четвртак, 5. мај 2022.

Kolariću Paniću da li je šibica iz “Raja” izašla?!

Panić, Cvijanović, Dodik i ostali "kolarići"

Piše: Slobodan Vasković


Dalibor Panić, predsjednik Opštinskog odbora Sekte u Tesliću, jedno je od rasnijih “grla” te toksične organizacije.


Podrazumijeva se, bez naglašavanja, da je neškolovan, primitivac i kriminalac, ali malo ko je mogao pomisliti da će Milorad Dodik u Tesliću uspjeti naći goreg od Dragana Bogdanića, koji je slovio kao esencija zla.


Panić

Uspio je, tu nema dileme, a sa njim i Željka Cvijanović, prvi pomoćnik glavnog kadrovika za Teslić.


Panić je privremeni predsjednik OO postao septembra 2020. godine, potom i predsjednik, ali to je manje bitno od činjenice da je kupio diplomu Pravnog fakulteta koji je, navodno, završio u Doboju.


U Vladu RS se zaposlio 2015. godine, kao “iskusan” pravnik, bez dana radnog staža. U biografiji mu je navedeno da je, do uposlenja u Vladi RS, radio u advokatskoj kancelariji u Tesliću. Međutim, ne piše kojoj.


Kome je još bitno što je Panić falsifikovao ne samo diplomu, već i radni staž. Istina je da je nekom advokatu iznajmio poslovni prostor za kancelariju, što je baš pametnom Paniću bilo dovoljno za pravničko znanje. A bitno je da sluša i potpisuje sve što mu se naredi.


Nije tu kraj “čudesima” sa Panićem: On je pomoćnik ministra u resoru za pravne poslove ministarstva trgovine. Resor za pravne poslove ne može biti u tom ministarstvu, jer nije resorna nadležnost ministarstva.  


Koga briga, ionako će jednom sve da plane kao IRB: Zato je Panić verziran i to vrlo za malverzacije sa zemljištem na Jahorini koja je u vlasništvu države. 


Prevara je standardna: Metar kvadratni se prodaje u pola manje od njene stvarne vrijednosti, pa, primjera radi, ako je m2 - 1.000 KM, on se prodaje za 500, a drugu polovinu dijele oni kojima je dopalo da narodno krčme kako hoće.


Što bi rekao izvjesni D. Vrhovac iz Prijedora - Šibica je iz “Raja izašla. Tako i Panić “pravnički” promišlja. (nastaviće se)