уторак, 24. мај 2022.

Čaruga Napao MUP RS; Nije to nikakvo iznenađenje, jer Lovrenovića, profesionalnog ubicu, nisu ni pokušali uhapsiti, već su ga štitili; Čaruga nedavno prijetio Škoriću: Gotov si!!!

Čaruga


Piše: Slobodan Vasković


MIlivoje Lovrenović Čaruga napao je MUP RS, da se pročitati između redova u saopštenju te takozvane institucije.


"Planirani napad na načelnika Policijske uprave Gradiška i penzionisanog policijskog službenika je napad na MUP u cjelini od strane kriminalnih grupa koje su bile na udaru rada policijskih službenika u proteklom periodu zbog organizovanog kriminala - prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških krivičnih djela", naveli su iz MUP-a RS.



Nisu nigdje pomenuli Milivoja Lovrenovića Črugu, ali jesu kriminalne grupe “koje su bile na udaru”, a među njima je i Čarugina.


Čarugina narkoubilačka grupa

Moje, iz više izvora potvrđene, informacije, govore u prilog tome da iza paljevine vikendice Bojana Škorića (Cerovljani, kod Gradiške), načelnika PU Gradiška i paljenja poslovnog prostora (na Savskom keju, potpuno izgorio) penzionisanog inspektora Zorana Polića stoji Milivoje Lovrenović Čaruga.


Ranije sam već pisao da je on u teškom sukobu sa Škorićem, a, očito je, da ne preza da napadne, iako je u bjekstvu i krije se u okolini Gradiške.


Objavio sma to niz puta, sve to znaju u vrhu MUP RS, ali Črugu niko ne traži. Zato i radi šta hoće.


Čaruga je nedavno, prema mojim informacijama, zaprijetio Škoriću. 


Tom prilikom mu je poručio: “Gotov si” i to je poznato vrhu MUP RS.



Nije ovo prvi napad Čaruge na Škorićevu imovinu, već treći. Ranije mu je zapalio noćni klub i pilanu o čemu sam detaljno pisao.


Tada je to učinio po nalogu Siniše Kostreševića, Narko”Generala” i svog prijatelja, o čemu postoje dokazi na skajaplikacijama koje su koristili navedeni, kao i Čarugin sin Dušan Lovrenović.


Visoki funkcioneri MUP RS sada plaćaju cijenu udruživanja sa kriminalcima, a priče o tome kako je “Škorić pošten policajac” su šuplje koliko i sam MUP RS.


Zoran Polić, penzionisani inspektor, našao se na Čaruginom udaru, jer je, prije penzionisanja, bio osoba od najvećeg povjerenja upravo Škorića. Samim tim i on je bio u sukobu sa Čarugom.


Nejasno je zašto iz vrha MUP RS javnost ne obavijeste o stvarnom stanju stvari, već se pokušavaju predstaviti kao žrtve.


O vezi Čaruge i Kostreševića oodavno sam objavio Skaj audiorazgovor između Lovrenovića i narkodilera Radislava Narančića, kodnog imena “Komandant,” u kojem Čaruga navodi da je Kostreševiću poslao novi telefon sa Skajaplikacijom. 

Da je MUP RS na vrijeme reagovao i uhapsio Kostreševića, ali i Mladena Marića, načelnika Uprave za organizovani kriminal, koji je skrivao dokaze o upletenosti Kostreševića u trgovinu narkoticima, danas Čaruga ne bi palio i žario.


Isto se ne bi desilo ni da je MUP RS uhapsio Čarugu nakon što je likvidirao Strahinju Stojanovića u Beogradu, 13.09.2020. godine. Iako je MUP Srbije izuzetno brzo otkrio da je počinilac Čaruga, on je nastavio da živi u Gradiški i niko ga nije ni pipnuo, a kamoli uhapsio.



Da podsjetim, nakon što je likvidirao Stojanovića, Čaruga je iz Beograda izvučen helikopterom Vlade RS kojim je upravljao Boban Kusturić, NarkoPilot koji je i lični pilot Milorada Dodika.


Izvlačenje Čaruge je organizovao Ljuban Ećim, zajedno sa Kostreševićem.


Čaruga je pobjegao početkom novembra 2021. godine kako ne bi bio uhapšen u akciji Tužilaštva BiH. Da mu slijedi hapšenje, dojavio mu je Kostrešević preko Željka Radovanovića Kreče, narkodilera koji je trenutno u pritvoru.


Uz njih dvojicu, koji su vrh Kavačakog Klana u RS, taj Gang još vode Igor Dodik, Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar. (nastaviće se)