субота, 22. август 2015.

Dribleri

Piše: Slobodan Vasković

Režim je prestao optuživati tzv. Opoziciju da namjerava izazvati Narandžastu Revoluciju. Valjda su shvatili da je to po njih kontraproduktivno. Jer niko, ma koliko mu mašta bila bujna, ne može zamisliti Mladena Bosića na čelu demonstracija. Ni Mladena Ivanića.

Kada bi, Božijim proviđenjem, nekim čudom ili, pak, kakvim Hudinijevskim trikom, Bosić i stao na čelo kolone „Revolucinara“, niko ne bi imao pojma da je to on. Jer ga se niko više i ne sjeća. Pa bi „Narandžasti“ bili optuženi da ih vode javnosti Nepoznata Lica. Elementi.

Ivanića čak ni Božije proviđenje ne može smjestiti na čelo „Revolucije“. Jer je i Bog digao ruke od njegove „politike“. Koja je mješavina ničega i ama baš ničega. Što je odlična formula za uspjeh.

Ivanić je prije tri dana izjavio da je Dejton siguran, jer On nikada ne bi pristao da se promijeni. Što navodi na zaključak da Ivanić sebe smatra bitnim.

Tri dana sam pokušavao domisliti zbog čega se smatra bitnim? Zazivao sam i Boga, zvao i Izvore, obilazio oko kuće, ukucavao ključne riječi u pretraživače... Ništa.

A onda sam shvatio! Pored Igora Crnatka i najnebitniji se osjete bitnim. Pa tako i Ivanić. Crnadak nema ama baš nikakve veze sa Dejtonom, ali koga briga. Važno je da se Ivanić može samoreklamirati poredeći se sa Crnatkom.

Režim može zamisliti Čavića na čelu Revolucije. Ali, kvantitativno vrlo ograničene. Do Tri Revolucionara. Koliko NDP sa svojim kapacitetima može izvesti na Ulicu. To nije ni „za zub“, a kamoli za Režimski ozbiljniji spin o Drečavim Revolucijama.

U tzv. Opoziciji je i Adam Dribler. On je konzistentan u driblanju. Prvo je predriblao Pavića i provukao mu dvaput „kroz noge“. Pa tzv. Savez za promjene, kojima je provukao „kroz uši“. Zatim je izdriblao i Režim, provlačeći im i „kroz noge“ i „kroz uši. Da bi na kraju udriblao sebe. I ostao bez Ekipe. Ali nastavlja da dribla. Onako, sebe i za sebe.

Režim je sada u Panici. Za šta optužiti tzv. Opoziciju kada nisu nizašta?!

A para nema, ekonomije nema, privrede nema, referenduma ima pa nema... Ni Radojičićevih samosažaljivih nazovifrakcionaških lažnjaka na tviteru nema... Ništa nema.

Šta ima kod vas?