субота, 14. јун 2014.

Dubica: Dodikovi direktori prebijaju radnike


Piše: Slobodan Vasković

Direktor HPK Jovica Šuman
Nemile scene u Narodnoj skupštini Republike Srpske, tokom posebne sjednice na kojoj su razmatrane vladine mjere za ublažavanje posledica majskih poplava, produkt su devetogodišnjeg bahatog, bezobraznog, drskog, neljudskog i anticivilizacijskog ponašanja aktuelne vlasti.

Rodonačelnik primitivizma, koji je u RS postao religija, je Milorad Dodik. Bezbrojni su njegovi primitivni istupi, napadi, posebno na žene, i to na javnoj sceni, koji su uzrokovali da bahatost postane pravilo ponašanja visokih funkcionera SNSD-a.

Dodikovo lamentiranje nad, navodnim, nasiljem opozicije je licemjerno i bijedno opserviranje osobe koja je, primitivnim i bahatim istupima, ne jednom ugrozila čak i sigurnost osoba koje mu se ne dopadaju.

Već godinama Dodika oponašaju njegovi stranački seizi, koji su otimali ljude, izbacivali ljubavnice iz jurećih automobila, nasrtali na novinare. I nikada to Dodik nije osudio niti je bilo šta od toga peocesuirano u skladu sa zakonom, osim ako se relevantnom ne smatra sramna kazna od 4.000 maraka kidnaperu Mići Kraljeviću.

Zdravko Đukanović
Takvo Dodikovo nasilničko ponašanje kopiraju mnogi njegovi visoki funkcioneri poput Dragoslava Kostića, tehničkog direktora „HPK Draksenić“ u Kozarskoj Dubici.

Kostić je 23. oktobra 2013. godine u svojoj kancelariji i pred svjedocima teško pretukao Zdravka Đukanovića, radnika te firme.
On je na njega nasrnuo nakon što je Đukanović upitao zašto je dobio otkaz u firmi u kojoj je radio više od dvadeset godina. Đukanović, koji je bio rukovodilac jedne radne jedinice, otpušten je zato što se nije sviđao Jovici Šumanu, generalnom direktoru, i nasilniku Kostiću.

„Anamneza- dolazi na pregled u 15 h.
Retrogradno navodi- jutros, oko 9.30 sati u preduzeću Šećerana Draksenić, kod sekretarice mu uručen otkaz.
Osetio slabost i klecanje nogu. Nakon toga tražio objašnjenje od direktora Kostić Dragoslava (u kancelariji su bili još J. Šuman i A. Žgela). Došlo do rasprave i u jednom momentu pri izlasku iz kancelarije je g. Kostić nasrnuo na Zdravka i udario ga šakom u predio obraza ispod lijevog oka. Zdravko je potom pao u kancelariji sekretarice i udario lijevom stranom glave o pod“, navodi se u ljekarskom nalazu dr Šinik-Kajzer Mirjane, specijaliste urgentne medicine.

Iako je nesretni Đukanović pao, direktor Kostić je pokušao da ga udara dok je ležao na podu, ali su teške batine zaustavili Jovica Šuman i Armando Žgela.

Bitno je znati da je Kostić nasrnuo na Đukanovića upravo na nagovor Jovice Šumana, koji je generalni direktor „Draksenića“.
Prije fizičkog napada na ovog časnog čovjeka, Šuman mu je rekao da se „nije snašao i da mu nije mjesto u HPK“. Šuman je zaustavio dalje batinjanje Đukonovića, očito uplašen da ga Kostić ne napravi invalidom.

Zdravko Đukanović je učesnik rata i borac Vojske RS prve katergorije. Uz to, on je i član SNSD-a od 19. februara 2000. godine, sa članskom kartom broj 11509.

Kada ovako prolaze članovi SNSD-a, koje premlaćuju visoki funkcioneri i direktori Dodikove stranke, može se samo zamisliti kako prolaze oni koji nisu članovi te partije, a nađu se na udaru nasilnika SNSD-a.

Jovica Šuman, generalni direktor HPK, je do dolaska na tu funkciju posjedovao “golfa 1” i ništa više. U proteklih sedam godina, koliko je na poziciji, stekao je stan, kuću, “pasat 6”, a brojna su njegova putovanja u Italiju i Hrvatsku “u društvu”.

Šuman je sam sebe prozvao “Kraljem šećera”. Po uzoru na Dodika pjeva na predizbornim skupovima.

Šuman je predsjednik OO SNSD Kozarska Dubica i potencijalni je kandidat za narodnog poslanika.

Šuman je pravi “Kum”, jer ima ekipu “svojih radnika” u HPK koji po njegovom nalogu napadaju i provociraju radnike koji se njemu lično ne dopadaju.

Đukanović je sve prijavio nadležnim organima i proces je u toku. Ovaj borac VRS i dalje je bez posla.