четвртак, 20. август 2015.

Dubički Papak premlaćuje SDS-ovce; Bosić&guje; Batista bez riječi

Piše: Slobodan Vasković

Darko Banjac je specifikum u ergeli Papaka, jer je, za razliku od ostatka krda, nasilan.

Dubički Papak pretukao je aktivistu SDS-a Zorana Čekića, na Preobraženje gospodnje, (18 na 19. avgust), kod manastira Moštanica.

Taj dan bio je veliki narodni zbor, kojem je prisustvovalo oko 10 000 ljudi.

Banjac je bio u društvu Danijela Puhalića, Radenka Reljića, Dade Brdara,  Darka Tomaša, Igora Burazora i Vlade Stevanovića, predsjednika dubičkog DNS-a.

Brdar je odbornik u SO Dubica i lokalni je Papak, Reljić je uvaženi ljekar,Tomaš direktor Fonda zdravstva.

Nesretni Čekić upitao je Banjca zašto je “izdao SDS”, nakon čega su ga Dubički Papak, Brdar, Puhalić i Burazor prebili kao “Čekić u kupusu”.

Nije to ništa neočekivano, dapače. Sve će više premlaćivanja biti. Papci će prednjačiti, pošto moraju Režimu da dokažu da su “veći katolici od Pape”.

Če
Niko na nasilje narodnog poslanika nije regovao, čak ni SDS. Što daje krila da Režim nastavi sa batinanjem. Posebno Banjcu, koji bi što hitnije trebao potražiti stručnu pomoć. Dok nekog nije likvidirao u novostečenom režimskom zanosu.

To što SDS nije reagovao na premlaćivanje njihovog člana nije nikakvo čudo. U toj stranci su poznati po nereagovanju. To im je imidž. Ne reagovati ni na šta. Ne čuti se, ne vidjeti se, ne pokazati se…

SDS je gotovo u ilegali. Svojom voljom. Mora da se pripremaju za gerilu. Sve su to Če Gevare, ali narod nikako da to prepozna. Jedino od njih zazire Fulgencio Batista. I to bezveze, ali paranoja mu je već postala prirodno stanje, pa i ne čudi.

Tadić
Neki to ne shvataju, pa se pitaju šta je sa Ognjenom Tadićem?

Zaista šta je sa Ognjenom Tadićem? Ništa, kao i uvijek. Preciznije, taj politički statista ništa ne radi, kao i uvijek. Popunjava kadar.

Onda se nepoznavaoci SDS-ovog filma čude što Tadić neće da i dalje statira na poziciji predsjednika banjalučkog gradskog odbora te stranke? Iako je jedino za čuđenje što je on još uvijek uopšte član SDS-a.

I za to postoji vrlo argumentovan odgovor: Če Boske je poznat po tome da svaku guju u njedrima gaji najmanje pet godina. A onda shvati…

Uvijek prekasno, što i ne čudi, pošto je opštepoznata stvar da je kod Bosića razdaljina između dupeta i glave nekoliko miliona svjetlosnih godina. Dok to stigne…

Ćirilica
Zabranjena je ćirilica u Vukovaru, Pupovac izbačen iz studija Nove TV, mržnja prema Srbima u Hrvatskoj je trenutno najveći državni projekat…, a EU ćuti. To je baš po standardima. Ustaške pjesme, proslava progona, zabrana pisma, čišćenje preostalih Srba.

Možda bi EU trebalo da brendira Tompsona, javno pozove na pokrštavanje ono nešto preostalih pravoslavaca u Hrvatskoj, a od Srbije zatraži da se skroz odrekne ćirilice, kako se uvažena i civilizovana Hrvatska ne bi deranžirala. 

Malo sam iznenađen ćutanjem EU, ali sam veoma iznenađen što se Fulgensio Batista ovim povodima  još nije oglasio?! Da se Čović ne bi naljutio.

A i što bi Batista išta rekao, kada smo na njegovom Javnom servisu imali prilike gledati guslanje na guslama, ukrašenim grbom NDH. I niko nije ni pisnuo. Pa to je sasvim normalno da na RTRS-u gosti guslaju na guslama sa grbovima NDH-a, jer je to najbolji put ka pomirenju.