субота, 7. мај 2022.

Nešić u najdubljem očaju: Napravio “sačekušu” za Šarovića, nepozvan sjeo za sto i sve proglasio “međustranačkim razgovorom”; Šarović Nešiću: Bilo bi uljudno da pitaš je li slobodno da sjedneš za moj sto!


Piše: Slobodan Vasković


Nenad Nešić, jedan od najvećih perača narkonovca i narkodiler, u najdubljem je očaju: Potpuno odbačen od opozicije, u čije redove ga je namjeravao kao krticu ubaciti Milorad Dodik, sada se koristi šibicarskim metodama, ne bi li unio bar malo pometnje.


Što mu naravno ne polazi za rukom.


Tako Nešić, bukvalno, već danima, sa svojim slugama, juri Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a, kako bi bar stao na minut sa njim, a njegovi hohštapleri ih slikali, te sve u javnosti predstavili kao međustranački dogovor.


Nešić je uspio u svojoj jadnoj namjeri, dojavili su mu da Šarović sjedi u kafeu “Knez”, gdje je on dojurio i sjeo nepozvan za njegov sto, tvrde moji izvori bliski predsjedniku SDS-a.


Nešić je sjedio nekih pet šest minuta, samo da bi njegova pratnja uspjela da ga slika, a napustio je Šarovića kada mu je predsjednik SDS rekao da nema o čemu sa njim razgovarati i da je bilo uljudno da pita - da li je slobodno?!


Nešić je otišao, plasirao sliku u medije i sve predstavio kao neformalni “međustranački dogovor” i to TAJNI, iako je Šarovića zaskočio na javnom mjestu- u bašti kafaea. O saradnji SDS-a i raspalog DNS-a, prema mojim izvorima, nije bilo ni riječi.


“Šta će Šaroviću Nešićeva podrška?! Poodavno je jasno da je on Dodikova mala prljava krtica spremna na svaku vrstu manipulacije”, kazao je moj sagovornik i dodao da se nada kako će Nešić ubrzo završiti tamo gdje mu je zaista mjesto - na robiji zbog teških kriminalnih radnji.


Dodik i njegove sluge, poput Nešića, čine sve da uzdrmaju čvrsto jedinstvo opozicije, svjesni da im u oktobru slijedi težak poraz; Preciznije debakl, pa je tako Nešićev očajnički potez samo jedan u čitavom nizu sličnih koji slijede. Ali, sve je to uzalud.


Narkorežim se raspada, popucao po šavovima i ni deset timova hirurga to više ne pokrpi.