четвртак, 7. јануар 2021.

Najveća sramota u istoriji SAD-a: Tramp, predsjednik SAD-a, pokušao da izvrši Državni Udar; Propao Organizovani Puč u kojem je učestvovao i dio policije; Bajden je novi predsjednik SAD-a; Tramp bi morao biti zatvoren, kako bi SAD-e pokazale da nema oprosta za pokušaj Državnog Udara - Sve osim toga bila bi demonstracija slabosti i neoporavljenosti


piše: Slobodan Vasković


1.

Nisam namjeravao napisati ni riječ za Božić, ali Cirkusant opasnih namjera, koji je pokušao izvršiti državni udar u SAD-u, me prisilio na to.


Kao i cijelu Planetu koja je, iz minute u minutu, gledala neviđenu bruku i sramotu u kojoj predsjednik Velesile pokušava izvršiti državni udar.


Tramp je cijeli predsjednički mandat teško zloupotrebljavao, koristeći moć Velesile i sopstvene ingerencije, kao Polugu kojom je demolirao Planetu,  a najviše SAD-e, produbljući podjele u toj zelji do crvene linije nesnošljivosti i međusobnog obračuna.


2.

Prije nego nastavim, svim Pravoslavnim vjernicima želim Sretan Božić, od Boga zdravlje, mir i sreću; Donald Tramp nije uspio da pokvari svojim luđačkim potezima, koji su na granici neofašizma, jedan od najvećih pravoslavnih praznika.


3.

Trampov pokušaj državnog udara doživio je debakl.


4.

Pokazalo se da je izborni sistem SAD-a, ma koliko arhaičan, neuništiv.



5.

Pokazalo se i da Republikanci, čiji je Tramp šef, više od njega cijene sopstvenu zemlju, što su demonstrirali javno se ograđujući od njega: Od potpredsjednika SAD-a Majkla Pensa pa redom; Čak i oni najzagriženiji su mu, nakon nevjerovatnog i neshvatljivog upada u Kapitol, što je bio pokušaj Državnog udara, okrenuli leđa.


6.

Tako su pokazali da im je Amerika važnija i od partije i od vođe, što je činjenica iz koje bi mnogi na Balkanu mogli mnogo naučiti. 


Sam Pens pokazao je kako državnik treba da djeluje, za razliku od Trampa, Pajaca, koji je četiri godine satirao sve odnose na Planeti, sa samo jednim ciljem - da uništi SAD-e.


7.

Forsiranje Bijelog Supremizma bila je ključna matrica njegovog djelovanja koja je izazvala brojne podjele u SAD-u i dovela gotovo do ruba sukoba, do oštre podjele naroda, za čije približavanje će trebati decenije mukotrpnog rada.



8.

Tramp nije odustao ni nakon što je Kongres Džoa Bajdena proglasio novim predsjednikom SAD-a; Narcisodno i bolesno je najavio “nastavak borbe”, što implicira da ima namjeru da nastavi sa pokušajima razaranja SAD-a. 


9.

To će, prema informacijama koje dolaze, biti spriječeno, a Tramp će se, sudeći po svemu, naći iza rešetaka. Svaki drugi epilog bio bi tragičan po SAD-e.


10.

Tramp nije bio u pokušaju Puča podržan samo od Nasilnika koji su prvo protestvovali, pa potom upali na Kapitol, po njegovom nalogu.


Svjedoče o tome nađene eksplozivne naprave u kancelarijama Demokatskog i Republikanskog nacionalnog komiteta, a u blizini zgrade Kongresa pronađeni sui Molotovljevi kokteli; Sve to ukazuje da fizičko nasilje nije jedino bilo na “dnevnom redu” Puča, već i likvidacije.


Svjedoče o tome i video snimci, koje su objavili “Njujork post” i TRT World, da je policija ispred Kapitola otvorila barikade pristalicama Donalda Trampa.



Nisu to učinili samovoljno, već što im je naređeno. 


11.

Sve to ukazuje da je Puč pažljivo organizovan, a ključni dokaz za to je upad u Kapitol, što je, u normalnim, svakodnevnim uslovima, Nemoguća Misija. Bez pomoći policije on nije bio moguć!


12.

Neko je naredio da se omogući upad Nasilnika i Trampove Bagre u Kongres i tu nema nikakve dileme; Sve navedeno ukazuje na širinu organizacije Puča i nesporno je da, osim onih koji su upali u Kapitol, ima i popriličan broj, zasad, nevidljivih, autora najveće sramote SAD-a u njenoj istoriji i Planetarne bruke kojoj je ta zemlja izložena. 


Potcjenjivanje ovih činjenica ravno je idiotizmu!


13.

SAD su, uprkos svemu, pokazale da je udar bio preslab i savladan je sa lakoćom, bez obzira na violentne slike koje dominiraju svim svjetskim medijima.



Najava smjene Trampa i prije inauguracije novog predsjednika Bajdena (20. januara), koji je to, izvan svake razumne sumnje zaslužio, kao i promptno zatvaranje bolesnog pajaca, pokazalo bi da SAD, njena vlast, u ime demokratije u sopstvenoj zemlji (veoma narušene tokom Trampovog luđačkog mandata), ne preza, da u ime očuvanja te demokratije, zatvori i sopstvenog predsjednika, što bi bila najjača moguća poruka Svijetu.


14.

Kako god da Tramp završi nakon pokušaja Puča, SAD neće sebi dozvoliti da iz cijele, po njih trenutno veoma loše i sramotne situacije, izađu slabije;  Dapače, pozvaće se na snagu sopstvenih institucija, zajedništvo i Demokrata i Republikanaca u odbrani od Cirkusanta koji je htio da zapali cijeli Svjet, SAD, a uspio je jedino da spremi veliku lomaču za samog sebe. 


Ipak, ako Trampa ne zatvore zbog pokušaja Puča, kao i sve njegove zavjerenike, biće to pokazatelj velike slabosti još uvijek Najveće Sile na Planeti!


15.

Najbolje to potvrđuje ocjena nasilnih događaja koju je dao bivši predsednik SAD-a, republikanac Džordž Buš, koji je ocijenio da su dešavanja u Kongresu poput dešavanja u nekoj „banana republici“.

„Tako se osporavaju rezultati izbora u banana republici“, naveo je Buš u saopštenju, a prenio CNN.