среда, 25. мај 2022.

Pad MUP-a RS - Likvidacija Nebojše Čubrilovića, zaštićenog svjedoka pravosudnih organa u Sloveniji; Čubrilovića su ubicama prodali visoki funkcioneri MUP RS



Piše: Slobodan Vasković


1.

Sunovrat MUP-a RS u zločinačku organizaciju koja služi NarkoKartelima, štiteći transporte opijata, njihovu prodaju, ali i za likvidacije, zataškavanje ubistava i druga zlodjela, otpočeo je galopirajući likvidacijom narkoDilera iz Slovenije Nebojše Čubrilovića, 01.10.2015. godine.


2.

Čubrilović je bio svjedok-saradnik slovenačke policije i pravosuđa u procesu protiv NarkoKartela koji je vodio Milanko Sredić. Čubrilović je bio njegova desna ruka.


3.

Čubrilović je u aprilu 2014. godine osuđen na dvije i po godine zatvora kao član kriminalne grupe koja je švercovala velike količine kokaina iz Južne Amerike u Evropu; U BiH je “pobjegao” krajem jula 2015. godine, kada je, navodno, izbjegao hapšenje u velikoj akciji koja je tada sprovedena u Sloveniji, a odnosila se na šverc droge, stotina kilograma kokaina, pomorskim putem.


4.

Međutim, sve to bila je varka kako bi se Čubrilović, koji je pristao na status svjedoka-saradnika, sklonio od osvete Šefa Klana Sredića i svojih dotadašnjih saradnika.


(Sredić je u tom postupku presuđen na 13 godina zatvora, a ostali pripadnici grupe na ukupno 38 godina robije.


Policija Slovenije je narko-grupu registrovala 2012. godine nakon što je na auto-putu u u toj državi zapljijenjeno oko 20 kilograma kokaina čija je vrijednost procijenjena na oko 900.000 evra.)


5.

MUP RS prihvatio je da štiti Čubrilovića kao svjedoka saradnika na zahtjev slovenačkih vlasti.


6.

Međutim, upravo su mu visoki funkcioneri MUP RS presudili, jer su ga doslovno prodali ubicama koje je poslane da ga nađu i likvidiraju zbog izdaje Ganga i svjedočenja protiv njih.



7.

Nedeljko Lubura, tada visoki funkcioner MUP RS i zet Dragana Lukača, koji je tada već bio Ministar unutrašnjih poslova, prodao je Čubrilovića NarkoKlanu iz Slovenije.


8.

Zajedo sa njim to je učinio i Viktor Latinović, njemu tada vrlo blizak saradnik, a danas visoki funkcioner MUP RS u KTC i sluga Vice Zeljkovića i njegove narko grupe.


Prodali su ga tako što su precizno naveli kuću u kojoj živi i obezbijedili ubici da nesmetano dođe, likvidira Čubrilovića i, doslovno, nestane.



9.

Njih dvojica uz pomoć još nekolicine inspektora, ali i Siniše Jankovića, šefa pratnje MUP RS uklonili su sve tragove likvidacije Čubrilovića, a nagrada za njegovu prodaju ubicama bili su novac koji je Čubrilović posjedovao kod sebe, kao i kokain kojim je i dalje dilao, nakon što je sklonjen u Banjaluku.


Vrijednost se procjenjuje na 500.000 evra, iako ima tvrdnji da se radi o više miliona evra.


10.

Kakvi neljudi i lešinari su Luburić i Latinović svjedoči i podatak da su uzeli i sat  ubijenog Čubrilovića, skupocjeni i vrijedan nekoliko desetina hiljada KM.


Nedeljko Luburić se, prije nego je slovenačkom gangu, prodao Čubrilovića ostvario sa njim bliske odnose; čak su zajedno izlazili često viđani po banjalučkim kafanama.


11.

Čubrilović je bio smješten u vili Đurađa Regodića, Lukačevog kuma, u Gundulićevoj ulici.


Ubijen je nakon što je parkirao automobil u garaži vile u koju je bio “sklonjen” sa, kako se tvrdi, tri hica u leđa. Nakon likvidacije uslijedila je “akcija” Lubure i Latinovića, potpomognuta pomenutim Jankovićem.



12.

Vila u kojoj je živio Čubrilović ima dva ulaza - jedan sa prednje, a drugi sa zadnje strane kuće.


Janković je, kao šef pratnje MUP RS, bio zadužen za čuvanje Čubrilovića, ali je obezbjeđivao samo prednji dio Regodićeve vile. Janković je i dan danas na toj poziciji.


13.

Ubica je došao na zadnji ulaz, Čubrilović je izišao i bio likvidiran. Ubica je nestao, nikada nije pronađen, a nakon likvidacije na scenu stupaju Lubura i Latinović.


14.

Čubrilović je likvidiran oko 23 časa 01.10.2015. godine, ali je Lubura (da li samo Lubura?!) zabranio da iko ulazi u stan tokom noći.


On i Latinović su, tokom te noći, ušli u stan i bukvalno počistili sve iz njega. I novac i kokain koji je posjedovao Čubrilović. I skupocjeni sat. (nastaviće se)