четвртак, 19. јун 2014.

Kraljević tokom noći napustio Lovnicu i otišao u nepoznatom pravcu

Piše: Slobodan Vasković

Miroslav Mićo Kraljević je kasno sinoć napustio manastir Lovnicu kod Šekovića, u kojem je bio našao utočište zbog straha od hapšenja u akciji “Pandora”.

Kraljević je Lovnicu napustio nakon što sam na svom blogu otkrio mjesto gdje se skriva, a što su prenijeli i neki drugi mediji.

Po Kraljevića je u Lovnicu došao Dragan Jovičić, komandir Policijske stanice u Vlasenici, koji ga je prethodno i dovezao u manastir. U ovom trenutku nije poznato gdje se Kraljević nalazi, ali nije isključeno da će pokušati pobjeći u Srbiju, čije državljanstvo posjeduje.

Zapanjujuće je da funkcioneri MUP RS služe kao vozači i tjelohranitelji osoba osumnjičenih da su članovi organizovane kriminalne grupe i da su počinili teška krivična djela.

U međuvremenu, Kraljević je naredio igumaniji Jovani da demantuje da se skrivao u manastiru Lovnica. Igumanija Jovana je to i učinila, što ne čudi ako se zna da je Kraljević godinama dio državnih para preusmjeravao na obnovu tog manastira.

Kraljević se nalazi među osumnjičenima u akciji “Pandora”, koju sprovodi SIPA po nalogu Tužilaštva BiH. On se u prvom krugu hapšenja nije našao iza rešetaka, ali se njegovo hapšenje očekuje kada Tužilaštvo BiH izda naredbu za nastavak akcije.

On je okarakterisan kao član zločinačke organizacije Zdravka Cvjetinovića i tereti se da je zajedno sa Cvjetinovićem omogućio vlaseničkoj firmi “Izo Eko Mont” nezakonit povrat PDV-a.