среда, 22. мај 2013.

„Građanin“opasnih namjera: Lagumdžijina Zločinačka halka namjerava dezintegrisati novinara Avdu Avdića

piše: Slobodan Vasković

Lagumdžija i njegova „zločinačka halka“, kojoj pripadaju teško korumpirani tužilac Oleg Čavka, koji je javno priznao da je počinio nekoiko teških krivičnih djela, i njegova „prva pratilja“ Dijana Kajmaković osmislili su, može se s pravom reći, mafijaški udar na FTV i njenog urednika Avdu Avdića, koji namjeravaju izvršiti u Sudu BiH (23.05.2013.).
(Čavka je, između ostalog, hakovao mail bivšeg Glavnog tužioca Milorada Barašina i sa njega slao poruke pune mržnje, a sakrivao je i svjedočenja u nekim predmetima, te počinio niz drugih kriminalnih radnji, zbog kojih je kažnjen nevjerovatnom kaznom-odbijanjem 10 posto od plate).

Čavka i Kajmaković na ročištu na kojem se treba raspravljati o eventualnom produženju pritvora Živku Budimiru, namjeravaju pustiti četiri telefonskih razgovora između Budimira i Avdića.

Ne bi bilo ništa sporno da ti razgovori imaju bilo kakve veze sa pomilovanjima osuđenika, zbog kojih je Budimir pritvoren, ali nijedan od pomno selektovanih snimljenih komunikacija predsjednika Federacije i Avdića, što se namjeravaju prezentovati, nema bilo kakav dodir sa slučajevima zbog kojih je prvi čovjek FBiH u pritvoru (imao sam uvid u te razgovore, i u njima su teme funkcionisanje Ustavnog suda FBiH imenovanje sudija tog suda i oko pokušaja rušenja UO FTV).

Važno je istaći da su Čavka i Kajmaković, po Lagumdžijinom nalogu, uhapsili Budimira bez ijednog jedinog dokaza, o čemu svjedoči i Izvještaj SIPE (objavio sam ga na ovom blogu) u kojem nema ni jedne jedine riječi koja bi teretila za bilo šta predsjednika FBiH.

Lagumdžijina zločinačka halka i u ovom, kao i u brojnim drugim slučajevima, teško je kompromitovala institucije BiH, (od OSE, preko SIPE, pa do Tužilaštva i Suda BiH), bacajući ih u blato svojih frustriranih, kriminalnih i, što ne reći, bolesnih ambicija da ovladaju institucijama FBiH i, što je još važnije, privrednim i finansijskim resursima tog entiteta.
   
FTV je objektivno izvijestila o cijelom ovom slučaju, nakon čega se ta TV kuća našla pod teškom paljbom SDP BiH, a Avdić u realnoj životnoj opasnosti.

Lagumdžija, Čavka i Kajmaković već su razgovore, kojima žele izmanipulisati javnost i iskonstruisati slučaj Avdiću, distribuisali svojim medijima i portalima koje kontrolišu, a udar će krenuti nakon ročišta Budimiru.

Nije Lagumdžijin jedini cilj difamiranje Avdića, već i pokušaj izazivanja nove „afere“, koja bi bacila u sjenu eventualnu odluku Suda da Budimiru ne produži pritvor.

Avdo Avdić, kao i niz drugih sarajevskih novinara koji kritikuju SDP-ovu politiku uništenja svega civilizovanog i demokratskog u ovoj zemlji, već mjesecima su nezakonito opservirani i prisluškivani od pripadnika podzemnih Lagumdžijinih organizacija, involviranih u institucije sistema.

Lagumdžija je zaista jadan političar, još jadniji pučista, koji se služi bijednim podmetanjima i bolesnim konstrukcijama, zaboravljajući da je i on sam, svojevremeno, bio žrtva istovjetnih suludih projekata.
 
Svojevremeno je Lagumdžija, kao lider opozicije, bio nezakonito prisluškivan od svojih političkih protivnika, koji su imali namjeru da ga lažno optuže za pokušaj „državnog udara“.

Cijelu tu aferu obznanio je Senad Avdić, glavni i odgovorni urednik „Slobodne Bosne“, koji je, takođe, bio žrtva te kriminalne ujdurme, kao jedan od najvećih kritičara tada vladajuće kriminalne oligarhije.

Senad Avdić je i danas oštar kritičar, između ostalog, i politike SDP BiH i Lagumdžije, dok je lider nekada najjače partije u BiH prešao dug predug put od vjerovjesnika „Države za čovjeka“ do kreature koja je uništila i državu i ljude u njoj.