gdje ti - bolje i preciznije od “Google maps”. I samo nastavite sa tužbama protiv mene. Baš  će vam pomoći!


U nastavku malo podsjećanje ko je i šta je nepismeni NarkoDiler Dragan Šavija.


Porodične veze: Od šverca stoke do Narko biznisa; NarkoDileri javno hvale Kostreševića (03.12.2021.)


NarkoDileri Dragan Šavija i Željko Petrović


Piše: Slobodan Vasković


1.

Ponovo smo u Gradu Droge - Zvorniku, gdje je mozak Kavačkog klana koji je razorio Republiku Srpsku.


Mozak čine Dejan Ilić-Tigar, najopasniji iz Trilinga Kumova koji haraju ovim gradom i doveli su njegove stanovnike u potpuno ropski položaj. Da podsjetim, Dejan Ilić-Tigar imao je direktnu komunikaciju sa Klanom Veljka Belivuka preko Bojana Đokića Đurđe, šefa mikro mreže narkodilera koji dio droge rasturaju po Zvorničkoj regiji.


Đurđo

2.

Uz Ilića-Tigra tu su još gradonačelnik Grada Droge Zoran Stevanović, koji je ostvarivao i ostvaruje veze prema prljavim policajcima u MUP Srbije, i Siniša Mijatović, potpredsjednik Skupštine Grada koji je na direktnoj vezi sa Klanom Slaviše Kokeze.


Kokeza

3.

Sva trojica zvorničkih NarkoKumova direktno su uvezani na ubicu i zločinca Ljubana Ećima.


4.

Ranije sam objavio da su se Kokeza i Belivuk sretali i komunicirali, tako da se može konstatovati da je “mozak” NarkoKlana iz RS bio na direktnoj vezi sa vrhom najopakijih beogradskih klanova. 


Sa njima su intenzivno sarađivali u prebacivanju velikih tovara droge preko graničnih prelaza, ali i preko nekoliko ilegalnih prelaza preko Drine i Zvorničkog jezera.


5.

Jedan od tih ilegalnih prelaza vodi do vikendice Dragana Šavije, zlatara, na Zvorničkom jezeru; Napravljena je između dva tunela, opasana visokim zidovima i najlakše joj se može prići vodenim putem, dok se sa ceste koja vodi odmah iznad nje ne može vidjeti šta se dešava u tom, gotovo hermetički, zatvorenom prostoru.

6.

Sa suprotne strane jezera, u Srbiji, Šavija, takođe, posjeduje vikend kuću koja je polazna tačka za velike tovare narkotika koji se prebacuju u BiH.


Izvrsno osmišljena ruta koja daje pune efekte u ilegalnom prebacivanju narkotika, posebno u situaciji kada NarkoKlan štiti Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik.


Vasiljević

7.

Vasiljević je, kako sam već navodio, jedan od ključnih ljudi spoljnjeg narkoprstena Siniše Kostreševića, direktora Policije i Narko”Generala” koji je odličan prijatelj sa Tigrom.


Dejan Ilić-Tigar

8.

Komunikaciju sa Zvorničkim Klanom, Kostrešević je ostvarivao putem Skaj aplikacije, a najosjetljivije informacije prenosio je njegov savjetnik Dragan Simić koji se sa Kumovima Grada Droge sastajao isključivo u hotelu “Vidikovac”. U podrumskim prostorijama tog hotela nalazi se laboratorija u kojoj se kokain miješao sa drugim supstancama kako bi se dobila što veća količina, koja je išla dalje na tržište.


9.

Naselje Divič, pored Zvornika, u blizini Vidikovcam, druga je ilegalna tačka u koju su preko Zvorničkog jezera prebacivani narkotici, da bi kasnije bili skladišteni u “Vidikovcu”, gdje je na njih pazio menadžer hotela Oliver Marković, zet Jakova Galića, poslanika u parlamentarnu BiH.


