понедељак, 23. јун 2014.

MUP RS pokriva SNSD-ove kriminalce i pere ih pred javnošću

piše: Slobodan Vasković

Sprega između dijelova MUP-a RS i visokih funkcionera SNSD-a, koji su ogrezli u kriminalu, izuzetno je čvrsta i zajednički djeluju po principu falangi.

Njihovo djelovanje odlično je sinhronizovano, a u poslednje vrijeme kreiraju i javno mnenje, zloupotrebljavajući instituciju MUP-a, tako što lažima unutar zvaničnih  saopštenja kontaminiraju medijski prostor.

Poslednji u nizu takvih slučajeva je saopštenje CJB Bijeljina, emitovano 19.06.2014. godine.

"Policijski službenici nemaju informacije da se narodni poslanik Mićo Kraljević dovodi u vezu sa navedenom akcijom, kao ni da se za njim traga", navodi se u saopštenju CJB Bijeljina, koje je potpisao Borislav Grkinić, načelnik tog centra.

Naravno da je riječ najobičnijim lažima policije, jer je opštepoznata stvar da se Kraljević nalazi u optužnici Tužilaštva BiH kao “pripadnik organizovane zločinačke grupe”, što je potvrđeno i na sjednici Suda BiH, održanoj 20.06.2014. godine, na kojoj je određen pritvor za deset uhapšenih u akciji “Pandora”.

Objavio sam i sve dokumente o tome, ali mafija i njena policija ne haju.

Saopštenje CJB Bijeljina sada Mićo Kraljević koristi da preko društvenih mreža i fejsbuk profila negira da je uopšte povezan sa bilo kakvim kriminalnim radnjama koje se odnose na UIO.

Na zvaničnom fejsbuk profilu Opštinskog odbora SNSD Vlasenica, objavljen je tekst u kojem se, između ostalog, navodi:
“Posle laži o skrivanju narodnog poslanika Miroslava Kraljevića u manastiru Lovnica i sramnih tekstova upućenih protiv sveštenstva SPC-a, ‘novinaru’ nije ostalo ništa drugo nego da pokaže ‘optužnicu’ za koju niko ne zna ni u tužilaštvu ni u CJB Bijeljina”.

Više je nego jasno da je Borislav Grkinić, načelnik CJB Bijeljina, 19.06. emitovao zvanično saopštenje, u kojem je iznio niz laži, kako bi zaštitio Kraljevića i omogućio mu da nastavi sa nezakonitim poslovima.

Kraljević, koji je i izdejstvovao postavljenje Grkinića na čelo CJB Bijeljina, sada maksimalno koristi laži emiotvane iz tog Centra kako bi se oprao pred građanima. I pokušao dobiti novi mandat u parlamentu, jer ga je OO SNSD opet nominovao za tu poziciju.

Grkinić je, emitujući laži o statusu Kraljevića u akciji “Pandora”, na indirektan način doveo i potpisnika ovih redova u realnu opasnost, jer sam optužen za neistine, iako sam objavio gole i tačne činjenice.

Nikakvo iznenađenje od pripadnika SNSD-ove policijske hunte. Već su me jednom, prije nekoliko godina, uz njihovu asistenciju Grigorijevi banditi kamenovali.    

Ono što je zabrinjavajuće jesu prijetnje Dragana Jovičića, komandira PS “Vlasenica”, da će se osvetiti zbog objavljivanja vijesti o tome da je skrivao Kraljevića u manastiru Lovnica tokom akcije “Pandora”.

Jovičić nije precizirao kome će se osvetiti - da li meni ili osobama meni bliskim?!

Nije precizirao ni kako.  

Možda će nekog izrezati motornom pilom stilovkom, za koje je stručnjak.