уторак, 10. април 2018.

Dokument Zavoda za sudsku medicinu RS: Vrijeme Smrti Davida Dragičevića je 18.03.2018. u četiri časa ujutro - Nasilna Smrt

Piše: Slobodan Vasković
Željko Karan, patolog, je u dokumentu “Potvrda o smrti” naveo je da je Vrijeme Smrti Davida Dragičevića 18.03.2018. godine u četiri časa.

Kao uzrok smrti, Karan je naveo “mors violenta”, što u prevodu znači nasilna smrt. U svom nalazu Karan je naveo da je uzrok smrti utapanje i brojni krvni podlivi po glavi i tijelu, što je dovelo do nasilne smrti. Kada se pogleda Karanov nalaz i ono što je izjavio na pres konferenciji 26.03., postoji razlika u njegovom stavu. Na pres konferenciji on nije pomenuo nasilnu smrt, eksplicitno. Istina, Karan je, na pitanje - da li je riječ o zadesnoj smrti, rekao: "Nije nikako". Ranije sam objavio da je Karan naveo 18.03.o.g. kao datum smrti, kao i da je precizirao da je to 4 časa ujutro.

Dokument, koji objavljujem sa dubokim žaljenjem, je dokument Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske.

Pravosudni i bezbjednosni izvori, kako sam ranije objavio, saopštili su mi da je David Dragičević bačen u rijeku Crkvena između 20.03. i 22.03. ove godine.