петак, 20. април 2018.

Slučaj Gladni: Histerija preplašenog Vojnika Mafije

piše: Slobodan Vasković

1.
Zoran Stevanović Gladni, gradonačelnik Zvornika, preplašen je, dezorjentisan, istjeran na čistac, javno prokazan kao bezobzirni kriminalac i portparol Kriminalnog Klana. I Nasilnik, koji ne preza od naručivanja prebijanja, prijetnji ubistvom djece, unučadi, porodica... i drugih monstruoznih nedjela.

2. 
Stevanović, Histerični mafijaški vojnik, nema kud, mora da pokuša učiniti sve da se otme “Alumina”, jer, u suprotnom, neće imati mira, a ni slobode ako ne isplati 30 miliona KM, plus “izgubljena dobit”, Mafiji koja stoji iza cijelog projekta otimanja zvorničke fabrike. 

3.
Pokušali su da je preuzmu preko firme “Pavgord”, čiji je vlasnik Gordan Pavlović Goci.

4.
Mafija je brutalna, ne prašta; Odlično to zna Gladni, jer je njen dio već decenijama: Od vremena kada je, tokom rata, švercovao devize, potom krijumčario stoku preko Dtine, do današnjeg vakta kada je, kako sam za sebe voli da kaže, postao “Domaćin”. Na grbači Zvornika i njegovih građana.

5.
Gladni javno, i vrlo vrlo Histerično, zagovara “dogovor” sa firmom “Pavgord”, iako tvrdi da u njemu nema nikakav interes; Gladni se javno se predstavlja kao portparol sudije Jelene Todorović, iako tvrdi da nema nikakav uticaj na sud; Stevanović javno licitira da li će do blokade računa “Alumine” doći ili neće, iako tvrdi da nema veze ni sa “Pavgordom” ni sa Sudom?!

Gladni nije zbunjen, pa ne zna “kud udara”; Gladni je jedan od Kolovođa pokušaja uništenja Zvornika i gori je od crvenog mulja, nusprodukta proizvodnje glinice.

6.
Gladni, defakto, namjerava Zvornik udaviti u tom crvenom otrovnom mulju sopstvene alavosti, gramzivosti i kriminala. 

7.
Gdje se Republika Srpska i sam Zvornik nalaze, najbolje svjedoči navedeno: Gradonačelnik zastupa interese notornog kriminalca, koji hoće da naplati kriminalno potraživanje od 155 miliona KM!

8.
To potraživanje od 155 miliona Institucije RS su proglasile kriminalnim, u procesuiranju su prevare oko događaja koji su doveli do pranja para u tom iznosu i zalaganja imovine za ukradene milione!!!

9.
Gladni, koji predstavlja vlast RS, ignoriše te činjenice i zastupa One koji su izvršili prevaru! Logično, jer je on jedan od Učesnika te pljačke. 

10.
Paradoks je i da se Gladni zalaže sa interese sudije Todorović koja vodi izvršenje protiv firme u stečaju, što je nonsens nezapamćen u Svijetu.

Apsurd je da je Gladni sve - i Tumač Zakona i Tumač Hipoteka i Otimač Firme. Ali, može mu se, jer ga štiti Milorad Dodik.

11.
Stevanović je i Prevodilac i Provodilac odluke Ustavnog suda koja nema, ama baš, nikakav efekat na osnovanost blokade računa i nije ništa drugo do Velika Nula za firmu “Pavgord”.

Stevanović, u maniru teškog lažova, ozbiljno eksploatiše odluku koja ni na koji način ne utiče na dešavanja oko “Alumine”, posebno ne na bilo kakvu blokadu računa.

12.
Gladni sebe hvali kao “domaćina i poštenog čovjeka”, što je prava smijurija, jer je u proteklih šest mjeseci bio najmanje tri puta na intenzivnim saslušavanjima u PU Šabac u vezi sa utajom poreza, pronevjerama i zloupotrebom službenih ovlašćenja, počinjenim tokom izgradnje privatnog stambeno-poslovnog objekta u Beogradu, u ulici Gospodara Vučića 123?! 

13.
Daleko je dogurao švrecer deviza i stoke sitnog zuba - od skele na Drini do izgradnje stambeno-poslovnog objekta u Beogradu; Gladni, taj “pošteni” domaćin.

14.
Režim Milorada Dodika, njegova nesposobna premijerka Željka Cvijanović i podmukli ministar Zoran Tegeltija, koji je stvarni kreator otimanja “Alumine” u korist Kriminalnog klana, stoje čvrsti iza Stevanovića: Zato se i ne procesuiraju kriminalne zaloge od 155 miliona KM, niti pranje para od 1,7 milijardi KM, koje su izvršili mafijaši Vladimira Romanova, uz pomoć navedenih. 

15.
Dodik kojem je, prema tvrdnjama Stevanovića, obećana trećina od krčmljenja “Alumine”, ne odustaje od tog dogovora; Njegova “pokisla” podrške radu te firme je poza ucijenjene osobe, koju Gladni drži u šaci; Ili, ako više volite, u teretnom dijelu Aviona za Kaunas.

16.
Nema sumnje da je Režim Milorada Dodika mafijaški i u raljama Regionalne Mafije.

17.
Kako god, sudbina Stevanovića Gladnog će, prije ili poslije, biti u rukama narodnih masa iz Regije Zvornik, jer radnički protesti u Zvorniku, koji su u pripremi, imaju samo dva zahtjeva: Protjerivanje Stevanovića Gladnog iz Grada i vraćanje Suda u Zvorniku u pravosudni sistem RS/BiH.