Šavija je vrlo značajan dio Zvorničkog NarkoKlana, iako je uspijevao godinama držati se u sjeni.


Njegov zet je Siniša Mijatović, jedan od glavnih igrača i on ga je i uveo u duboke narkovode.


Mijatović

10.

Šavija se, u ratu, zajedno sa Zoranom Stevanovićem, bavio švercom stoke preko Drine; Švercovao je i cigarete, benzin, ulje, a sve to je prodavao u, koje li ironije, prodavnici pod imenom “Republika Srpska”.


Stevanović

Nakon rata Šavija je krenuo da “radi” sa kriminalnim grupama koje su krale skupocjena vozila, da bi potom prešao na šverc zlata i narkotika. 


U narkotike ga je uveo Mijatović, njegov zet. Ako se zna da je Mijatovićev kum diler Đurđo, onda im trgovina narkoticima dođe kao porodični biznis.


11.

Šavija je danas jedan od najbogatijih kriminalaca u RS koji posjeduje niz stanova i poslovnih prostora u Zvorniku, ali i u Novom Sadu, Beogradu i Crnoj Gori, gdje ima kuću i stan.


Uz sve to ilegalno i na trovanju djece zarađeno bogatsvo, idu i “titule”, pa je Šavijina supruga kupila čak dvije fakultetske diplome, te je tako postala “intelektualac”. 


Dragičević

12.

Šavijin zaštitnik je Danijel Dragičević, šef kabineta Milorada Dodika koji je, ujedno, i direktna veza Mijatovića sa Dodikom.


Kolika je uvezanost Zvorničkog Klana sa Banjalučkim ogrankom, koji vode Igor Dodik i Siniša Kostrešević, svjedoči i podatak da, osim Simića, vezu održavaju i preko Kostreševićevog kuma Rade Diljevića.


Diljević

13.

Firmu “Prointer” koja je u vlasništvu Dodika, osnovali su prvo Kokezin “Prointer” iz Beograda, Dejan Ilić Tigar i Sinša Mijatović, koji su u svojim procentima imali i udjele Dodika&Diodika. 


Kokeza je ranije izišao iz “Prointera” zbog svađe sa Dodikom oko četiri miliona evra, koje mu duguje (Dodik Kokezi), a nedavno se iz suvlasništva povukao i Mijatović i svoj dio prepustio Iliću. 


14.

Sadašnji vlasnici “Prointera” su Igor Dodik (iz sjene) i Dejan Ilić-Tigar. “Prointer” je jedna od najvećih perionica novca narkoklana, a sutra ću objaviti i druge firme, Javna preduzeća i Agencije preko kojih se pere novac od prodaje narkotika.



Kostrešević i Ilić-Tigar u potpunosti su stavili pod kontrolu Igora Dodika, a sasjekli svaki uticaj njegovog oca Milorada.

Dodik&Dodik

15.

Do koje mjere se Klan osilio, svjedoči i otvorena podrška visokopozicioniranih pripadnika Ganga Siniši Kostreševiću.



Tako NarkoDiler Igor Peulić, poslušnik Ljubana Ećima, koji je i direktna veza između njega i Kostreševića i mlađeg Dodika, na društvenim mrežama hvali Narko”Generala” kao “najboljeg policajca u RS”. Uopšte ne čudi takva pohvala, jer je Kostrešević za Klan zaista najbolji policajac - štiti ih svim sredstvima, kao i “robu” koju prevoze.

Peulić i Crta

16.

Peulić ne prestaje da hvali ni Vladu Crtu Đajića, takođe, člana NarkoKlana, koji ilegalno liječi pripadnike zločinačke organizacije poput Bojana Raonića, logističara, koji drogu preuzima od svog zeta Deska Babića i prebacuje je na druge destinacije; Jedan dio u BiH i Srbiju.


Babić

Raonić je trenutno u ekstradicionom pritvoru u jednoj EU državi.