четвртак, 13. октобар 2022.

Dodik&Kajganići: Danko Kajganić, rođeni brat v.d. Glavnog tužioca Milanka Kajganića, presuđeni je kriminalac koji nikad nije odležao kaznu; Krio se kod zločinca Ećima u Beogradu; Teško je polomljen u akciji policije 26.03.o.g., što je bila odmazda i prijetnja zbog saslušanja Dodika kao osumnjičenog u predmetu “Vila”, 22.03.o.g..; Od tada Dodik nije pozivan u Tužilaštvo BiH

zelenaš i kriminalac Danko Kajganić


Piše: Slobodan Vasković


1.

Danko Kajganić, teški kriminalac, rođeni je brat Milanka Kajganića, v.d. Glavnog tužioca Tužilaštva BiH.


Danko Kajganić bio je sudski policajac, ali to mu nije smetalo da se bavi zelenašenjem. Zajedno sa “kolegom” Vinkom Kneževićem, takođe sudskim policajcem, Đorđem Ćulumom, kojeg sudski policajci često sprovode do zatvorskih ćelija, te Andrijom Čivčićem, nekadašnjim domarem u OŠ “Sveti Sava”, iznudili su od porodice Ranka Slijepčevića na ime zelenaških kamata 75.000 KM.


2.

Prije toga su  Sudski policajci Kajganić i Knežević i njihov saučesnik Đorđe Ćulum pozajmili 29.000 maraka izvesnom Jovici Perkiću, sa mjesečnom kamatom od 15 do 20 odsto, a garant za vraćanje novca bio je njegov prijatelj Siniša Slijepčević..



3.

Kako do Perkića nisu mogli doći, zelenaši “tipuju” Sinišu Slijepčevića prijetnjama iznuđuju 75.000 maraka.


4.

Nakon što su pohapšeni, pravosnažno su presuđeni: Đorđe Ćulum je dobio 2 godine i 6 mjeseci, Danko Kajganić i Vinko Knežević tri godine zatvora, a Andrija Čivčić iz Banjaluke dvije godine zatvora.


Sud ih je obavezao da oštećenima vrate 46.000 maraka, koliko su oteli na ime zelenaških kamata.


Vrhovni sud RS-a povrdio je ovu presudu.



5.

Međutim, umjesto u zatvoru, presuđeni Kajganić završio je u bjekstvu i nikada kaznu nije odležao. Kako se to desilo nije teško pretpostaviti.


6.

Vrijeme je provodio na liniji Beograd-Novi Sad, ali je činjenica da je, dok se skrivao od odlaska u zatvor, najveći dio vremena bio zaštićen od Ljubana Ećima, zločinca iz Beograda i jednog od kumova Kavačkog klana u RS.


Ećim je već tada bio uveliko u teškim kriminalnim poslovima sa Miloradom Dodikom.



7.

Presuđeni kriminalac Danko Kajganić se vratio u Banjaluku, a njegov brat Milanko izabran je, 20.10.2021. godine, za v.d. Glavnog tužioca BiH.


Milanko Kajganić mi je odgovorio da je tačno da je Danko Kajganić njegov brat, ali da on nema nikakvog dodira sa Podzemljem.


Međutim, njegov odgovor je veoma veoma upitan i, odgovorno tvrdim, netačan.



8.

Milorad Dodik je 22.03. ove godine saslušan u svojstvu osumnjičenog u Tužilaštvu BiH; Prije ulaska u Tužilaštvo pokazao je srednji prst novinarima.


Krajnji primitivizam olinjalog teškog zlotvora i kriminalca.


Da napravim malu digresiju - Taj njegov Srednji Prst još uvijek “putuje”, a završiće tamo gdje se Dodik najmanje nadao.



9.

Poznato je da je Dodik naredio Akciju lomljenja desetina privedenih, ali ne i saslušanih osoba, pod navodnom sumnjom da su učestvovali u pripremi likvidacije Radenka Bašića, načelnika krim odjeljenja u PU Prijedor.


Tada jeste uhapšen Aleksandar Miljatović, koji se sumnjiči da je Bašića likvidirao 21.03. ove godine.



10.

Ono što je javnosti nepoznato jeste da je u noći 26/27.03. priveden i Danko Kajganić, brat v.d. Glavnog tužioca Milanka Kajganića, i brutalno fizički polomljen.



Bila je to, izvan svake razumne sumnje, osveta Dodika i njegovog Narko”Generala” Siniše Kostreševića, direktora Policije, tužiocu Kajganiću zbog saslušanja Dodika, kao osumnjičenog, 22.03.o.g. u čuvenom predmetu “Vila”; Čuvenom po tome što deceniju i po nije dobio epilog.





11.

Bila je to i vrlo prijeteća poruka Milanku Kajganiću koju je on, očito, odlično shvatio, ali ne i prijavio, jer se uplašio i od tada Dodik nikada više nije pozvan u Tužilaštvo BiH, niti je protiv njega podignuta optužnica u predmetu “Vila”.



Sve su “poravnali” Milan Potkovani Tegeltija, pripadnik Podzemlja, i Milanko Kajganić, a v.d. Glavni tužilac je zaledio taj i mnoge druge predmete kako ne bi “Tužilaštvo BiH uticalo na rezultate izbora”. Kakvo odvratno licemjerstvo i rad u korist Mafije.


12.

Za kraj ovog dijela da navedem da su brojni privedeni, polomljeni, ali ne i saslušani tog 26./27. marta podnjeli prijave protiv Kostreševića i narkokrtice Mladena Marića, ali to nije učinio i Danko Kajganić - valjda kako ne bi uticao na “rezultate izbora”. (nastaviće se)