четвртак, 19. април 2018.

Sutra smjena rukovodstva Elektroprivrede RS; Novi direktor Gordan Mišeljić?!

piše: Slobodan Vasković

Za sutra u 15 časova zakazana je sjednica Nadzornog odbora Elektroprivrede RS na kojoj bi trebalo biti smijenjeno kompletno rukovodstvo tog javnog preduzeća.

Nadzorni odbor EPRS trebalo bi da smijeni kompletnu upravu EPRS, na čelu sa Željkom Kovačevićem; Trebalo bi da odu i Branislava Milekić, Maksim Skoko, Petar Ivanković, Nenad Radović i Blagoje Šupić.

Nalog za smjenu izdao je Milorad Dodik, a glavni operativac je Luka Petrović, trebinjski Ostap Bender, generalni sekretar SNSD-a.

Na čelo EPRS trebalo bi da bude postavljen upravo Petrovićev igrač - Gordan Mišeljić, sadašnji direktor HET-a, koji je HET uveo u minus od 20 miliona KM.

Ova smjena je direktan obračun Dodika sa Nebojšom Radmanovićem, čiji je kadar Kovačević, ali i sa Petrom Đokićem, liderom SP-a, koji stoji iza Skoke.

Da li će se zaista i desiti pitanje je, jer je unutar SNSD-a i Koalicije na vlasti, dramatično stanje zbog Dodikove naredbe o smjenama, a pred svima njima su paklena 24 časa.

Ukoliko dođe do smjena, biće interesantno vidjeti Radmanovićev odgovor, za koji se tvrdi da će biti žestok, ali i Đokićev, koji je nedavno zaprijetio napuštanjem koalicije, ukoliko Skoko padne.