понедељак, 3. октобар 2022.

Šta će uopšte izbori na teritoriji RS, zašto se bacaju pare na njih, ako znamo da ih Dodik i njegova Sekta svaki put pokradu?! A pokradu

Piše: Slobodan Vasković


Preliminarni epilog izbora za predsjednika RS je da su oba kandidata - Jelena Trivić i Milorad Dodik, proglasili pobjedu.


O svemu će dalje CIK.


Svi znaju da je Dodik brutalno pokrao izbore u Doboju, Zvorniku i niz drugih mjesta.


Dodik je igrao do kraja: Znao je da je gotov ako izgubi izbore (koje jeste izgubio), odlučio se za varijantu krađe koja mu daje malo manevarskog prostora za nešto, a da ni on ne zna za šta. I tako je odigrao. Pa će dalje vidjeti.


Izbori nisu bili ni fer ni pošteni. Dodik nije pobijedio. Ma šta proglašavao i tvrdio. I ma šta bilo na kraju.


Dodik može izaći u javnost i jedino reći - Još jednom sam uspješno nasilno i na oči svih, uz pomoć svoje toksične mašinerije, pokrao izbore. Sekta da slavi, narod da nastavi sa iseljavanjem.


Kad se već takvo ponašanje toleriše od izbora 2014. godine. Treći ciklus zaredom!


Pitanje glasi: Šta će uopšte izbori na teritoriji RS, zašto se bacaju pare na njih, na kampanje, ako znamo da ih Dodik i njegova Sekta svaki put pokradu?! A pokradu.


Zašto se jednostavno izbori u RS ne ukinu?! Da se ne maltretira ni narod niti bilo ko drugi. Da se bar tako smanji nasilje, ucjene, prebijanja, privođenja, maltretiranja građana.


Ako opozicija i ovaj put ćutke pređe preko otvorene krađe izbora, neka se samoukinu.