среда, 18. јун 2014.

Narodni poslanik SNSD-a Mićo Kraljević član zločinačke organizacije Zdravka Cvjetinovića; Očekuje se hapšenje Kraljevića u narednim danima

piše: Slobodan Vasković

Među osumnjičenima u akciji “Pandora” nalazi se i Miroslav Mićo Kraljević, narodni poslanik SNSD-a u narodnoj skupštini RS, koji je okarakterisan kao član zločinačke organizacije Zdravka Cvjetinovića.

Kraljević se tereti da je zajedno sa Zdravkom Cvjetinovićem omogućio vlaseničkoj firmi “Izo Eko Mont” nezakonit povrat PDV-a.

Vlasnik te firme je Joković Milan iz Obrenovca, gdje je i njeno sjedište. U Vlasenici su Jokovići napravili fabriku cijevi, koja je propala. Oni su Kraljevićevi ljudi od povjerenja koji su za njega uradili brojne poslove. Angažovani su na izgradnnji stanova za boračke kategorije u Vlasenici, kao podizvođač.  

Cijela kriminalna akcija desila se tokom 2013. godine, a ukupna šteta je 90 hijada KM.

Kraljević je od Cvjetinovića zahtijevao da “Izo Eko Montu” omogući nelegalnu zaradu, a Cvjetinović mu je objasnio koji je hodogram i taj kriminalni posao i sproveo u djelo.

Kraljević nije uhapšen u akciji Tužilaštva BiH, koja se odvijala 17. i 18. juna, ali se njegovo privođenje očekuje u narednim danima.

Kraljević je prije par godina presuđen zbog otmice sramnom kaznom od četiri hiljade maraka.