петак, 13. април 2018.

Lepir: Tim Tužilaca vodi istragu; Uskoro ćemo se obratiti javnosti

Upit:

Glavni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka
Želimir Lepir

Poštovani,

molim Vas da mi hitno, još tokom dana, odgovorite da li se istraga o smrti Davida Dragičevića vodi kao istraga o ubistvu ili ima drugačiju kvalifikaciju?

S poštovanjem,
Slobodan Vasković, novinar-bloger

Odgovor

Poštovani, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 13.04.2018. godine, uputili ste zahtjev za pristup i dostavljanje informacija u vezi smrti Davida Dragičevića iz Banja Luke. 

U skladu sa članom 4. i članom 14. Zakona o slobodi pristupa informacijama (“Službeni Glasnik” RS br.20/01) obavještavamo Vas; - Tim tužilaca Okružnog javnog tužilaštvo Banja Luka zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i dalje preduzima sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti smrti Davida Dragičevića iz Banja Luke. 

Po naredbama tužilaca obavljaju se provjere određenih lica, saslušavanja i poligrafisanja a pomenute aktivnosti biće nastavljene i narednih dana. Od strane postupajućih tužilac naložena su i potrebna vještačenja. 

S obzirom da se predmet nalazi u radu, ne možemo saopštiti više informacija u javnost, a uskoro ćemo se obratiti javnosti. 

S poštovanjem, GLAVNI OKRUŽNI JAVNI TUŽILAC Želimir Lepir