среда, 05. јул 2017.

Dodikov obračun sa Budom Stankovićem nemilosrdan; Zašto u pritvoru nisu Stanković, Deurić, Komljenović?

piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik krenuo je u defiinitivni obračun sa svojim kumom Budom Stanovićem, šefom Zemljišne mafije u Banjaluci.

Dodik, koji je više od deceniju, stajao iza Stankovića, njegovih brutalnih pljački i još brutalnijih fizičkih napada na sve one koji bi mu se suprotstavili; Koliko su bliski bili svjedoči i podatak da je Dodik zbog Stankovića i njegovih megalomanskih zahtjeva otjerao dvojicu načelnika Laktaša - Milovana Topolovića i Miroslava Kodžomana.

Sada se Dodik nemilosrdno obračunava sa svojim kumom, a ključni dokaz za to je određivanje jednomjesečnog pritvora Mirku Stojčinoviću, osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

Nemoguće je da se kola slomiju samo na Stojčinoviću, jer on sam nije mogao počiniti niz kriminalnih otimačina gradskog građevinskog zemljišta u Banjaluci, vrijednog desetine miliona KM.

Uz Stojčinovića, u pritvoru bi morali da se nađu Aleksandar Deurić, visoki funkcioner RUGIP-a, koji jue donosio i potpisivao kriminalna rješenja o otimačini (ima ih još osim njega), kao i direktor Republičke geodetske uprave Miloš Komljenović.

Bez njihovog asistiranja, Stojčinović sam nije mogao učiniti ama baš ništa.

Nije Stojčinović kasnio sa žalbama na vozni red, već na kriminalna Rješenja koja su stizala iz RUGIP-a i kojima je, mimo zakona, oteto na stotine dunuma zemlje u Banjaluci.

Otimalo se na najbrutalniji način, naplaćeni su za oteto milioni, sve je vodio Budo Stanković i za sve je znao Milorad Dodik. Tu nikakve dileme nema, ali Dodik nije ništa potpisivao i to je ono na šta će on da se, deo daljnjeg, vadi iz cijele ove zločinačke priče.

Takođe je bitno naglasiti da nije oteto samo zemljište u Grčkoj ulici ili ono firme “Građa” već stotine i stotine dunuma.

Osim Stankovića, Deurića, Komljenovića i Stojčinovića još je mnogo onih koji bi trebalo da odgovaraju, jer su bogatstva stekli na otimačini.

Vrhunac je otimanje zemljišta koje je koristila Poljoprivredna škola, a koje pripada Banjaluci, vrijednog cca 400 miliona KM. Oteo ga je Stanković.

Pitanje je zašto je Dodik odlučio da se riješi Stankovića?

Zato što su Stanković i Stojčinović direktno odgovorni za smrt Danijele Novaković; Zato što, izvjesno, iza prebijanja Ćane Babić stoji Stanković; Zato što su bukvalno krali predmete iz RUGIP-a i mijenjali vlasništvo nad parcelama kako im se htjelo…; Zato što je Stanković počeo fizički da ugrožava i samog Dodika, ali i druge visoke funkcionere SNSD-a.

U nekoliko navrata sam objavljivao da gradonačelnik Igor Radojičić i njegovi najbliži saradnici svakodnevno dobijaju prijeteće poruke vrlo morbidne sadržine.

Nije teško pogoditi ko stoji iza njih u najvećem broju slučajeva.

Ranije sam objavio da se Dodik direktno sukobio sa Stankovićem i članovima njegove porodice. I to fizički.

Prije tri mjeseca došlo je do otvorenog sukoba između Dodika i Stankovića u restoranu “Kej”, koji je vlasništvo potonjeg.

Stanković je, tokom rasprave, počeo da viče na Dodika, nakon čega ga je lider SNSD-a snažno ošamario. Toliko snažno da je Stanković pao.

Kada je to vidio, Stankovićev blizak srodnik pokušao je da nasrne na Dodika, ali je reagovalo njegovo obezbjeđenje i pretuklo ga.

Od tada Dodik i Stanković ne komuniciraju, a pritvaranje Stojčinovića ukazuje da je Dodik odlučio da se definitvno obračuna sa mafijašem iz sopstvenih redova.