уторак, 24. мај 2022.

Pali li Čaruga ponovo po naredbi Kostreševića: Zapaljena vikendica Bojana Škorića, načelnika PU Gradiška

piše: Slobodan Vasković

Vikendica načelnika PU Gradiška Bojana Škorića zapaljena je 23.05. o.g. oko 23. časa i 30 minuta. Vikendica se nalazi u mjestu Cerovljani, intervenisali su vatrogasci, a mjesto paljevine je pod obzbjeđenjem policije.

ilustracija

Uopšte me ne bi iznenadilo da je vikendicu Škoriću zapalio Milivoje Lovrenović Čaruga, profesionalni ubica, koji se mjesecima krije oko Gradiške, a niko ga i ne traži. On je poodavno u sukobu sa Škorićem, kao i Narko"General! Siniša Kostrešević, Čarugin prijatelj.

Indirekno to potvrđuje i prisustvo snažnih policijskih snaga na ulicama Gradiške i njenoj okolini.

Kostrešević i Čaruga i dalje su u komunikaciji preko kurira/vojnika razbijenog Kavačkog klana u RS, o čemu sam nedavno pisao.

O razlogu sukoba kriminalnog trojca detaljno sam pisao u januaru ove godine. (nastaviće se)

Rat NarkoBandita unutar MUP RS: Razlozi sukoba Narko”Generala” Kostreševića i Čaruge sa kriminalcem Bojanom Škorićem, načelnikom PU Gradiška  (14.01.2022.).

NarkoDiler Mirjanić (prvi s lijeva) i narkonačelnik PU Gradiška Škorić (prvi s desna)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Brojni visoki funkcioneri MUP RS su teški kriminalci, tako da imamo situaciju da tom institucijom u velikoj mjeri upravljaju pripadnici NarkoKlanova, kao što je direktor Policije RS Siniša Kostrešević, Narko”General”, koji se nalazi u teškoj situaciji - pitanje dana je kada će ga uhapsiti, iako ga njegov najbliži saradnik Igor Dodik ubjeđuje da će ga spasiti.


Narko"General" Kavčana Kostrešević

2.

Ako se Kostrešević bude oslanjao na Dodika Juniora, slaba mu je to zaštita, jer mlađani NarkoDiler vrlo teško može spasiti i sebe, osim ako ga tata Milorad Dodik ubrzo ne pošalje u Rusiju na “odvikavanje”.

Kavčanin Igor Dodik

3.

Osim Kostreševića, detaljno sam obradio i NarkoPacove Branimira Šehovca, načelnika PU Istočno Sarajevo, i načelnika PU Zvornik Aleksandra Vasiljevića, koji su, obojica, pripadnici Kavačkog NarkoKlana u Republici Srpskoj.
NarkoVasiljević


I oni čekaju svoj red za hapšenje; Nije bitno vrijeme, važno je da će završiti iza rešetaka i da to ne mogu, kao ni Narko”General” nikako spriječiti. 


NarkoŠehovac

4.

Njima će se, svakako, pridružiti i Bojan Škorić, načelnik PU Gradiška, teški kriminalac koji, takođe, radi sa narkoticima.


Sama činjenica da u Gradišci djeluje kavački Klan preko Nenada Kojića Kretina, koji je direktno podređen Ljubanu Ećimu, da je djelovala grupa Bojana Cvijetića, da tu stoluje profesionalni ubica Milivoje Lovrenović Čaruga koji je, zajedno sa sinom Dušanom, vodeći zlikovac iz tog grada, a da Škorić nikog od njih nije ni pipnuo, posebno ne uhapsio, svjedoči o tome u kojoj kategoriji se nalazi načelnik PU Gradiška - krimilanoj, i to SuperTeškoj.


NarkoŠkorić

5.

Već ranije sam objavio, u nekoliko navrata, da postoji veliki sukob između Narko”Generala” Kostreševića i Čaruge (sa kojim se redovno čuo preko Skaj-a, nalazio sa njim, a sada komuniciraju preko drugih aplikacija), s jedne strane, i kriminalca Škorića, sa druge strane.


6.

Da samo napomenem da su Čaruga&Sin u bjekstvu zahvaljujući pravovremenim dojavama Kotreševića koje su išle preko narkodilera Željka Radovanovića Kreče iz Bijeljine, koji je Čarugin kum. Kao što mu je i Ećim kum.


Ećim, Kum jedan od Kumova Klana

Da podsjetim, Kostrešević je stalno “gurao” Čarugu na načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića.


7.

Škorić nije policajac, već kriminalac, ali nije pod Kostreševićevom kontrolom, te ga je ovaj progonio preko Čaruge.


Pilana Škorića koju je zapalio Čaruga

Čaruga i njegov sin Dušan zapalili su, kako sam već objavio u tekstu Duplex “General” sa Skaja; Monstruozni Kumovski Trio: Ećim-“Čaruga”-Krečo; Piromanije Slavka Vučurevića; Slobodni pad Parezanovića, bliskog saradnika Bude Stankovića i, naravno, Ećima; Mladi gangsteri Stanivuković i Drinić; Riječ dvije o Javoru i rečenica o Dodikovoj “politici”, pilanu u Donjim Podgradcima, kod Gradiške, u noći 14.12. 2019. godine. Pilana je formalno u vlasništvu Uroša Desančića, Škorićevog vozača, ali je suštinski Škorićeva.


Samo dan ranije, bombu na Škorićev kafić “Utopija” u Gradišci bacio je Lovrenović. 



Naveo sam i da Škorić mora odgovarati zbog nasilništva i korumpiranosti, ali se ne smije dozvoliti da mu presuđuju Kostrešević i Čaruga.


8.

