субота, 18. март 2017.

Dr Dragan Dabić Junior na “Face TV”

piše: Slobodan Vasković

1.
Nije kod Senada H. na “Face TV” gostovao Milorad Dodik, već dr Dragan Dabić Junior. Istina bez duge brade i još duže kose, ali, izvjesno, Osoba koju smo gledali kod Hadžifejsa nije ni MD od Milorada Dodika, ali jeste u potpunosti ispunila sve uslove za Dr Dragana Dabića Juniora.

2.
Dr Dragan Dabić je, bježeći od dr Radovana Karadžića i Haga, liječio svoje pacijente alternativnom medicinom - masažom, meditacijom, tihovanjem…; Dr Dragan Dabić Junior, bježeći od Milorada D. Radovana II, svoje pacijente pokušava liječiti novim obmanama, kojima dodatno truje stare, nezacijeljene laži i neistinita obećanja, poput onog o secesiji, ukidanju Suda i Tužilaštva BiH; Ukidanju svih nametnutih odluka visokog predstavnika; Spina o “boljem dijelu” BiH, koji se materijalizovao u jedan od najgorih dijelova Evrope; državnosti, državotvornosti, blablabla…

3. 
Junior danas, kao Senior nekada, pokušava spriječiti zahtjeve za polaganje odgovornosti; Nedjela su im različita, ali je obrazac bijega od odgovornosti potpuno isti.

4.
U proteklih 21 godinu, koliko ima da je osnovan SNSD, ta stranka je sa krajnje  ljevice prešla na ultradesnu političku stranu; SNSD je danas falsifikat “SDS 1997”, koji je nadmašio original, a Dodik je, za punih 11 godina neprekidne vladavine,  stasao u “Radovana II”; Okružen je njegovim ljudima, kojima je sredstvo za moć, vladanje i materijalna dobra, uticaj na okruženje i oruđe za prijetnje.

5.
Isto im je bio i Radovan i već sam sve ovo navodio, kao i da je Dodik svoju ulogu “Radovana” pojačao uvođenjem najkarakterističnijih poteza Momčila Krajišnika, promovišući polusvijet u finansijsku i političku elitu, stvarajući okruženje u kojem je on Car, a svi ostali tek parije.

Ovakvo kalemljenje Dodika nije ni moglo proizvesti ništa drugo sem Dežavi sindroma: Nakon što je postao i bio Radovan II, sasvim je logično da završi kao Dabić Junior.

6.
Grandomanija, odvratna i nepodnošljiva lakoća stvaranja korisnih idiota kao sredstva vladanja i relativizacija politike, Dodika je dovela do pozicije Dabića Juniora, a Paradoks je, kako sam to već isticao, u tome da to nisu učinile okolnosti, već je Dodik stvorio takve okolnosti. 

7.
Posebna priča je politika relativizacije, prosto podvedena pod matricu “može sve i svako kada nam zatreba”, zbog čega su svi odnosi - politički, ekonomski, društveni, finansijski, kulturološki…, svedeni na lične, a sama politika stranke prilagođava se iz minuta u minut, pa se, nerijetko dešava, da je Dodik u istom trenutku i “proevropski” i  “antievropski”, “probosanski” i “antibosanski”, “procivilizacijski” i “anticivilizacijski”…

Sve to dovelo je do totalne anarhije politike SNSD-a, ogromnih kratera u njoj, koji se više ne daju popuniti omaglicama, manipulacijama, iracionalnim obećanjima, lažnim težnjama, novim relativizacijama…

Najveći problem Dodika je što ga u svakom segmentu demantuje upravo Dodik. Takva situacija je nerješiva. Rebus sa fatalnim političkim ishodom.

Jednostavnije rečeno, SNSD je relativizacijom uništio društvo Republike Srpske i sve njegove segmente, a relativizacija je uništila SNSD.

Ovako sam stvari okarakterisao oktobra 2015.; Godinu i po kasnije mogu jedino dodati da se sve dodatno produbilo, preciznije izrezbarilo, da je SNSD prihvatio da se svede na samo jednog Člana, što za posledicu ima da sve više i jasnije vidimo Dabića Juniora umjesto Milorada Dodika.

8.
Dabić Junior želi da mu se vjeruje, ali kako vjerovati Dodiku?! Nikako, prekasno je. Otišlo je predaleko, i tu povratka nema. 

Ne može mu se vjerovati zbog relativizacije, politike besmisla, zaokreta “iz minute u minutu”, politika laži, obmana, opsjena, politike kojoj “sve staje pod kapu”, jer takva “politika” je i dovela do sloma; I Metamorfoza Dodika u Radovana II&Dabića Juniora.

9.
Dodikova politika, pokazalo je proteklih 11 godina, je direktan, razoran udar na Republiku Srpsku i Narod; To je Dželatski potez kojim se sopstvenom Narodu namjerava “odrubiti” glava.

10.
Dodik je (nije mi se mrsko ponavljati) uništio sve Izvore Nacije, a sada poziva na njihovu obnovu. Sa sobom na čelu. Licemjerstvo  je to takve veličine, kojoj se ni Makijaveli nije primakao; Perverzija i vulgarizacija veća je nego u najdinamičnija pornokratska vremena. 

11.
To niti je normalno, niti je prirodno, jer se ne može biti saboran sa Nasilnim Primitivcem, koji se u istom dahu izvinjava sopstvenim metama, dok im zabija nož u leđa; Jer se Dodik nije odrekao nijednog korisnog ni beskorisnog idiota, koji su u njegovo ime i za svoj i njegov račun, poharali RS poput pošasti; Koji u njegovo ime i za njegov račun prijete i progone; Koji u njegovo ime i za njegov račun pokušavaju srušiti BiH, uticati na političke odnose u Crnoj Gori, na izborne rezultate u Srbiji; Koji u njegovo ime i za njegov račun čak i fizički prijete vodećim političarima susjednih zemalja! 

12.
Ne može se sa DodikomDabićemJunioromDželatom sopstvenog Naroda nigdje, jer se ne odriče monopola na poziciju Boga, koji odlučuje o životu i smrti, o uspjehu i neuspjehu…; Jer se ne može vjerovati Dodiku koji nema pojma koji Dodik je pravi Dodik i koji je zbog toga, silom prilika, postao Dabić Junior!

13.
Ambijent u kojem se nalazimo je dežavi sindrom. 

Naslovi oko dr DDJ će biti slični kao i oko dr DD.

14. 
Gostovanje dr Dragana Dabića Juniora kod Hadžifejsa pokazalo je da je gost spreman na odlazak. Zreo je poodavno!

15.
Ostanite sa mnom.