среда, 18. април 2018.

Otvoreno pismo: Sindikat zaposlenih, Upravni odbor i menadžment Alumine, Menadžment Kompanije Boksit: Hitno osudite i zaustavite kriminalno djelovanje Grupe iza "Pavgorda", podržane Gradonačelnikom Zvornika Stevanovićem

Alumina
ZA MEDIJE I JAVNOST

NARODNE POSLANIKE U SKUPŠTINI RS

PREDMET: OTVORENO PISMO - ZAHTJEV ZA HITNU REAKCIJU I OSUDU, POZIV ZA DOLAZAK U ALUMINU

Kontraverzna grupa na čelu sa firmom Pavgord doo Foča, potpomognuta gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem, od Osnovnog suda u Zvorniku, zahtjeva novu nezakonitu blokadu računa i plijenidbu imovine, u vlasništvu Fabrike. 


Ukazujemo da bi nezakonita blokada računa i plijenidba imovine dovela do prestanka rada ovog privrednog giganta i strateških partnera, kao što su Kompanija Boksit i drugi. Sve ovo vodi nesagledivim, trajnim političkim, socijalnim, ekonomskim i pravnim posljedicama po Republiku Srpsku. U tom slučaju, menadžmenti Alumine i Kompanije Boksit ne mogu preuzeti odgovornost za posljedice koje mogu nastati.

Sindikat zaposlenih, uprave i menadžmenti Alumine i Kompanije Boksit oštro osuđuju ovo kriminalno djelovanje, te upozoravaju javnost da je frapantno da pripadnici, ove kontraverzne grupe, do danas nisu krivično procesuirani, za svoja nedjela, koja godinama sprovode.

U skladu sa tim, pozivamo sve narodne poslanike iz izborne jedinice 7:

da odmah i javno osude kriminalna djelovanja kontraverzne grupe na čelu sa fočanskom firmom Pavgord, snažno podržane od strane gradonačelnika Zvornika

da u četvrtak, 19.04.2018. godine u 11 časova, dođu u Fabriku radi upoznavanja sa situacijom u cilju preduzimanja odgovarajućih mjera.

Zahtjevamo da nadležni organi, koji godinama sprovode istražne radnje, pod hitno preduzmu mjere iz svoje nadležnosti i obaveza, radi privođenja pravdi i procesuiranja odgovornih lica, kako bi se spriječilo otimanje i uništenje Fabrike.

Zahtjevamo održavanje hitne sjednice Vlade RS u Alumini na temu kriminalnog otimanja i uništenja Fabrike od strane kontraverzne grupe.

Sindikat i uprave Alumine i Kompanije Boksit obavještavaju javnost da će, od ponedeljka 23.04.2018. godine, preduzimati sve raspoložive aktivnosti u cilju sprečavanja ove destrukcije. Nema sumnje da se može očekivati da će zaposleni Alumine, Kompanije Boksit, kao i poslovnih partnera i njihovi članovi porodica, iskoristiti svoja prava, koja će se ogledati u masovnom okupljanju i protestima sa nesagledivim i nekontrolisanim posledicama ne samo po regiju Birač nego i za Republiku Srpsku.

U Zvorniku, 18.04.2018. godine Sindikat zaposlenih
Upravni odbor i menadžment Alumine
Menadžment Kompanije Boksit