четвртак, 5. мај 2022.

Kostreševiću, Skaj se ne može zapaliti, kao ni dokazi protiv tebe: Horovi su upjevani, bićeš presuđen na višedecenijsku Robiju

Piše: Slobodan Vasković


Posmatram agoniju Kavačkog Narko”Generala” Siniše Kostreševića potpuno ravnodušno.


Stalno je u ekstremnim tačkama - od luđačkog straha do uzdrhtale “nade”; Paranoične, ali, ipak, “nade”.


Već leži u glavi u zatvoru. Pa se ponada da će drakonsku kaznu izbjeći i iskorači iz te male ćelije u glavi vani; Pa se ponovo prestravi.


I tako ukrug. 


Dok su djeca trovana narkoticima, čiju trgovinu je on štitio, dok su pretvarana u ovisnike, dok su umirali, dok je izvlačio ubice, družio se sa njima…, nije uopšte bio takav - u agoniji i paranoičan. Ponašao se kao da je sasvim normalno da truje mlade u EU, BiH, Srbiji…, izvlači ubice, druži se sa njima, zarađuje milione štiteći tovare opijata, njihovu distribuciju, njihove vlasnike, pranje narkonovca od njegove prodaje…


Ponašao se kao da je gospodar, iako je bio i ostao sluga. 


Onda se sve promijenilo - raskrinkan je. Pa je pomislio da može sve svaliti na kuma Radu Diljevića, takođe pripadnika Kavčana u RS.


Diljević je mnogo Kostreševićevog zla preuzeo na sebe, ali to mnogo je ništa spram ukupnog zla koje je Narko”General” počinio i od kojeg pokušava da se sakrije, skloni, spase.


Diljević je to morao učiniti, ali kako se Klan raspada, kako se NarkoRežim raspada, pitanje je šta će Diljević na kraju da preuzme?!


Istina, svejedno je šta će Diljević da učini. Nema spasa za Kostreševića. 


Ne pomažu tu ni Igor ni Milorad Dodik više. Živo blato kriminala koje su stvorili sada ih guta. Niko ne nosi štap za izvlačenje. 


Tribine su pune gledalaca najnovije verzije “Pada Režima”.  


Ne pomažu ni “evidencije”. Zna to odlično Narko”General” - sve to oko “evidencija”.


Zna i da ne može zapaliti Skajaplikaciju, iako bi to najrađe učinio.


A mnogo ga je na njoj. I mnogo je dokaza protiv njega. Toliko mnogo da će dobiti nekoliko desetina godina robije. Iako bi trebao, zbog sveg zla koje je počinio, dobiti nekoliko doživotnih.


Džaba rukovanja i pokoja fotografija. Sve to izblijedi. Na zidu ćelije.


Ne pomažu ni plitki spinovi za jednokratnu upotrebu.


Horovi, sa druge strane, su sve upjevaniji. I “pjesme” sve sadržajnije.


Narko”General” će biti uhapšen, pritvoren, presuđen. Tu nema nikakve dileme. Kada?  


To nije moj posao.


Znam izvjesno da će u oktobru ove godine, na opštim izborima, glasati u pritvoru. Mogao bih to i dokumentovati, ali “evidencije” me sprečavaju. 


Nakon toga će biti presuđen na višedecenijsku robiju. Ne postoji ništa što bi pomenuti proces moglo zaustaviti, spriječiti, promijeniti. Baš ništa. I niko. (nastaviće se)