четвртак, 13. август 2015.

RAK zabranio „Crnog bombradera“; Balaban: Nastavljamo da letimo do Laktaša

Piše: Slobodan Vasković

Regulatorna agencija za komunikacije naložila je da Radio stanica „Slobodni Drvar“ u roku od 24 časa prekine emitovanje.

Na Rješenje RAK-a, kako je navedeno, nije dozvoljena žalba.

Odluka RAK-a uslijedila je nakon što joj je prijavljeno da je na području opštine Drvar počelo emitovanje programa putem Radio stanice „Slobodni Drvar“, na frekveciji 107,2 Mhz.

Mišo Balaban, urednik tog Radija, kome je Rješenje RAK-a uručeno danas, pozvao je pravnike iz cijele BiH da mu pomognu u odbrani osnovnog ljudskog prava – prava na slobodu govora.

Upitan da li je odluka RAK-a i kraj Radija, Balaban je rekao da je to tek početak „Crnog bombardera“.

„Koliko znam rad se nastavlja, a ko to nastavlja ne mogu vam reći, kao ni odakle će se emitovati. Mladi su to preuzeli. Mnogo je Crnih bombardera. Pokrićemo Ključ, Bihać, petrovac, uskoro stižemo i do Laktaša“, rekao je Balaban za ovaj blog.

Radio „Slobodni Drvar“ pokrenut je početkom mjeseca kao odgovor slobodomislećih građana Drvara na torturu koju u tom gradu provodi vlast SNSD-a. "Crni bombarder" izazvao je veliku pažnju medija u Bosni i Hercegovini, a mnoge medijske kuće objavile su priču o ovoj piratskoj radio stanici, koja predstavlja otpor totalitarnoj vlasti SNSD-a.