четвртак, 19. април 2018.

Zoran Stevanović Gladni i dalje pokušava pojesti Zvornik, ne prezajući ni dalje od prijetnji, nasilja i teških kriminalnih radnji

piše: Slobodan Vasković


1.
Situacija u Zvorniku je napeta, do mjere izmicanja kontroli. 

2.
Razlog je opštepoznat: Kriminalni klan, koji svoje interese artikuliše kroz Gordana Pavlovića, vlasnika firme “Pavgord” i Zorana Stevanovića Gladnog, gradonačelnika i prvog kriminalca tog grada, ima namjeru da u kratkom roku preko sudije Jelene Todorović i njene šefice Slavice Tadić obnovi prošlogodišnju blokadu; Plenidba imovine “Alumine” je alternativa Gangstera. 

3.
Sindikat i Uprava “Alumine i vođstvo “Kompanije Boksit” 18.04. su zvanično stvari okarakterisali onakvim kakve jesu - javno su imenovali Stevanovića Gladnog, kabadahiju, prevaranta i patološkog lažova, za Inspiratora i Organizatora svih kriminalnih radnji koje se, u lokalu i pred zvorničkim sudom, dešavaju prema “Alumini” i FG “Birač”.

4.
Patološki lažov i endemski Nasilnik Stevanović nervozan zbog tog akta, otpočeo je javnu odbranu sopstvene krpe - sudije Todorović, otvoreno podržavajući njen najnoviji udar na “Aluminu”. Rješenje o izvršenju nad FG “Birač” donijela je sa Fantomkom na glavi, jer je samo u tom slučaju moguće dosuditi pljenidbu imovine firme koja je već u stečaju.

5.
Gladni je, svojim istupom, pokazao da nije samo gradonačelnik, već i portparol krpe od sudije, kao i direktni saučesnik svih kriminalnih radnji.

6.
Stevanović je pomenuo da je uporište za sve kriminalne radnje Todorovićebe, odluka Ustavnog suda BiH, iako taj sud nije odlučivao o bilo kojem potraživanju “Ukio banke” ili “Pavgorda” prema FG “Birač”/“Alumini”, već samo o činjenici da li “Pavgord” uopšte može biti stranka u tom postupku, a nikako da li potraživanje postoji. 

7.

Odluka Ustavnog suda BiH je za “Pavgord” jedna velika Nula, jer ne znači nikakakv pomak ka otimanju imovine “Alumine”, iako su za tu Nulu dali cifru od mnogo nula.  

8.
Zna to odlično Gladni, ali mora da laže kako bi se odbranio od otvorene prozivke da je trenutno najopasniji kriminalac po institucije i državnu imovinu. 

9.
Morao bi robijati za svoja nedjela.

10.
Uz sve, Gladni se uplašio narodnog bunta, jer sve su prilike da bi najavljeni protest u Zvorniku bio usmjeren na protjerivanje Stevanovića. 

11.
Jasno je Stevanoviću Gladnom da ga kriminalna vlast neće dirati, ali je svjestan da bunt naroda/radnika “Alumine” i “Boksita”, kojima pokušava oteti i sadašnjost i budućnost, može po njegove interese biti poguban.

Posebno, jer su radnici svjesni da Gladni ima namjeru da fabriku opljačka, zaduži i  isiječe u staro gvožđe.

12.
Stoga Gladni nastavlja ubrzano i histerično da nasrće na “Aluminu”, jer nema kud budući da mafija koja stoji cijelog udara, njega direktno krivi za propast najmanje 30 miliona KM uloženih u ovaj zločinački poduhvat.

13.
U “Alumini” se već nekoliko dana  nalazi i niz pripadnika Uprave kriminalističke policije koji ispituju na desetine svjedoka na okolnosti poslovanja Litvanaca, te iznošenja novca na rajska ostrva, a o čemu sam vrlo detaljno pisao. 

14.
Objavio sam ranije šefica pravne službe FG “Birač” Sonja Rubež učestvovala u iznošenju desetina miliona KM preko firme “Viewside Markets” i prenošenju kapitala zvorničke firme na litvanski KTF; Naravno ona je direktan učesnik zločina  teškog 155 miliona KM, realizovan tako što je četiri litvanska kredita preuzela firma “Birac Europe”, kao i upis preko 15 zaloga (sve u jednom danu, u decembru 2013. godine) za njih. 

Pisao sam i da je u svakom ovom poslu/zločinu aktivno sudjelovala Sonja Rubež, kao i njen muž advokat Nenad Rubež. 

15.
Po osnovu kriminalno upisanih zaloga, danas se Klan pokušava naplatiti od “Alumine” i “Birača” uz podršku vrha Režima. 

Sonja i Nenad Rubež su dio kriminalnog klana i aktivno rade za Gladnog i fočanski “Pavgord”.

16.
Međutim, posljednji dolazak pripadnika UKP-a (dolazili su oni i ranije) nije nikakav odgovor Režima na banditizam Klana i Stevanovića Gladnog, već je nastavak akcije koja je krenula još prije godinu dana: Razlog je visok stepen kriminaliteta Sonje Rubež i njenih litvanskih saučesnika, koji je  toliko veliki i obiman da se ne može ignorisati. 

Dolazak pripadnika UKP-a je i dalje samo “mazanje očiju”, jer svi njihovi doolasci, saslušanja, ziuzimanja dokumentacije…. nisu ni na koji način efektuirani. 

17.
Isti taj MUP, kao ni tužilaštva u RS nisu do sada preduzeli ni jednu radnju protiv okosnice Kriminalnog klana: Zorana Stevanovića Gladnog, Gordana Pavlovića, Zorana Tegeltije, Sonje i Nenada Rubeža, njihove sudijske krpe Jelene Todorović i njene šefice Slavice Tadić Bankomat. 

Ovo je dodatni razlog hitne ostavke i u MUP-u i u Tužilaštvima, odnosno procesuiranje čelnika MUP.a i Tužilaštava za sudjelovanje u kriminalu teškom preko milijardu maraka, koji se nastavlja.

Prijetnje 
Zoran Stevanović naložio je svojim batinašima da mi prijete, što su oni učinili tokom proteklog dana, o čemu ja posjedujem dokaze. 
Valjda ta kriminalna Gladna kreatura misli da ću ustuknuti pred nasilništvom njegovih pauka, uz pomoć kojih drži Zvornik u strahu. Isti taj pauk koji mi, po nalogu, Gladnog prijeti, njegov je savjetnik, sa akcentom na prebijanje.

Iza tog i tih pauka stoji i vrh tamošnje Uprave policije, načelnik Goran Abazović, poslušnik Gladnog, tako da te prijetnje doživljavam i kao prijetnje policije. Posebno, jer je u njima naglašeno da mi je “došao kraj”!

Da li mi je “došao kraj”, vidjećemo, ali ću nastaviti pisati o Klanu i zločinima Stevanovića, jer nisam ustuknuo ni kada mi je Stevanović prijetio likvidacijom djece i unučadi! 


Koliko zaista moraš biti bolestan da prijetiš nekom likvidacijom djece i unučadi?! Neizlječivo.