Kostreševića je Čaruga izvijestio putem “Skaj” aplikacije o paljevinama, a Kostrešević njega o tome koga je smijenio, a koga na mjesto smijenjenog postavio od “njihovih ljudi”.



Uz to, stalno je Lovrenoviću najavljivao smjenu Škorića, ali i Miloša Brkića, načelnika PU Banjaluka, koji je, takođe, ogrezao u kriminalu, o čemu sam detaljno pisao.


9.

Načelnike Policijskih Uprava smjenjuje i postavlja Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, pa je veliko pitanje zbog čega čeka sa čišćenjem Šehovca,  Vasiljevića, Brkića i Škorića i da li ima kakve obaveze prema njima? 


Lukač

Ovu priču ću nastaviti u narednim tekstovima, a sada da se vratim sukobu Kostreševića i Čaruge sa Škorićem, koji je, suštinski, obračun unutar jedne Bande, a razlog sukoba je novac, zarada od prljavih poslova, između ostalog, i narkotika, koji se rasturaju po kafeima i noćnim klubovima u Gradišci, te kontroli graničnog prelaza, preko kojeg idu ogromne količine narkotika ka EU.


10.

I Škorić je jako dobro zaradio od kriminalnih poslova, jer posjeduje pilanu, kao i noćni klub “Utopija”, što je vrlo simboličan naziv, jer je utopista ukoliko smatra da će se izvući zbog teških kriminalnih poslova.


11.

Interesantni su razlozi sukoba između Narko”Generala”&Čaruge i Sina, sa jedne strane, i teškog kriminalca Škorića, sa druge strane.


Dušan Lovrenović - Mladi Čaruga

Navešću ključne.


Jedan od njih je Saša Rađević, koji se trenutno nalazi u pritvoru Tužilaštva BiH, jer je uhapšen zajedno sa Bojanom Cvijetićem i drugim u akciji “Transporter”, 16.11.2021. godine.

akcija "Transporter"


I Rađević je kum Čarugi, ali su se sukobili i to “na nož”, između ostalog, i zbog toga što je prišao Škoriću.


Rađević je jedan od “eksperata” za prebacivanje droge i svega ostalog preko granice u Hrvatsku.

granični prelaz
12.
Čarugi to nikako nije odgovaralo zbog njegovih poslova sa narkoticima, jer su on i i njegov sin Dušan bili ti koji su skladištili narkotike raznih Klanova i prebacivali ih preko granice u Hrvatsku.


13.

Samo da napomenem da su Lovrenovići oružjem snabdijevali i monstruoznu zločinačku grupu Veljka Belivuka, a jedna od veza ka tom Kavačkom gangu u Beogradu bio je Ećim, preko kojeg su radili prljave poslove sa švercom oružja, o čemu sam detaljno pisao u tekstu - Narko”Generalu” Kostreševiću ima ko da piše; Čarugino oružje preko Ećima za Belivuka; Čaruga nabavljao pištolje iz Slovačke, a puške iz BiH za Belivukov Klan.


To je ključni razlog; Drugi je, takođe, bitan, jer je izazvao pravi rat u Podzemlju Gradiške, kojem pripada i načelnik PU Škorić, koji je, takođe, u narkoticima.


14.

Škorić, koji zajedno sa bratom drži noćni klub “Utopija”, teško je zloupotrebljavao poziju u policiji i stalno je naređivao racije u ostalim klubovima, između ostalog i Čaruginim, koji, kada ne ubija za novac i ne prebacuje narkotike i oružje, radi ugostiteljske poslove i posjeduje nekoliko lokala u Gradišci.

racija

15.

U njegove, kao i u druge lokale, Škorić je stalno slao policiju, vršio racije, maltretirao goste koji izlaze iz tih ugostiteljskih objekata, alkotestirao ih, pritvarao… sve sa jednim ciljem - da napravi što veći promet u svom noćnom klubu “Utopija”.


Nakon toga, Narko”General” Kostrešević i Čaruga stariji i mlađi su odlučili da se obračunaju sa njim, pa je planula pilana, a na “Utopiju” bačena bomba.


Sukob je do te mjere eskalirao da Škorića čuvaju i noću, a najbolje bi bilo da ga zatvore, jer bi tada bio siguran i danju i noću.


16.

I Škorića će zatvoriti, bez dileme, jer i on ima bliske veze sa narkodilerima o čemu svjedoči naslovna fotografija na kojoj je sa Ljubišom Mirjanićem, narkodilerom iz Gradiške.


narkodiler Ljubiša Mirjanić


Mirjanić je, zajedno sa Mirelom Jotanović, iz Dervente, uhapšen 04.01.2022. godine u akciji “Ukrina 1”, a kod njih je pronađeno preko tri kilograma skanka.


Mirjanić je, do hapšenja, bio zaposlen kao vozač Milovana Krče, direktora Republičke uprave Inspektorata Republike Srpske. Mirjanić je ilegalno prodavao i eksploziv i oružje, a fotografija sa Škorićem govori dovoljno sama za sebe.


NarkoDiler Mirjanić (prvi s lijeva) i narkonačelnik PU Gradiška Škorić  (prvi s desna)


17.

Na fotografiji je i Milan Grujić, uhapšen 27.11.2021., zajedno sa Daliborom Panićem i Dušanom Glišićem, u akciji “Kelner”, jer su u lokalima u kojima je radio prodavali kokain koji su nabavljali od Rađevića. 

Tvrdi se da je često radio, vikednom, i u Škorićevom noćnom klubu “ Utopija”.

Gradiška je mali grad, svi o svima sve znaju, pa je “neupućenost” Škorića u narkoposlove Mirjanića i drugih jednostavno nemoguća. Fotografija sa njima je slika kojoj samo fali zatvorski broj! (nastaviće se)