петак, 14. октобар 2022.

Dodikov politički kraj: Zatvor ili neka Sibirska tundra, pod uslovom da mu se dozvoli da se u tundru skloni


Piše: Slobodan Vasković


Navika je prokletstvo za mudre i idol za budale. (Volter)


1.

Citat čuvenog francuskog filozofa precizno, kao magnetna rezonanca, definiše psihopseudopolitičko stanje Milorada Dodika, nakon što je izgubio predsjedničke izbore od Jelene Trivić.


2.

Naviknut da pokrade svake izbore, Dodik se odlučio da tu naviku primijeni i na one održane 02.10., računajući da će mu proći i ovaj put.


3. 

Desilo se sve mimo. Njegovih očekivanja i navika; Raksrinkan je kao neuspješni džeparoš sa buvlje pijace i našao se u teškom, za njega, nerješivom problemu, zato što je usvojio samo dio Volterove misli - da je navika idol za budale.


4.

Dodik, naviknut poput zadnje budale, da krade, pljačka, otima uništava, gazi narodnu izbornu volju, našao se u situaciji da svi jasno vide kolika je budala, ali jedna od odlika budala je da nikako to ne žele da priznaju i kada je preočito.


5.

Brojanje glasova u Glavnom centru za brojanje CIK-a će, izvan svake razumne sumnje, pokazati monstruozan obim krađe koju su, po Dodikovom naređenju, počinili kriminalci koje je uzdigao na raznorazne pozicije u institucijama republike Srpske.


Ubijeđen sam da će, osim toga, pokazati i da je Jelena Trivić ubjedljivo pobijedila Dodika; Počistila ga sa političke scene.


6.  

Dodik to neće priznati, jer navika je idol za budale: Niti hoće niti, kako se čini, može da prihvati da mu zadnja pljačka, ovaj put izborne volje građana, pokušaj izbornog Puča, nisu uspjeli.


7.

Zato lude, šljam, kriminalce, najtoksičniji ološ okupjjene oko sebe, tjera da prijete svima preko društvenih mreža, ali i na druge načine, da proklinju, izazivaju mržnju, pljuju, vrijeđaju; Ukratko, pokazuju Dodikov stvarni karakter - individue koja je davno izgubila i zadnje zrno ljudskosti.


8. 

Dodik se priprema za odbranu Izbornog Puča, monstruozne masovne pljačke izbora - protesti su samo jedan dio i oni su prihvatljivi, jer svako ima pravo da protestvuje, pa i on i njegov šljam, ali blokada institucija koje planira, raznorazne prijetnje i pritisci niti su prihvatljivi niti će ih moći dugo održati. Niti će se Dodik, uz svu otrovnu medijsku mašineriju koja mu služi, moći dugo održati u odbrani nedobranjivog.


Posebno mu neće, ma šta činio, pomoći Milanko Kajganić, v.d. Glavni tužilac BiH koji nije budala, već zadnji Idiot; Preciznije, Izuzetno Rijedak Idiot.


9.

Međutim, Dodik nema kud.


Pitanje je da li može pobjeći i u Rusiju, jer ih je slagao nekoliko puta, iako su ga maksimalno podržavali; Navešću samo potpisivanje ANP-a, (praktično ulazak BiH u predvorje NATO), što su mu Rusi branili, kao i uvođenje sankcija Rusiji od BiH, koje Dodik nije ni pokušao spriječiti. Vjerujući, poput zadnje budale, da će mu navika krađe izbora proći i ovaj put.


10.

Koliko god se boji Zapada, Dodik se isto toliko, ako ne i više, plaši Rusije; Rusija pruža utočište samo onima koji ih slijepo slušaju, a Dodik ih je, kao i sve druge, ne jednom, izlagao na namizerniji mogući način.


I njegove laži su mu oduvijek navika. Toliko laže da je i sam počeo da vjeruje u njih; Ne treba citirati Voltera kako bi se Dodik okarakterisao po ovom pitanju.


11.

Dodik se, ipak, najviše boji Naroda koji je shvatio da je riječ o agentu SOA; Da je Dodik sluga Hrvatske i političke šaka jada Zorana Milanovića, koji ga je juče podržao, a već danas pljunuo na Srbe, ističući da “pomirenja nema u ovoj generaciji”.


Ako je tako, kako je moguće da su u tolikoj ljubavi Milanović i Dodik? Jednostavno je, Petokolonaš iz Republike Srpske vjerno služi Milanoviću i još vjernije Sigurnosno obavještajnoj službi Hrvatske.


12.

Milanović će pomoći Dodiku u borbi protiv Srba, Republike Srpske, BiH i Srbije, jer Milanović ništa manje ne mrzi ni Bošnjake nego Srbe. Ali, to je već problem Hrvata kao naroda šta će uraditi sa tom šakom jada na sljedećim izborima. 


Milanović je tek strvinar koji najviše štete nanosi Hrvatskoj, zlostavljač i nasilnik nad sopstvenom državom čiji je predsjednik.


13. 

Takav kakav jeste, Milanović je idealan partner Dodiku po principu našla rupa zakrpu, ali Dodikove rupe u mentalnom sklopu više niko ne zakrpi.


Budimo realni, zlostavlja ga i Milanović koji ga, poput zadnjeg strvinara, podrškom glođe do poslednje koske.


14. 

Kakav giganstki debakl najvećeg lažljivca i kriminalca u Regionu - Dodika, kojem je svaka navika idol, jer je budala.


15.

Koliko Dodik može izdržati u svom opstrukcionaškom naumu; Ni blizu onoliko koliko narod još može čekati da ga se konačno riješi i pošalje zauvijek na političku deponiju. 


Mjesec, dva gore, dole, nakon decenije i po otvorenog zločinačkog satiranja entiteta i Naroda, progona trećine Naroda, ne znače ništa. Dodik je završio političku karijeru, a od njega zavisi da li će njen kraj biti u nekom od zatvora ili, pak, sibirskih tundri, ako mu se to uopšte dozvoli.