среда, 9. јул 2014.

Iza sokolačke automafije stoji policajac Radovan Šarenac i Bojan Stašević, vozač Bojana Tošića, funkcionera SNSD

piše: Slobodan Vasković
zelena tačka - kuća R. Šarenca; plava tačka - pozicija gdje su nađena vozila; crvena tačka - kuća B. Staševića

Akcija Sipe, u kojoj su na Sokocu uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su dio organizovane kriminalne grupe koja se bavi krađom automobila, nije ni polovična, jer su pohapšeni „fizikaneri“, odnosno momci koji su sjekli automobile, dok su glavni organizatori posla još na slobodi.

Šef te grupe je Bojan Stašević, koji je u bjekstvu. On je vozač Bojana Tošića, visokog funkcionera SNSD i direktora ŠG „Romanija.

Prije Tošića, on je vozio i bivšeg direktora ŠG „Romanija“ Rajka Bulajića.

Prema informacijama do kojih sam došao, Stašević je pobjegao, jer je obaviješten o hapšenju. Staševića štite Mirko Čolović, šef SNSD-a na Sokocu, i Radovan Šarenac, bivši komandir Policijske stanice Sokolac, trenutno zaposlen u CJB Istočno Sarajevo.

Nedavno su braća Mirko i Brane Čolović zahtijevali da Šarenac bude vraćen na mjesto komandira PS Sokolac i za njega je lobirao Zoran Mandić, načelnik Uprave kriminalističke policije RS, ali je njegovo postavljenje spriječio lično ministar Radislav Jovičić.

Šarenac već godinama pokriva autobande na Sokocu i on je, gotovo sigurno, dojavio Staševiću da bježi.

Interesantno je da je Zoran Mandić, o čemu sam već pisao, na tajnom sastanku u Foči obavijestio braću Čolović da će biti hapšenja. Mogao je direktno obavijestiti i Staševića.

Ukradena vozila su se rasklapala i sjekla na svega par stotina metara (cca 400 metara) od kuće policajca Šarenca. Njegov komšija je Bojan Stašević, koji je u bjekstvu.

Kada bi se tu vozila isjekla, dijelove je Stašević vozio u Zvornik i Bijeljinu, oadkle je dio prebacivan i u Srbiju.

Prije tri mjeseca, Stašević je “pao” u Zvorniku, ali je Šarenac intervenisao kod komandira tamošnje Policijske stanice i ukradeni dijelovi su vraćeni. Nakon ovoga, Šarenac je lično vozio dijelove ukradenih vozila u Zvornik i u Bijeljinu.

Šarenac je ukradene dijelove vozio u automobilu “škoda oktavija karavan”. Prema riječima svjedoka, znalo se desiti da se u blizini Šarenčeve kuće zatekne i osam ukradenih vozila.

Šarenac nikada nije prijavio te kriminalne aktivnosti svog komšije  Staševića niti je ikada MUP RS pokušao da ih pohapsi, iz prostog razloga što ih je pokrivao Šarenac.